שתף קטע נבחר

לראשונה: נחשפו שמות 1,700 בעלי הקרקע של שדה דב

רבים מבעלי הזכויות בקרקע הם צאצאים של אנשים שרכשו את הקרקע בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת. הם ויתרו על 50% מזכויות הבנייה שלהם בקרקע, בתמורה המדינה התחייבה לקדם את פינוי שדה דב, ואישור תוכנית בנייה. בין בעלי הזכויות בקרקע: גליה אלבין, רוני פורטיס, אביבית אירני, רמי אונגר ונילי פריאל

לראשונה זה 50 שנה נחשפו שמות 1,700 בעלי הזכויות בגוש הגדול, שטח הקרקע שעליו שכן שדה דב. זו חטיבת קרקע פרטית בהיקף של 503 דונם באחד האזורים היקרים בארץ, אשר מאז שנות השבעים של המאה הקודמת מנוהלות זכויות המחזיקים בה על ידי מנהלים מיוחדים שממנה בית המשפט, ואשר מתחלפים אחת לכמה שנים.

 

>>לרשימה המלאה של בעלי הקרקעות

 

מבוז'י הרצוג עד שאול בן אדרת: בעלי הקרקעות בגוש הגדול נחשפים

לאחר 81 שנה: שדה דב נסגר

מועד פינוי שדה דב מתקרב: המדינה תממן מוניות לחולים מאילת

המחיר להמשך פעילות שדה דב: 21 מיליארד שקל

 

רבים מבעלי הזכויות בקרקע הם צאצאים של אנשים שרכשו את הקרקע בשנות ה-30 וה-40 של המאה הקודמת. על פי הסכמים שחתמה המדינה עם מנהלי הגוש הגדול הם וויתרו על 50% מזכויות הבניה שלהם בקרקע, בתמורה המדינה התחייבה לקדם את פינוי שדה דב, ואישור תוכנית בנייה.

  

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

   (צילום: עמית שעל)
שדה דב(צילום: עמית שעל)
 

בין בעלי הזכויות בקרקע: נאוה זיספל (כ-150 מ"ר); יוסי חרסונסקי; מתי גולן; משפחת בן עזר, בעלי השליטה במטעי הדר בגודל של שני דונם; גליה אלבין (330 מ"ר); רוני פורטיס, מנכ"ל הילטון ישראל (560 מ"ר); פרופ' מני מאוטנר; אביבית אירני; סטלה שגיב, אשתו של יהודה שגיב, מבעלי חברת הבנייה ישקו; רמי אונגר, יבואן קיאה (300 מ"ר), ונילי פריאל (113 מ"ר).

 

השדה פונה ביוני, ותוכנית ענק לבניית 16 אלף דירות נמצאת בשלבי אישור אחרונים. התוכנית מחלקת את המתחם לשלושה מתחמי משנה, וגם תוכנית מפורטת למתחם הראשון הדרומי מצויה בשלבי אישור אחרונים. שווי זכויות הבנייה רק במתחם זה הוערך על ידי שמאי התוכנית ביותר משישה מיליארד שקל, כאשר לגוש הגדול 30% מהזכויות במתחם זה.

 

בעשור האחרון מנוהלות קרקעות הגוש על ידי עורכי הדין גלית רוזובסקי, רחל זכאי, מיכאל (מיקי) שפטלר, אליהו מינקוביץ ומשה ליפקה, שבעבר שימש כמנהל מינהל מקרקעי ישראל (כיום רמ"י). בין היתר משמשים המנהלים "כלשכת רישום מקרקעין פנימית" מבחינת רישום זכויות הבעלים במקרקעין, וכל עסקה מדווחת להם ונרשמת בספריהם.

 

בראשית 2018 פרץ סכסוך בין עו"ד ליפקה לשאר המנהלים, כאשר בתביעה שהגיש לבית משפט השלום בהרצליה טען כי ארבעת עמיתיו מונעים ממנו גישה אל הרשימה המלאה של בעלי השטח, וביקש להוציא צו שיפוטי שיורה להם להמציא לו את הרשימה המלאה, כולל פרטים כגון שיעורי בעלות של כל אחד מהבעלים.

 

להליך הצטרפו חלק מבעלי הזכויות במקרקעין המיוצגים על ידי עורכי הדין שמואל שוב נעמה שיף וטל גליקסמן ממשרד שוב ושות' אשר הגישו בקשה לאפשר לכל בעלי הזכויות במקרקעין לקבל רשימה מלאה ועדכנית של בעלי הזכויות במקרקעין כנגד תשלום אגרה סמלית.

 

באפריל 2018 הכריע בית משפט השלום בהרצליה לטובת ליפקה ובעלי הקרקע, והורה למנהלים לחשוף את רשימת הבעלים בקרקע בתוך 90 יום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים