שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    בריא או לא? תפוצ'יפס אפוי בטעם עשבי תיבול

    תפוצ'יפס יצא עם גרסה אפויה. האם מדובר במוצר בריא יותר? אז זהו שלא. במדור חדש נבדוק עד כמה המוצרים שמתיימרים להיות בריאים, הם אכן כאלה

    תפוצ'יפס הוא חטיף תפוח אדמה קריספי מהסוג האהוב על כולם. הוא שייך לקטגוריית החטיפים המלוחים האולטרה מעובדים עתירי השומן, המלח ושאר תוספי המזון המתועשים הפחות מומלצים בתפריט היומי שלכם.

      

    במסגרת רפורמת הבריאות העולמית המבורכת שמקדמת הבראה של מוצרי מזון מתועשים גם בישראל, משתדלות חברות המזון לשפר גם את החטיפים ולהפוך אותם לבריאים יותר. בין השאר, חטיפי התפוצ'יפס נהנים מהילה של חטיפים בריאים באופן יחסי.

     

    קיראו עוד:

    מהו מזון אולטרא מעובד - ואיך הוא מפריע להורמון השובע לפעול

    הדירוג המלא: החטיפים הטובים - ואלו שצריך להתרחק מהם

    סקר: חטיפי הבריאות והאנרגיה - מי מהם הטוב ביותר?

     

    המוצר "הבריא" מכיל יותר פחמימות וסוכר

    מוצרים באריזה "בריאה" עם רשימת ערכים תזונתיים גבוהים, בצירוף כותרת ססגונית עלולים לגרום לכם לקנות מוצר שנדמה כבריא אך בפועל, רחוק מלהיות כזה.

     

    לתפוצ'יפס האפוי  החדש אכן יש הילת בריאות: הצבע הירוק על השקית המשדר בריאות, הכיתוב הגדול של המילה 'אפוי' נותן את התחושה שכנראה מדובר במוצר אפוי בתנור ולא מטוגן בשמן עמוק.  אולם האם זה הופך אותו לבריא ומומלץ?

     

    התפוצ'יפס האפוי אכן מכיל חצי מכמות השומן לעומת אחיו הגדול ה"רגיל" וזה דבר טוב, אבל בלי ששמנו לב הוא מכיל יותר פחמימות, סוכרים והרבה יותר נתרן. 

     

    במזון המתועש משהו בא על חשבון משהו ואם הפחיתו רכיב אחד אז ככל הנראה הגבירו רכיב אחר שאינו יותר בריא ואולי אף מזיק באותה מידה. מדובר עדיין בחטיף מעובד עתיר מלח, שומן, פחמימות ותוספי מזון תעשייתיים כמו חומרי טעם, מתחלבים, מתפיחים, מייצבים וכו'. ועשבי תיבול? הם רק תמצית טעם ולא באמת עשבים מהטבע.

     

    לכתבה! תפוצ'יפס אפוי בריאות (צילום: שירי נקש)
    תפוצ'יפס אפוי. עתיר שומנים מלח ופחמימות(צילום: שירי נקש)

     

     

    כך תכינו תפוצ'יפס בריא בבית:

    חשוב לזכור שגם החטיף היותר בריא באופן יחסי הוא עדיין חטיף מעובד ומתועש באופן אבסולוטי. אם בכל זאת חשקה נפשכם בתפוצ'יפס בריא, לכו על הוורסיה הביתית ועקבו אחר השלבים הבאים:

     

    בחרו תפוח אדמה מזן משובח.

    חממו בתנור  ל-180-200 מעלות.

    פרסו לפרוסות דקות עם הקליפה (אפשר עם מנדולינה בזהירות).

    הניחו על נייר אפייה בתבנית.

    רססו שמן זית ובזקו מעט מלח גס.

    אפו בחום גבוה (אפשר טורבו) למשך כ-15-20 דקות עד שמזהיב. יש להפוך במהלך האפייה עד להזהבה משני הצדדים.

     

    שירי נקש היא דיאטנית קלינית

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום:shutterstock
    צ'יפס אפוי. כך תדעו אם הוא בריא
    צילום:shutterstock
    ד"ר רק שאלה
    מומלצים