שתף קטע נבחר

הדגים לא הוקפאו כנדרש, למשרד הבריאות זה לא הפריע

תנובה תובעת חצי מיליון שקל מחברות שהובילו עבורה דגים קפואים מסין. לפי התביעה, בחלק מהמסע לא נשמרו הטמפרטורות הנדרשות לשמירה על טיב הדגים - דבר שגרם לתנובה "לירידת ערך ניכרת"

תנובה תובעת סכום של חצי מיליון שקל ממספר חברות שהובילו לישראל טונות של דגים קפואים, אשר רכשה החברה מסין. לטענתה, כ־9,600 קרטונים של דגים הגיעו לארץ באוניות, ואז התברר שבחלק מהמסע לא נשמרו הטמפרטורות הנדרשות. בעקבות כך, נטען בתביעה, משרד הבריאות הגביל את החברה במכירת הסחורה רק לשוק המוסדי - מטבחים ציבוריים של מוסדות כמו מלונות ובתי חולים - מכירה שנעשית לרוב במחירים נמוכים יותר.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

תנובה מורידה מהמדפים את "חלב משק" הידידותי לסביבה

רפורמת הסימון הירוק: אלה המוצרים שיקבלו סימון "בריא"

תנובה תמכור ישירות לצרכנים: השיקה אתר למכירת מארזי מוצרים

 

מדובר במטענים שהובאו לארץ במהלך יולי, אוגוסט וספטמבר 2018, ואשר בכל אחד מהם היו בין 2,200־2,300 קרטונים של דגים בהקפאה.

דג הרינג (צילום: Shutterstock)
תנובה: אורך חיי המדף של הדגים התקצר(צילום: Shutterstock)
 

לטענת תנובה, התברר לה כי במקרה אחד, בשלבים שונים של המסע הימי לא נשמרה הטמפרטורה הנדרשת של מינוס 18 מעלות, ועקב כך נגרם "נזק כבד" לחלק מהמטענים. באירוע נוסף, נטען, הובלה של 2,300 קרטוני דגים בהקפאה דרשה טמפרטורה של מינוס 20 מעלות, אך כאשר האונייה הגיעה לישראל, התברר כי בשלבים שונים של המסע הימי לא נשמרה הטמפרטורה הנדרשת, ונגרם נזק למטען.

 

בשני מקרים אלה, נטען, ובעוד שני מטענים באותו קיץ, אורך חיי המדף של הסחורה התקצר מאוד, ולכן המשרד הגביל את תנובה לספק את כל ארבעת המטענים למטבחים מוסדיים בלבד - "דבר שגרם לתנובה לירידת ערך ניכרת ולנזקים כבדים".

 

יודגש כי הדגים בכל ארבעת המטענים לא הפשירו ולא היו מקולקלים, אך עדיין נשאלת השאלה, למה חולה בבית חולים או אורח בבית מלון אמורים לקבל דג שהגיע לארץ שלא בטפרטורה הנכונה לו?

 

טרם הוגש כתב הגנה. בתנובה ובמשרד הבריאות בחרו שלא להגיב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: Shutterstock
תנובה: הדגים לא הוקפאו כנדרש
צילום: Shutterstock
מומלצים