שתף קטע נבחר

הסנטוריני הבא? חופשה יוקרתית בפאפוס

העיר במערב קפריסין התקבעה כעיר נופש נחמדה עם מלונות שמנסים להתחרות בשכנתה הטורקית אנטליה, אבל לא מעבר לכך. כעת מספר רשתות יוקרה נכנסו בניסיון לשים אותה על המדף לצד יעדים זוהרים יותר בים התיכון. אלכסנדרה לוקש ציפתה למנוחה בין בחירות לבחירות ביעד מרוחק וגילתה שהמרחק לא חייב להיות פיזי, ושהים של השכנה בהחלט תכול יותר

 

 

"התחלנו בהנמכה לקראת נחיתה", כרזה הדיילת וגרמה לנו להסתכל אחד על השני בתדהמה. בקושי הגעתי לאמצע תשבץ ההיגיון שהתחלתי בהמראה והנה חופי האי השכן כבר נראו בבירור. לא, אנחנו לא פרובינציאלים ומרחקים קצרים כבר מזמן לא מפתיעים אותנו, ועדיין ההבנה שהחופשה החלומית ופסק הזמן המנתק נמצאים רק כ-45 דקות מנתב"ג היא בגדר יתרון רציני.

הלגונות הכחולות, בלי פילטרים (צילום: אלכסנדרה לוקש)
הים אצל השכנה תכול יותר: הלגונות הכחולות. פאפוס(צילום: אלכסנדרה לוקש)

פאפוס נכנסה לחיינו באופן מובהק לפני שנים בודדות אך שווקה כעוד אחד מהיעדים הקפריסאיים שהתרגלנו אליהם. עם הזמן, ובמיוחד לאחר הוספת הטיסות הישירות ותשומת הלב העולמית, התבצר מעמדה כלוקיישן אטרקטיבי, קלאסי ויוקרתי יותר. זאת לאחר שב-2017 אף קיבלה את התואר המכובד בירת התרבות של אירופה.

 

40 דקות טיסה ואתם שם: מה קורה בפאפוס

MUST: המקומות שחובה לראות בפאפוס

פאפוס: לנפוש היכן שנולדה אפרודיטה

 

לא בטן-גב על שזלונגים צהובים וטברנות שהן מלכודות תיירות, אלא מראות שהתרגלנו לראות בחשבונות האינסטגרם של ריזורטים מרוחקים ומסעדות שמשפצרות את המטבח היווני-קפריסאי.

אוניה טרופה בפאפוס (צילום: אלכסנדרה לוקש)
תפאורה לסרט אקשן: אוניה טרופה מול חופי פאפוס(צילום: אלכסנדרה לוקש)
  

בין מערכת בחירות אחת לשנייה, רציתי לטוס הכי רחוק. מסתבר שמשך הטיסה פחות קריטי, ואפשר להתנתק ולתפוס קצת שלווה גם מול מימי הים התיכון, במיוחד שאלה של השכנים באמת תכול יותר, לצערנו. מקווה שלא תשפטו, אבל התמקדנו הפעם פחות בסיורים ארכיאולוגיים (שהמקום עשיר בהם) ודגמנו בעיקר את החופים והמלונות השווים בעיר המרכזית - באגף המערבי של קפריסין.

 

בלי להוסיף פילטרים לתמונות

את הלילות הראשונים העברנו במלון אלמירה (ALMYRA) שנמצא באזור העיר התחתית ובמרחק הליכה מנמל פאפוס. מילת המפתח כאן היא אלגנטיות. את המלון והחדרים עיצבה המעצבת הפריזאית ז'ואל פלאו, שאף נכחה במלון כשביקרנו בו לצורך השלמות ותוספות. הדגש כאן הוא לא על יומרנות אלא על פרקטיות שאמורה לענות על כל הצרכים שלכם בלי לצאת מהמלון ובלי להוסיף פילטרים לתמונות.

בריכת האינפיניטי באלמירה (צילום: אלכסנדרה לוקש)
בריכת האינפיניטי באלמירה(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

אם אתם זוג, האופציה העדיפה עבורכם היא אחד מהחדרים המרוחקים מהבניין המרכזי, בחלק שקרוב לספא ולבריכת האינפיניטי (בריכת "אינסוף") שבמתחם. כן כן, זה כמובן הפך לאקססורי החם והבלתי נמנע של כל בית הארחה שמחשיב את עצמו בשנים האחרונות, וגם כאן הוא מהווה את גולת הכותרת, או הדובדבן שעל הדרינק שקיבלנו בצ'ק אין.

המלון אלמירה בלילה (צילום: אלכסנדרה לוקש)
אלמירה בלילה(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

שבעה מטרים רוחבה, ו-33 מטרים אורכה. היא צופה לים והכניסה אליה אסורה אם לא חציתם את גיל 16, שזה כמובן בונוס למי שמעדיף להימנע מרחיצה משותפת עם זאטוטים או נערים מתבגרים. החדרים המדוברים כוללים יציאה לגן עם מיטות שיזוף, שמשקיף גם הוא לים ואפשר אפילו לרדת ממנו ישירות לטיילת המרכזית.

 

גן עדן גם לכלבים

אחד מהמתקנים הייחודיים באלמירה הוא גן משחקים שלם שמיועד לכלבים. הרבה מבעלי החבר על ארבע יודעים שנופש עמו עלול להגביל והנה כאן יש פתרון ממשי.

 

אטרקציה אמיתית נוספת, סליחה על המילה הידועה לשמצה, היא מגרשי כדורעף, כדורגל וטניס בתוך המלון עצמו, שמעודדים אתכם להוריד את מצבור הקלוריות מהארוחות העמוסות בחמש (!) המסעדות במתחם.

 

התעייפתם מהאוכל, מהים וממשחק הטניס? הספא במלון מציע מגוון טיפולים שיעזרו לכם להוריד את "מעמסות" היום. או שאתם דיוות כמוני שלא מסוגלים להתמודד עם שיער רטוב ולחות מטורפת, ואז תוכלו להמיר את הטיפול בפן, שמעצבת השיער במקום מציעה.

 

לקראת ערב מומלץ לעלות על אחד הגגות הפרטיים באגף הזה, מצויידים כמובן בקוקטייל על בסיס אוזו, ולהתבשם מהאלכוהול ומהשמש השוקעת.

 

הקריצה היותר בולטת של אלמירה היא למשפחות. מלבד בריכת האינפיניטי יש בו שתי בריכות פתוחות נוספות בחלק המרכזי של המלון, הקרוב יותר למסעדת ארוחות הבוקר ולטברנה הפרטית שבו.

 

על ערכה מיוחדת לפעוטות כבר שמעתם?

נכון שכיף עם הילדים, אולם סביר להניח שתרצו גם קצת זמן לעצמכם, ואולי אף לקחת כמה שיעורי צלילה שהמלון עצמו מספק. כאן נחלצו לעזרתכם והקימו מועדוני ילדים ממוזגים מלאים במשחקים ובשמרטפים. חוץ מזה, ישמחו להתאים לכם גם טיול חווייתי באתרים הסמוכים – שהרי העיר קיבלה מעמד של אתר מורשת עולמית של אונסק"ו ויש לה מה להציע מבחינה תרבותית והיסטורית, ועוד לא התחלנו לדבר על הים.

 

כולנו יודעים שאחד האירועים היותר נפיצים ומעודדי ריב בנסיעה עם תינוקות הוא האריזה. כמה חיתולים לקחת? להכניס למזוודה מחמם בקבוקים? כאן מגיע המלון לעזרתכם שוב, ומציע להזמין מראש חבילה שכורכת בתוכה את כל מה שפעוטות זקוקים להם, כולל סירים, עגלות, חיתולים לשחייה ועוד.

מטבח קפריסאי מודרני (צילום: אלכסנדרה לוקש)
מטבח קפריסאי מודרני(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

אוכל! לכאן לא מגיעים כדי לשבור צלחות. את הערב הראשון העברנו בכלל במסעדה העליונה, Euazone, במסיבת צ'יל שמזכירה אירועים ברופטופ ניו-יורקי, כולל האוכל.

אחת המסעדות באלימרה (צילום: יח
אחת מחמש המסעדות באלימרה(צילום: יח"צ)
  

בצהריים למחרת שינינו כיוון וירדנו ל-Ouzeri - חמארה יוונית כמו שאנחנו הישראלים אוהבים, אך כזאת שלא מתיימרת לחקות אווירה עממית. בערב השני סעדנו ב-Notios, מין פיוז'ן אסיאתי-יווני מהמטבח הקפריסאי העילי שמוכיח שלאי יש מה להציע לכם הרבה מעבר לסופלקי ולסלט יווני.

 

ויש גם טיול ג'יפים וחוף עם צבי ים

את הדרך למלון השני אנאסה (Anassa) - שנמצא בחלק העילי של העיר, עשינו בטרמפ עם אנדראס המדריך המקומי. "זה הג'יפ שלנו?", שאלתי אותו. "איפה את רואה כאן ג'יפ? זה לנד רובר".

 

כאן התחיל טיול הג'יפים שלנו דרך שמורת הטבע אקאמאס, חצי אי שמשתרע על פני 230 קמ"ר של נוף הררי עם צמחייה נמוכה ובעיקר הרבה מאוד לגונות כחולות ואפילו חופים חוליים.

 

באחד מהחופים האלה גם עצרנו לרחיצה, ופרשנו מגבות בין קיני ההטלה התחומים והממוספרים של צבי הים, שמהווים את אחת מהגאוות הגדולות של ארגוני הגנת הסביבה במדינה.

הרבה ירוק והרבה כחול במלון אנאסה (צילום: אלכסנדרה לוקש)
הרבה ירוק והרבה כחול במלון אנאסה(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

כדאי ומומלץ לפנות לאנדראס כדי לקבל טיול עם הסברים, בדיחות, וגם לימונדה קרה של אמא שלו דרך EcoTour Adventures. הוא אפילו מבין בפוליטיקה ישראלית, למי שמסרב להתנתק.

 

הגענו לאנאסה ואין ספק שהיתרון הבולט כאן הוא בידוד מוחלט, ולכן היא גם לא מיועדת למי שמזמין מלון רק כדי שיהיה לו מקום לישון. הוא מבודד ו-166 החדרים שלו משתרעים על פני שטח עצום, שמהווה מעין רפליקה של כפר קפריסאי מסורתי.

 

כשמימין ים ומשמאל בר - קשה לעזוב את הבריכה

לכאן מגיעים להתפנק ולראות ים מכל פינה - בחדר או במתקנים. שוכנתי בחדר רחב מימדים שכלל גם סלון יווני קלאסי, אבל לבחירתכם מגוון סוגי חדרים, מבודדים יותר ומבודדים פחות.

חלון לים התיכון בסלון החדר. מלון אנאסה (צילום: אלכסנדרה לוקש)
חלון לים התיכון בסלון החדר. מלון אנאסה(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

חוגגים 40 שנות נישואים להורים? תוכלו לשכור כאן וילה עם בריכה פרטית רק למענכם. מי שבא לווייב שונה, יעדיף כנראה את הבריכה ה"ציבורית" – כשמימין ים ומשמאל בר. רק אזהרה: קשה עד בלתי אפשרי לעזוב את המים.

 

גם כאן ישמחו להרפות לכם את תלאות הארץ והסטרס, ב-18 חדרי טיפולים ב-Thalassa Spa. באנאסה, כמו באלמירה, לא מתכוונים לתת לכם להעלות גרם בחופשה שלכם.

בריכה פרטית בווילה של מלון אאנסה (צילום: אלכסנדרה לוקש)
בריכה פרטית בווילה של מלון אנאסה(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

מחד גיסא תוכלו להירשם לשיעורי יוגה ואימונים אישיים ומאידך, בכל שלוש המסעדות מקפידים על מטבח בריא כולל סימונים מדויקים לאלרגיים, לטבעוניים ולשומרי המשקל שבינינו.

נוף מהמרפסת. מלון אנאסה (צילום: אלכסנדרה לוקש)
נוף מהמרפסת. מלון אנאסה(צילום: אלכסנדרה לוקש)
 

ב-Helios אכלנו ארוחת שלוש מנות שההגדרה להן היא גורמה ים תיכוני, ובערב למחרת בחרנו דווקא בערב ברביקיו תחת כיפת השמיים. את ארוחות הצהריים מומלץ להעביר ב-Pelagos, מסעדת-טברנה שגם בה ישתדלו לא לשבור לכם את הדיאטה, אבל לעשות לכם טוב בעין, בפה ובלב.

 

למלון יש חוף פרטי צמוד, למי שתר אחר קצת גיוון מהבריכות. ממנו גם ניתן לצאת לפעילויות ספורט ימי ולהפלגה. במקום להכביר במילים, ניתן לתמונות לדבר כאן בעד עצמן. כחול, תכול, שקוף, צלול וחוזר חלילה. חלום.

 

הכותבת הייתה אורחת של קבוצת המלונות Thanos Hotels & Resorts בפאפוס, קפריסין

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכסנדרה לוקש
זה כחול על כחול: הנופים והמלונות המפוארים של פאפוס
צילום: אלכסנדרה לוקש
מומלצים