שתף קטע נבחר

כמה זמן לוקח להשכיר דירה?

חופשת הקיץ היא עונת השיא בשוק השכירויות, ובעלי הדירות נהנים מביקוש גבוה לנכס. בסיועו של לוי יצחק, בדקנו איפה הדירות נחטפות עוד לפני שפורסמו, ובאילו ערים הבעלים יצטרכו לפעמים לחכות שלושה חודשים כדי למצוא שוכר

מחירי השכירות ממשיכים לטפס, אבל באיטיות. בהשוואה ליולי אשתקד, אמנם שכר הדירה הממוצע עלה ב-2% (לפי נתוני הלמ"ס), אך הדירות נחטפות.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בתוך שנה: התייקרות של עד 17% בשכר הדירה

שכחו שני מיליון שוכרים: בכמה עלו מחירי השכירות בערים המרכזיות?

בקרוב בישראל? מהפכת השכירות ההוגנת בניו יורק וברלין יוצאת לדרך

 

במקרים רבים הדירות להשכרה עומדות זמן מועט בשוק, בגלל היעדר אופציות לצעירים: המשקיעים בורחים מהשוק והיצע הדירות להשכרה יורד ומצד שני זוגות צעירים שזכו בדירה בתוכנית מחיר למשתכן נדרשים להמתין זמן רב עד לכניסה לדירה ונאלצים לגור בשכירות.

כמה זמן לוקח להשכיר דירה? (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כמה זמן לוקח להשכיר דירה?(צילום: ירון ברנר)
 

עם זאת, בערים שבהן יש הצפה של דירות חדשות, כמו ראש העין ועפולה, המשקיעים מתקשים למצוא שוכרים לדירה.

 

בישראל יותר מ-700 אלף דירות המוצעות להשכרה. העיר המובילה, הן בביקושים והן במספר הדירות המוצעות להשכרה, היא תל אביב שבה יותר מ-52% מהדירות הן בשכירות.

 

בסיועו של עורך מחירון הדירות לוי יצחק, בדקנו באילו ערים קל יותר לשכור דירה, איפה הדירות נחטפות ואיפה קשה למצוא שוכרים. הסקר נעשה בחודש יולי וההשוואה (בסוגריים) מתייחסת ליולי אשתקד.

 

תל אביב-יפו

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 5,910 שקל.

 

תוך כמה זמן הדירה מושכרת: 19 ימים (5%–).

 

הביקוש לדירות להשכרה בתל אביב הוא הגבוה ביותר בארץ. דירות בעיר מבוקשות על ידי כל פלחי האוכלוסייה: סטודנטים, רווקים, זוגות צעירים, משפחות וגיל הזהב. משפחות מעדיפות את השכונות שמעבר לירקון (נווה אביבים, רמת אביב, אפקה). הצעירים מעוניינים בצפון מרכז העיר, אך המחיר הגבוה מביא רבים לשכונות המזרחיות והדרומיות.

 

דירות קטנות של 2-3 חדרים מושכרות תוך ימים ספורים, לעיתים ללא פרסום. דירות גדולות ודירות יוקרה מושכרות תוך 32 יום בממוצע.

 

תקופת השהות הממוצעת של דירה בשוק 19 יום, ירידה קלה לעומת 20 יום ביולי אשתקד.

תל אביב. הביקוש לדירות להשכרה בתל אביב הוא הגבוה ביותר בארץ (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
תל אביב. הביקוש לדירות להשכרה בתל אביב הוא הגבוה ביותר בארץ(צילום: אבי מועלם)
 

רמת גן וגבעתיים

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 5,000 שקל.

 

תוך כמה זמן הדירה מושכרת: שמונה ימים (ללא שינוי).

 

רמת גן וגבעתיים מבוקשת מאוד, הן להשכרה והן למכירה, בעיקר בגלל הקרבה לתל אביב. היצע הדירות להשכרה הולך ופוחת משום שהמשקיעים נמנעים מלרכוש דירות, ומהצד השני - הביקוש גדול. חלק גדול מהדירות מושכר מפה לאוזן, והדירות נחטפות תוך שמונה ימים בממוצע, בדומה לשנה שעברה. על אף שמחירי השכירות גבוהים, הם עדיין נמוכים ממחירי השכירות בתל אביב.

 

ירושלים

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 4,060 שקל.

 

תוך כמה זמן הדירה מושכרת: 28 ימים (15%–).

 

בירושלים, ככל שמתרחקים ממרכז העיר - המחירים יורדים. דירות יוקרה שוהות בשוק 30-60 יום ואפילו יותר, וחלקן אינן מושכרות כלל והופכות לדירות רפאים. בשכונות הר חומה ומלחה קיים היצע והדירות שוהות בשוק זמן רב. לעומת זאת, בפסגת זאב הדירות מושכרות תוך כ-20 יום בממוצע, וכך גם בגילה. ברחביה ובטלביה עוברים לעיתים חודשיים ויותר עד למציאת שוכר. בירושלים תקופת השהות הממוצעת של דירה בשוק ירדה לעומת השנה שעברה מפני שבירושלים עדיין לא בונים מספיק, ביחס להיצע.

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 4,060 שקל (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 4,060 שקל(צילום: גיל יוחנן)
 

ראש העין

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 3,430 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 90 יום (+30%).

 

בשכונת פסגות אפק בעיר צפויות להיבנות כ-16,000 דירות. הבנייה נמצאת בעיצומה וחלק מהדירות כבר מוכנות לאכלוס. העיר מוצפת בהיצע גדול של דירות, הן להשכרה והן למכירה. בנוסף, הנגישות גרועה, התשתיות לא מספקות וקיים מחסור במבני ציבור ומסחר. כל אלה גורמים לירידה תלולה במחירי המכירה והשכירות.

 

לוד

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 2,980 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 16 ימים (ללא שינוי).

 

הביקושים הגבוהים לדירות בשכר חודשי ומכירת דירות על ידי משקיעים גרמו למצוקה בשוק השכירות בעיר ולעלייה במחירי השכירות. אין שינוי במשך הזמן שהדירה נמצאת על המדף מפני שהדירות ממשיכות להיחטף.

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 2,980 שקל (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 2,980 שקל(צילום: אבי מועלם)
 

 

באר שבע

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 2,150 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 10 ימים (29%–).

 

באר שבע החזיקה בעבר בתואר בירת ההשקעות של ישראל. בעקבות הכבדת המיסוי על משקיעים, העדיפו רבים מבעלי הדירות להציע את דירותיהם למכירה. באר שבע היא עיר סטודנטים שנדרשים לדירות בשכירות וההיצע כיום אינו עונה על הביקושים. כתוצאה מכך מחירי השכירות עלו והדירות נחטפות בקצב מהיר לעומת שנה שעברה.

 

עפולה

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 1,980 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 63 ימים (+30%).

 

עפולה סובלת מעודפי היצע. העיר מוצפת באלפי דירות חדשות, חלקן בשלבי בנייה או היתר וחלקן בשלבי אכלוס שונים, או מאוכלסות. הבנייה מתרכזת בעיקר ברובע יזרעאל ורוב השיווק הופנה לזוגות צעירים. מי שרכש דירה להשקעה נכווה פעמיים: אם ירצה למכור את הדירה יקבל פחות מהמחיר ששילם, ואם ירצה להשכירה יתקשה למצוא שוכרים ויקבל תשואה נמוכה על ההשקעה. הסיבה לכך היא אלפי דירות שנכנסו לשוק, הן למכירה והן להשכרה. המחירים יורדים ודירות מוצעות תקופה ארוכה, יותר מחודשיים, ללא קונה או שוכר.

 

אשדוד

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 3,880 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 38 ימים (+31%).

 

תושבי חוץ, שהיוו בשנים האחרונות פלח שוק גדול באשדוד, נראים פחות ופחות בגלל הרגולציה שמקשה עליהם לרכוש דירות. החרדים, שתופסים חלק משמעותי באשדוד, מעדיפים רכישת דירות על פני השכרה. הביקושים לדירות בשכר חודשי תואמים את ההיצע, ולכן לא נרשמת מצוקה בתחום. השהות הממוצעת של דירה בשוק עד להשכרתה היא יותר מחודש בגלל היעדר שוכרים.

 

טבריה

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 2,380 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 17 ימים (29%–).

 

הביקוש לדירות בשכירות בטבריה הוא גבוה ומחירי השכירות עלו בשנים האחרונות יותר ממחירי הדירות למכירה. התשואה מהשכרה בטבריה היא בין הגבוהות בארץ בגלל המחסור בדירות להשכרה. השהות הממוצעת של דירה בשוק עד להשכרתה התקצרה בכ-30%.

טבריה. הביקוש לדירות בשכירות הוא גבוה  (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
טבריה. הביקוש לדירות בשכירות הוא גבוה (צילום: אביהו שפירא)
 

 

מודיעין

שכר דירה ממוצע לשלושה חדרים: 4,760 שקל.

 

תוך כמה ימים הדירה מושכרת: 20 ימים (31%–).

 

במודיעין כמעט שאין שינוי כשמדובר בדירות קטנות של שלושה חדרים. הביקוש אמנם קיים אך ההיצע מצליח להדביק אותו, ועליית מחירי השכירות נמוכה. אבל התמונה שונה לחלוטין כשמדובר בדירות 4-5 חדרים ואף גדולות יותר: כאן הביקוש עולה על ההיצע. דירות אלה מושכרות מיידית גם כשמדובר בעליית מחירים של 5%-6% לעומת השנה שעברה: כ-5,500 שקל לחודש ואף יותר. אחת הסיבות היא שכירת דירות על ידי משפחות שממתינות לדירה שרכשו בעיר, ומתכוונים לרשום את הילדים למוסדות חינוך באזור שבו רכשו דירה. הדירות יהיו מוכנות בעוד שנתיים ואף יותר, ובינתיים מתגוררים בשכירות. התוצאה היא שהשהות הממוצעת של דירה בשוק עד להשכרתה ירדה מכ-30 ימים ל-20 בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים