שתף קטע נבחר

13 פעילויות שאפשר לעשות עם הילדים בחופש

ניסויים, התנדבות, טיולים וסידורים. ממש לא חייבים לקחת את הילדים לאטרקציות יקרות ואפשר ליהנות איתם גם בסופר ובסביבת מגוריכם. עם קצת יצירתיות וגישה חיובית, אפשר להעביר עוד כמה ימים בכיף, מבלי להוציא כסף ולעמוד בפקקים

אחרי שנגמרו הקייטנות והחופשות המשפחתיות, וקייטנות הסבא-סבתא למי שזכה, נשארו עוד כמה שבועות להעביר יחד בצוותא. אמנם חלקנו זוכרים שההורים שלנו לא עשו מאמץ מיוחד לשעשע אותנו בחופש הגדול ואיכשהו יצאנו בסדר, אבל ההורים של היום, כמו ההורים של היום - רוצים להפוך כל זמן עם הילדים לזמן איכות. ולמה לא בעצם? הרעיון הוא שאפשר לבלות יחד בכיף מבלי לצאת מגדרנו וגם בלי חור גדול מדי בכיס. הנה כמה רעיונות:

 

פעילויות בחוץ:

 

1. טיולים

 אמנם זו לא העונה המומלצת לטיולים בטבע בשל מזג האוויר הקופח, אבל בהחלט אפשר למצוא פינות מוצלות מאוד, או רטובות מאוד, ולצאת לטיולי מים מרעננים. בנוסף, הרי הילדים ממילא "הפכו שעון" וערים עד מאוחר - אז אפשר לצאת לטיולי ערב, או לאטרקציות שפתוחות עד הלילה, כמו לונה פארק, ספארי לילה, טיול עששיות ועוד.

 

אין כמו הטבע (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אין כמו הטבע(צילום: shutterstock)

2. כוכבים בשמיים

ואם כבר בטיולי לילה עסקינן, מדי שנה בסוף אוגוסט מתרחש מטר הפרסאידים. אם תסעו למקום חשוך וגבוה כמו בנגב, תוכלו לראות בלילה עשרות "כוכבים נופלים" – למעשה זהו האבק שמשאיר אחריו השביט סוויפט-טאטל, אבל לא נתקטנן. זו חוויה קוסמית מהנה, וכמובן חינמית לגמרי.

 

3. כוכבים על הבמה

לצד הכוכבים מהשמיים יש לנו כוכבים אנושיים אהובים. עיריות רבות מארגנות הופעות קיץ עם זמרים, זמרות ולהקות ידועים, ללא עלות. עקבו אחר הפרסומים באזור מגוריכם, ותיהנו ממוזיקה ישראלית טובה עם הילדים.

 

4. הכר את עירך

להישאר בעיר אמרנו? אז למה לא לנצל את החופש כדי להכיר יותר את סביבת מגורינו. בכל עיר או יישוב יש הפתעות שעדיין מחכות להתגלות, כאלה שבשגרת החיים אנחנו לא עוצרים לחפש ולמצוא. אפשר לשבת עם הילדים לעשות תחקיר קצר בגוגל, ולצאת לחפש אוצרות מקומיים, ואפילו לנהל יומן מסע כתוב או מצולם.

 

משפחה (צילום: shutterstock)
מכירים את הרחוב המקביל?(צילום: shutterstock)

5. הנה באה הרכבת

בעידן של היום, שאנחנו לוקחים ומחזירים את הילדים ברכב לכל מקום, הנסיעה באוטובוס וברכבת נחשבת עבורם לחוויה. נעלה על הרכבת בתחנה הקרובה לאזור מגורינו, נרד בתחנה מעניינת, נשב לגלידה, ניסע באוטובוס ליעד מקומי, העיקר זו חוויית הנסיעה.

 

6. מרכזי מבקרים

מיציתם את מוזאוני הילדים? יש לא מעט מרכזי מבקרים שפרוסים בארץ, מצפון עד דרום, בנושאים שונים, חלקם של חברות מסחריות ואחרים של מקומות ואתרים. יש שם גם תוכן, עניין ולימוד של משהו חדש, גם בילוי קצר יחסית ולא מעייף, ובדרך כלל בעלות סמלית, וגם כמובן - במזגן.

 

קראו עוד:

איך הצלחתי לצאת לחופש אמיתי עם ילדיי

החופש הגדול לא חייב להיות "תיק"

כך אתם עוצרים את ילדיכם מלהגשים חלומות

 

7. התנדבות

רוצים להרגיש שעשיתם משהו משמעותי עם הילדים בחופש? קחו יום וצאו להתנדב באחת העמותות, כדוגמת אלה שאורזות מזון לנזקקים, או במקום קרוב לביתכם, למשל בפרויקטים של שיפוץ מעונות או ביקור קשישים עריריים.

 

8. קניות וסידורים

יוצאים לקניות עם הילדים? אולי זה לא בילוי עבורם, אבל בהחלט אפשר להפוך את החוויה מסיוט ללמידה: לעשות יחד רשימת קניות, לשלוח אותם להביא מצרכים לעגלה, ללמד מושגים ראשונים בחינוך כלכלי (השוואת מחירים, סדר עדיפויות, בחירה ועוד).

 

למדו את הילדים צרכנות נכונה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
למדו את הילדים צרכנות נכונה(צילום: shutterstock)

פעילויות בבית:

 

כולנו יודעים שאפשר לעשות עם הילדים אפייה, יצירה, בנייה ועוד, אבל בשלב מסוים הבית גדוש יצירות ממוחזרות שאין מה לעשות איתן. המקרר מלא בעוגיות גדושות סוכריות צבעוניות, והסלון עמוס במבני לגו ש"אסור לפרק". בואו ננסה לתעל את העשייה עם הילדים לבעלת ערך:

 

9. יצירה

ראש השנה מתקרב. נכון שהיום כבר כולם שולחים "שנות טובות" בווטסאפ דקה לפני החג, אך ללא ספק סבא וסבתא, הדודים והקרובים ישמחו לקבל מכם ברכת שנה טובה שהוכנה באהבה. ולא רק הם - גם חיילים וקשישים. טל כהן הצעירה מרכזת כבר כמה שנים את המיזם של הכנת שנות טובות לחיילים בודדים, חפשו אותה בפייסבוק.

 

10. בישול ואפייה

אפשר לתכנן יחד את התפריט המשפחתי היומי, ולהכין יחד ארוחות שכולם אוכלים ומתאימים לבני הבית או למשפחה המורחבת שמגיעה להתארח. אפשר גם להפתיע את השכנים והחברים בעוגה לשבת.

מטבח (צילום: shutterstock)
בסוף יצאו עוגיות טעימות(צילום: shutterstock)

11. ניסויים

אוהבים מדע? יש ברשת עשרות רעיונות לניסויים מדעיים מגניבים (למשל, הסרטונים של מכון דוידסון) שאפשר ובטוח לנסות בבית עם הילדים. נסו אותם ומובטח שגם אתם תלמדו דברים חדשים.

 

12. שיפוצים

רבים מאיתנו מנצלים את אוגוסט לשיפוצים ותיקונים בבית, ריהוט מחדש של חדר הילדים ואף מעבר דירה. מומלץ לשתף את הילדים ככל האפשר בבחירה של הרהיטים ואביזרי הנוי, ובבנייה, בהרכבה, במטלות הסדר והניקיון - כי הבית הזה הוא של כולנו.

 

13. הכנה ללימודים

אוגוסט משמעו ששנת הלימודים כבר בפתח. אם בתלמידי בית הספר עסקינן, יש כמה דברים שכדאי להתכונן אליהם מבעוד מועד, ואפשר בהחלט לשתף אותם: בסידור המגירות מהשנה שחלפה והשלכת הציוד הישן או תרומתו, הרכבת רשימה של מה שנחוץ ויציאה לקניות, ולאחר מכן: עיטוף המחברות והחוברות.

 

חשוב שהילדים יידעו שהדברים לא נעשים מעצמם ויהיו שותפים בהכנתם, וזו גם הזדמנות לעיין בספרי הלימוד של השנה הבאה, ואולי לפתור כמה תרגילים בימים האחרונים של החופש כהכנה לחזרה לשגרת לימודים.

 

רוני לנגרמן-זיו, מדריכת הורים , מכון אדלר

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפשר לבלות יחד מבלי לצאת מגדרנו
צילום: shutterstock
מומלצים