שתף קטע נבחר

מצוד אחר הדוקר; מנהלת ההוסטל: "נמשיך להיות בית פתוח לכולם"

המשטרה עדיין מחפשת אחר החשוד בדקירת נער בן 16 מחוץ להוסטל לקהילה הגאה. יעל סיני, מנהלת "בית דרור" סיפרה ל-ynet על תחושות בני הנוער בהוסטל: "הם מאוד נסערים, אנו עסוקים בשמירה על הבריאות הנפשית שלהם"

 

 

 

יותר משבע שעות עברו מאז דקירת נער בן 16 היום בצהריים (שישי) ליד ההוסטל לבני הנוער מהקהילה הגאה בתל אביב, ועדיין לא בוצעו מעצרים. במשטרה בודקים האם הדוקר פעל לבד. יעל סיני, מנהלת ההוסטל סיפרה ל-ynet על התחושות לאחר האירוע הקשה: "אנחנו הכי דואגים כרגע לבני הנוער שמאוד נסערים מהאירוע. אנחנו עסוקים בלטפל בהם ולשמור על הבריאות הנפשית שלהם".

 

 

בית חולים איכילוב (צילום: שחר חי)
שוטרים בבית החולים איכילוב(צילום: שחר חי)

סיני אמרה כי בהוסטל שוחחו עם המשפחה והגורמים בקהילה, והוסיפה כי: "מדובר בפשע שנאה כלפי הקהילה, התקיפה מכוונת כלפי אותו בחור בגלל ההזהות המגדרית והנטייה המינית שלו. אנחנו כואבים וצר לנו, אבל נמשיך להיות בית פתוח לכל בני הנוער".

 

אלון ברמי, מנהל תחום קהילה ושותפויות בעמותת אותות, המפעילה את "בית דרור", סיפר על הרגעים לאחר הדקירה: "אחד הנערים ראה את הדקירה, רץ להוסטל, וקרא לאיש צוות שיצא החוצה והזעיק את כוחות הביטחון ואותנו. אחד הרכזים הגיע עם שירותי הרפואה והתפנה איתו באמבולנס. הוא לא תיקשר. זה היה מאוד קרוב להוסטל".

 

יעל סיני (צילום: משי בן עמי)
יעל סיני, מנהלת "בית דרור"(צילום: משי בן עמי)

זירת הדקירה ברחוב יחיעם (צילום: מוטי קמחי)
זירת הדקירה (צילום: מוטי קמחי)

זירת הדקירה ברחוב יחיעם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

הנער, במקור מטמרה, נותח והועבר אחה"צ לטיפול נמרץ, כשהוא מורדם ומונשם במצב קשה אך יציב. הוא התגורר ב"בית דרור" לאחר שנפלט מביתו - וסיפר לחובשים שהגיעו כי אחיו היה זה שדקר אותו. המשטרה פתחה במצוד אחר האח ברחבי תל אביב, ולקחה את הטלפון של הנער הפצוע לבדיקה. 

 

 

בארגוני הקהילה הגאה הזדעזעו וכינו את האירוע "פשע שנאה נגד הלהט"ב". אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, קרא למשטרה "לתפוס את הדוקר ולחקור את הדברים ביסודיות". חזקי הוסיף כי "יש לנהוג ברגישות יתרה שתבטיח את פרטיותו של הנער". בארגון הנוער הגאה איגי אמרו: "הדקירה הזאת אינה מקרה. זה פשע שנאה נגד קהילת הלהט"ב. יש מחיר לאמירות הבלע ולהט"בפוביה שאנחנו שומעים מידי יום. הרבנים, שלטי החוצות הפוגעניים, עידוד טיפולי המרה ושיח אלים בתוך קהילות רבות בישראל - מובילים בסוף לאלימות. מחריד לראות איך פושעים נתעבים מתרגמים את המילים והרעיונות לפשע דקירה".

זירת האירוע בת
הכניסה להוסטל(צילום: מוטי קמחי)

 

 

ביום ראשון תערך צעדה מחאה נגד האלימות כלפי הקהילות הלהט"ביות שתוכננה מראש לשבוע שבו מציינת הקהילה עשר שנים לרצח בבר נוער וארבע שנים לרצח שירה בנקי במצעד הגאווה בירושלים. בשנה שעברה נערכה הצעדה בסמוך לדקירתה של מאיה חדד בתל-אביב.  

 

מארגנות ומארגני הצעדה מסרו: "רצינו לצעוד ביום ראשון, בלי אלימות שתוציא את כולנו לרחוב, בלי פשע להטבופובי. רצינו לשם שינוי צעדה שמתמקדת ביפה ובאופטימי. ואז המציאות התנפצה לנו בפנים. הסכין ננעצה היום בלבבות של כולנו. חברות וחברי הקהילות הלהט"ביות שסובלות באופן יומיומי מאלימות, משנאה, מהסתה בכל השפות ובכל הדתות. כולנו משפחה אחת וניסיון הרצח היום לא היה על רקע משפחתי אלא על רקע להטבופובי. בדיוק כמו הדקירה של מאיה חדד, בדיוק כמו הדקירה של שירה בנקי ז"ל, בדיוק כמו הירי בבר נוער השבוע לפני עשר שנים. כי אם אחרי עשר שנים, בני נוער מהקהילה הגאה עדיין לא יכולים ללכת בבטחה אפילו בלב תל אביב, הגיע הזמן להשמיע קול צעקה גדול נגד האלימות, נגד ההסתה ונגד הלהטבופוביה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר חי
השוטרים בבית החולים
צילום: שחר חי
מומלצים