שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    זה בריא זה? מעדן טחינה בטעם שוקולד

    הטחינה הגולמית העשויה משומשום, היא מזון עתיר במינרלים טובים, עשירה בסידן ולכן מותאמת מאוד לרגישים ללקטוז. עם יציאת המוצר החדש, טחינה בטעם שוקולד "SOOM", הדיאטנית בודקת האם הוא באמת בריא

    בעידן שבו פלאפל ממותג כמאכל בריאות טבעוני, מנסים יצרני מזונות לשייכם לטרנד עכשווי כזה או אחר.

     

    רגישים ללקטוז או צרכנים המעונינים להפחית בחלב ימצאו במוצר החדש, מעדן טחינה בטעם שוקולד (או חלווה) של שטראוס את מבוקשם.

     

    הטחינה הגולמית מורכבת משומן צמחי בריא מאוד שבתוכו חומצות שומן בלתי רוויות, המסייעות בהורדת רמות הכולסטרול ה'רע' בדם ובעוד יתרונות בריאותיים.

     

    הטחינה עשירה מאוד בסידן  ומהווה מקור סידן מצוין, עשירה בברזל, בנוגדי חימצון ובוויטמינים מקבוצת B.

     

    טחינה גולמית מלאה היא כהה יותר בגלל שהיא מיוצרת מגרגירי השומשום בשלמותם, כולל הקליפה. כך, היא מעט מרירה יותר אך עשירה הרבה יותר בסיבים, בוויטמינים ומינרלים שנמצאים במיוחד בקליפה.

     

    החיסרון בטחינה הוא כמות הקלוריות הגבוהה שכן מדובר בשומן (1 גרם שומן, 9 קלוריות לעומת 1 גרם פחמימה/ חלבון 4קלוריות). לאלו שמתבססים על טחינה כספק סידן עיקרי יש לשים לב לכמות הקלוריות, היות שבשונה ממוצרי חלב שעשירים בסידן, בטחינה הריכוז הקלורי גבוה יותר.

     

    לכתבה טחינה בטעם שוקולד מתוקן חדש (צילום:שירי נקש )
    המוצר החדש. מהם ערכיו הבריאותיים?(צילום:שירי נקש )

     

    הדיאטנית בדקה:

    זה בריא זה? פיוז טי גרין בטעם פירות יער

    בריא או לא? תפוצ'יפס אפוי בטעם עשבי תיבול

    זה בריא זה? רוטב עגבניות של יכין ופריניר

     

    בטעם שוקולד: תחליף בריא ומתוק

    המוצר חדש זה של שטראוס הוא למעשה, מעדן מתוק תחליפי למעדני החלב המתוקים ומתבסס על הטחינה הגולמית הבריאה. כאמור, השילוב של טחינה גולמית ומתיקות הוא אכן נפלא, אך יש להיזהר מהטעם הממכר ומכמות הקלוריות הגבוהה.

     

    המוצר מכיל טחינה, אך כמותה אינה גדולה (7%). מים מופיעים ראשונים ברשימת הרכיבים, כך שכמותם היא למעשה הגדולה ביותר והטחינה הגולמית למעשה מדוללת. זהו דווקא חיסרון כי כל עושר הרכיבים בטחינה מדולל ורוב הקלוריות המגיעות ל-137 קלוריות מגיעות ברובן מפחמימות.

     

     

    זהו את הרכיבים במוצר:

    1. פחמימות המגיעות מסוכר מופיע במקום השני ברשימה, אחרי המים ועוד לפני הטחינה.

     

    2. עמילן תירס ועמילן תירס מעובד מופיעים בנפרד. שניהם משמשים בעיקר להסמכה אך מורכבים ברובם המכריע מפחמימות.

     

    3. בסימון התזונתי ניתן לראות שבגביע יש כמעט 18 גרם פחמימות, ומתוכן 12.5 גרם סוכר, שהן כמעט 3 כפיות סוכר.

     

    4. בניגוד למצופה, אמנם מדובר במעדן טחינה, שהיא שומן בלתי רווי. דווקא כמות השומן במוצר לא גבוהה-4.7% כשחלקה הקטן אף מגיע משומן רווי. 

     

    5. המעדן כולל גם קקאו, הנחשב בריא עקב תכולת נוגדי חמצון, ומספר מינרלים וויטמינים.

     

    6. למרות מתיקות המוצר, חשוב לדעת שהוא מכיל נתרן - 106 גרם בגביע.

     

    7. כמות החלבון במוצר קטנה (2.6 גרם בגביע) שהיא כמות חלבון לא מספקת.

     

    8. המוצר מכיל סידן בכמות יפה, כמעט 200 מ"ג לגביע.

     

    שירי נקש היא דיאטנית קלינית.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום:שירי נקש
    טחינה בטעם שוקולד. בריא ומזין?
    צילום:שירי נקש
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים