שתף קטע נבחר

הגיע לישראל: "לבלב מלאכותי" שמאזן אוטומטית את רמת הסוכר בגוף

חברת מדטרוניק משיקה את משאבת האינסולין הראשונה בעולם המתפקדת כלבלב מלאכותי, מודדת לאורך כל שעות היממה את רמות הסוכר ומזליפה את האינסולין באופן אוטומטי ועצמאי. הטכנולוגיה החדישה מאפשרת שליטה מלאה ברמות הסוכר ופוטרת את החולה מהצורך למדוד סוכר ולהזריק אינסולין

 

 

עידן חדש בתחום הטיפול בסוכרת: חברת הטכנולוגיה הרפואית מדטרוניק משיקה את ה"לבלב המלאכותי" הראשון בעולם המודד ללא הרף את רמות הסוכר, ומזליף אינסולין בהתאם באופן עצמאי ואוטומטי, כך שהחולה אינו צריך למדוד את רמות הסוכר או להזריק אינסולין.

 

המכשיר פוטר לא רק מהדקירות, אלא מאפשר שליטה מקסימלית ברמות הסוכר ומניעת סיבוכי מחלת הסוכרת.

 

קיראו עוד:

חולי סוכרת? המדריך המלא לכל הזכויות שמגיעות לכם

צפו: איך לחיות עם סוכרת נעורים (סוג 1)

הפיתוח הישראלי שיגרום לתאי כבד לרפא סוכרת

 

המערכת שנקראת "מינימד 670" כוללת משאבת אינסולין חכמה המסוגלת למדוד את רמות הסוכר באופן רציף ומחליטה מווסתת ומזליפה אינסולין באופן אוטומטי, כך שידמה להורמון האינסולין החסר בגופם של החולים. בכך, משחררת המערכת את החולה מהצורך בשליטה בכל רגע ברמות הסוכר בגוף.

 

מחברת מדטרוניק יבואנית המתקן נמסר, כי המערכת הגיעה לארץ השבוע והוגשה לסל הבריאות 2020. אבל בינתיים, זה לא יהיה זול: עלות המערכת נאמדת בכ-3,000 שקלים לחודש, וכעת ניתנת לרכישה רק באופן פרטי, תחת מרשם של האנדוקרינולוג המטפל.

  (צילום: מדטרוניק)

 

המערכת לא רק פוטרת את הצורך מדקירות רבות לאורך היממה, לצורך הבדיקות וההזרקות, היא גם מונעת מקרים של ירידה ברמות הסוכר (היפוגליקמיה) והיפרגליקמיה, המסכנים את חיי המטופל.

 

במחקרים שנעשו על כ-150 מטופלים בגילאים שונים, המערכת נמצאה יעילה ובטוחה לשימוש, ולא נרשמו אירועים של היפוגליקמיה או היפרגליקמיה חמורים.

 

האיזון שהושג הביא לכך ש-72% מהזמן המטופלים נמצאו בטווח התקין של רמות הסוכר. נתונים אלה חזרו גם בדיווחים שהגיעו מלמעלה מ-50 אלף משתמשים שקיבלו את המכשיר.

 

לבלב (צילום: מדטרוניק)
כך נראית המשאבה החדשה

 

"כללי משחק חדשים בתחום הטיפול הסוכרת"

"המערכת החדשה משנה את כללי המשחק בתחום הטיפול בסוכרת", אומר פרופ' רם וייס, מומחה באנדוקרינולוגיית ילדים והמנהל הרפואי של האגודה לסוכרת נעורים, "המערכת מווסתת את מינוני הזלפת האינסולין על סמך למידת הרגלי השימוש של המטופל, צרכיו ואורח החיים, כך שהיא מאפשרת לשמור על ערכי הסוכר בטווח הנורמה ובעזרת האיזון הזה היא מפחיתה משמעותית ומגינה על המטופל הסוכרתי מפני היפוגליקמיה והיפרגליקמיה.

 

"כשהמטופל עסוק, ישן או משנה פעילות, המערכת יודעת להתאים באופן אוטומטי את רמות האינסולין למצבו של החולה", מוסיף הפרופ' וייס, "מעבר לאיזון רמות הסוכר, כמעט למצב נורמלי, השימוש במערכת גם מפחית את הסיכון להיפוגליקמיה קשה כמעט לאפס. הפעילות היחידה הנדרשת מהמטופל היא כיול של המערכת, והזנת כמות פחמימות. המערכת יכולה לווסת את המינון הבאזלי, הנדרש באופן רציף למטופל, באופן אוטומטי, ולאפשר לו לקבל את המינון הנכון עבורו על מנת להביא אותו חזרה לערך המטרה".

 

המערכת מאפשרת גם לרופא להתממשק לנתונים בזמן אמת, ולדעת את רמות הסוכר ומצב המטופל בכל רגע נתון. הרופא יכול להוריד דוחות נתונים ולהעניק טיפול המתעדכן בנתוני אמת, ולא כפי שהיה נהוג עד כה בטיפול המסורתי שהתבסס על ממוצע נתוני עבר.

 

לבלב (צילום: מדטרוניק)
המערכת מאפשרת לרופא לדעת את הנתונים בזמן אמת(צילום: מדטרוניק)

 

כחצי מיליון חולי סוכרת בישראל

המערכת אושרה לפני כשנתיים על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, ומאז משווקת שם. למערכת גם אישור של ארגון התרופות האירופאי CE, והיא משווקת גם באירופה. כאמור, מהשבוע משווקת המערכת גם בישראל.

 

על פי ההערכות חיים כיום בישראל מעל 35 אלף חולי סוכרת  סוג 1, וכחצי מיליון חולי סוכרת סוג 2. עוד כחצי מיליון ישראלים מוגדרים כטרום סוכרתיים.

 

סוכרת נעורים (סוכרת סוג 1) היא מחלה בה תאים מסוג "ביטא" בלבלב נהרסים, ואינם מייצרים אינסולין, ההורמון המחדיר את הסוכר מהדם לתאי הגוף. כתוצאה מכך, חלה עלייה של רמות הסוכר בדם, משום שהוא אינו מוכנס לתאי הגוף. מצב זה גורר שרשרת של סיבוכים רפואיים ומסכני חיים.

 

סוכרת נעורים מופיעה בגיל הילדות בשני "גלים" בדרך כלל: סביב גיל חמש-שבע ובסביבות גיל 14-10. עם זאת, המחלה יכולה להופיע למעשה בכל גיל. המחלה עלולה להופיע גם בתינוקות עד גיל חצי שנה, אז היא מכונה neonatal diabetes ולרוב נובעת בשל מחלה גנטית בלבלב או בפעולת תאי הלבלב המייצרים אינסולין.

 

סוכרת מבוגרים מופיעה לרוב כאמור בעשור החמישי לחיים והלאה, אולם יותר ויותר ילדים לוקים בסוכרת זו הקשורה להשמנה ולאורח חיים יושבני שבו אוכלים הרבה וזזים פחות.

 

על פי הקריטריונים, אבחון סוכרת נעשה על סמך רמת סוכר מעל 125 מיליגרם לדציליטר בצום, או מעל 200 אחרי העמסת סוכר, או בבדיקת סוכר אקראית מעל 200 בשילוב סימני סוכרת - צימאון, השתנה מרובה, השתנה לילית וירידה במשקל לא מכוונת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מדטרוניק
לבלב מלאכותי
צילום: מדטרוניק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים