שתף קטע נבחר

בגלל פלאפון: בזק בדרך למחוק את ההון העצמי

חצי שנה אחרי שמחקה 1.6 מיליארד שקל משווייה של yes, בזק נערכת למחיקה של עד 1.1 מיליארד שקל משווייה של חברת הסלולר

בעוד קרן סרצ'לייט ודוד פורר נערכים לרכישת השליטה בביקום - החברה הבת בזק נערכת לאפשרות למחיקה של 1.1-0.8 מיליארד שקל בשווי של החברה הבת פלאפון.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בזק עברה להפסד עתק של 1.1 מיליארד שקל ב-2018 וביטלה את מדיניות הדיבידנד

נחתם הסכם קיבוצי בבזק בינלאומי; כ-320 עובדים יפרשו

עובדי בזק בינלאומי הפגינו נגד המיזוג עם פלאפון ו-yes

 

בישיבת הדירקטוריון של פלאפון שהתקיימה במסגרת היערכות לדו"חות הכספיים של הרבעון השני, עלתה הערכה שישנה אפשרות לירידת ערך בשווייה של חברת הסלולר מול שווייה בספרי החברה, שעלולה להביא למחיקה של כמעט מחצית מההון העצמי של בזק. כך דיווחה היום (ב') חברת התקשורת.

פלאפון (צילום: מירב קריסטל)
פלאפון(צילום: מירב קריסטל)

עם זאת, בזק הבהירה שמדובר בהערכה פנימית ראשונית, ובהמשך תתבצע הערכת שווי על ידי מעריך חיצוני שעשויה להיות שונה מהותית מההערכה הנוכחית שלה. האפשרות למחיקה של כמיליארד שקל משווייה של פלאפון מגיעה חצי שנה אחרי שבזק רשמה מחיקה של 1.6 מיליארד שקל בגלל ירידת ערך של חברה אחרת בקבוצה - yes – שנקבע לה שווי שלילי של 871 מיליון שקל.

 

לפי הערכה של פרומתאוס, שווי הפעילות של פלאפון, נכון לסוף 2018, עמד על 2.9 מיליארד שקל, והוא נמוך ב-46% ביחס להערכת השווי שפורסמה רק לפני שנה. השווי של פלאפון בספרים של בזק אף נמוך יותר מזה שנקבע על ידי פרומתאוס, והוא עומד על 2.15 מיליארד שקל. לכן, לירידה החדה בשווי הפעילות של חברת הסלולר הוותיקה לא הייתה השפעה על הדו"חות של בזק.

מנכ
מנכ"ל פלאפון רן גוראון(צילום: רמי זרנגר)
 

 

פלאפון מתקשה להתאושש מהרפורמה בענף הסלולר 

הרווח הנקי של פלאפון ב-2018 עמד על 24 מיליון שקל בלבד, זאת בהשוואה לרווח נקי של 95 מיליון שקל בתקופה המקבילה. התחרות העזה בשוק התקשורת שבאה לידי ביטוי בשחיקה מתמשכת במחירי חבילות הסלולר ובשיעורי נטישה גבוהים, והיא נותנת את אותותיה בעיקר בתוצאות העסקיות של פלאפון שממשיכות להישחק.

 

בניגוד למתחרות הגדולות שלה, סלקום ופרטנר, שהרחיבו את פעילותן גם לתחום הטלוויזיה הרב ערוצית, פלאפון אינה יכולה לעשות זאת בשל מגבלות רגולטוריות, היות שהיא חלק מקבוצת בזק שכוללת את חברת yes שכבר פועלת בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית. המניות של חברות התקשורת סובלות מתחילת השנה מחולשה, כשמניית סלקום איבדה 53% בשבעת החדשים הראשונים של 2019, לשווי של 1.2 מיליארד שקל וזאת של פרטנר התכווצה ב-19% לשווי של 2.5 מיליארד שקל.

 

שווי השוק של סלקום ופרטנר מהווה אינדיקציה לשווי פלאפון

שווי השוק של סלקום ופרטנר, שתיהן חברות ציבוריות, מהווה אינדיקציה ביחס לשווי ההוגן של פלאפון שהיא חברה פרטית בבעלות מלאה של בזק. לפיכך, ירידת השווי של השתיים הראשונות מהווה איתות לירידה בשווי של השלישית. הערכת השווי האחרונה שבוצעה לפלאפון בוצעה בסוף 2018 ולפיה השווי ההוגן של החברה הוא 2.9 מיליארד שקל. הערכה זאת מבוססת על שיעור היוון של 10.3% ושיעור צמיחה פרמננטי של 2.5%.

 

הערכת השווי האחרונה שבוצעה לפלאפון בוצעה על ידי פרומתאוס, מבוססת על שיעור היוון של 10.3% ושיעור צמיחה פרמננטי של 2.5%. בהערכה שצורוה לדו"חות 2018 של בזק נכתב ש"רמות ה־ARPU (הכנסה חודשית ממוצעת מלקוח) הנוכחיות אינן פיזיביליות כלכלית וסביר להניח שבשנים הקרובות תהיה עלייה מתונה רב פעמית או עליות מצומצמות בשיעור חד בהכנסה החודשית הממוצעת למנוי".

 

הערכת השווי של פרומתאוס התבססה על ההערכה שה־ARPU ימשיך להישחק ב-2019, יתייצב ב-2020 וירשום עליה מתונה בשנים שלאחר מכן. כפי הנראה, ההערכה הזאת מתבררת כאופטימית מדי, ולפי הדיווח של בזק, האפשרות לירידת ערך בפלאפון נובעת "מתזרים המזומנים החזוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים