שתף קטע נבחר

זה בריא זה? קוואקר בתוספת חלבון עם אגוזים ובננה

לאכילת שיבולת שועל יתרונות רבים, כגון הורדת הכולסטרול וריבוי בסיבים תזונתיים, אך מה מכיל המוצר החדש - קוואקר בתוספת חלבון עם אגוזים ובננה, ועד כמה הוא באמת בריא?

פתיתי שיבולת שועל נכנסים בקלות לקטגוריית מזון על (סופר פוד), קבוצת מזונות התורמים תרומה למלחמה ברדיקלים החופשיים, שהן מולקולות האחראיות על מרבית המחלות בעולם המערבי.

 

למוצר הוותיק של קוואקר יש מוניטין של שנים והוא הגיע לצלחת עוד הרבה לפני שהמונח 'מזון על' נכנס לחיינו והביא איתו יחסי ציבור למספר מזונות שהפכו לטרנדים חולפים. כבר ב-1900 נכנסו  פתיתי שיבולת השועל  לחיינו, כאשר הוקמה חברת "קוואקר" אשר ייצרה ושיווקה לעולם את מוצריה והפכה במהלך השנים להיות שם נרדף לשיבולת שועל.

 

הדיאטנית בדקה:

זה בריא זה? רוטב עגבניות של יכין ופריניר

מה בריא יותר: לאכול פירות וירקות טריים - או מבושלים? תתפלאו

זה בריא זה? פריכיות פתית תירס וקינואה

 

מדובר למעשה בדגנים מלאים ובריאים, שכדאי לשלב בתזונה היומיומית. הם עשירים מאוד בסיבים תזונתיים, בעיקר מסיסים, אשר נותנים לפתיתים את מרקמם וטעמם הייחודי כאשר שמים אותם בנוזל כמו חלב, מים או ביוגורט.

 

לכתבה בלבד קוואקר אריזה בתוספת חלבון עם אגוזים ובננה  (צילום: שירי נקש)
קוואקר שיבולת שועל. מוצר ותיק בשוק(צילום: שירי נקש)
 

 

המוצר החדש - מה הוא מכיל?

המוצר החדש, המועשר בחלבון מבית קוואקר, הוא למעשה שיבולת שועל להכנה מהירה (אינסטנט). מדובר בסוג מסוים מבין מוצרי פתיתי השיבולת שועל. כל המוצרים עוברים תהליך עיבוד - אידוי לריכוך הדגן, שהוא במקורו קשה מאוד ולצורך מניעת נוכחות פתוגנים.

 

בוורסיה זו, תהליך האידוי הוא הארוך ביותר. בנוסף, הפתיתים בכל הוורסיות המוצעות עוברים רמות שונות של תהליך גלגול והשטחה/דיקוק. כך אנו מקבלים מוצר אשר בקלות מתרכך בנוזל או יוגורט, גם ללא בישולו.

 

תהליך העיבוד של פתיתי שיבולת השועל אינו פוגם בערכים התזונתיים. בעיקרון, מה שמשתנה זהו המרקם של התוצר הסופי. ככל שהמוצר יותר מעובד (אינסטנט), כך זמן הבישול וההכנה מתקצרים. באריזת המוצר ישנן שש שקיות אישיות, כל אחת להכנת מנה אישית. ניתן בקלות לשים בתיק ולקחת ליום עבודה.

 

אישה אוכלת ארוחת בוקר קוואקר בריאות שיבולת שועל טעים מזין  (צילום: shutterstock)
שיבולת שועל. קל להכין בבית(צילום: shutterstock)
 

 

תכולת הסיבים הגבוהה במוצר מהווה יתרון עצום מכמה סיבות:

 

1. טובה לסוכרתיים: מסייעת בהורדת רמות הסוכר והכולסטרול בדם.

 

2. מסייעת לגוף: מסייעת לתקינות מערכת העיכול ותפקודה היומיומי.

  

3. מגבירה בצורה משמעותית את תחושת השובע: הערך הגליקמי הוא נמוך, ובכך מהווה יתרון רב בהשפעתה על משק הסוכר בגוף וגרימת תחושת שובע.  

 

משביע וטעים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משביע וטעים(צילום: shutterstock)
 

 

ככלל, שיבולת השועל מצטיינת במספר יתרונות חיוביים:

 

1. מזינים: פתיתי שיבולת השועל עשירים גם הם בנוגדי חימצון, בוויטמינים מקבוצה B, בעיקר תיאמין (B1), ובמינרלים רבים כמו אבץ, מגנזיום, אשלגן וסידן.

 

2. גלוטן מופחת: פתיתי שיבולת שועל אינם מכילים גלוטן אולם מדובר בסוגיה שנויה במחלוקת וזאת כיוון שישנו חשש להימצאות גלוטן במוצרים עקב הימצאותו בגידולים סמוכים. כיוון שחולי צליאק צריכים להימנע לחלוטין מגלוטן, לא כדאי לקחת סיכון. סברה נוספת קשורה בהימצאות חלבון בשם אבנין בשיבולת השועל, אשר עלול לגרום לתגובה אצל פחות מ1%מחולי הצליאק.

 

3. מתאימה לכולם: יתרון נוסף בהם מצטיינים פתיתי שיבולת השועל הוא בקלות ונוחות ההכנה. תוך כמה שניות, הארוחה מוכנה טעימה, ומשביעה.

 

4. מקור לפחמימות וחלבון: דגנים הם מקור חשוב ועיקרי לפחמימות אך בניגוד לדגנים אחרים, פתיתי שיבולת שועל מכילים כמות יפה של חלבון ולא רק פחמימות.

 

כיתוב קטן בעברית, עמוס במידע מבלבל

את תווית המידע המכילה סימון תזונתי בשפה האנגלית, שפת האם של המוצר המיובא, הצלחתי למצוא בקלות. בהמשך, בתחתית האריזה ולאחר חיפושים רבים, ניתן להגיע גם לתווית בעברית. האותיות אינן ניתנות לקריאה על ידי עין בלתי מזויינת. האמת? מכעיס. היצרנים מחויבים בסימון תזונתי אך כאשר הסימון נראה כך, קשה מאוד להבין מה כתוב. 

 

אחרי מאמץ לא קטן לקרוא את הכתוב (בעזרת הטלפון החכם), ביצעתי השוואה עם הכיתוב האמריקאי: בשקית אישית יש 240 קלוריות. בהחלט מתאים לארוחת ביניים אבל זה בהנחה שאת הפתיתים שמים במים, שזו אכן ההמלצה המופיעה בתווית ה'מגויירת'.  לעומת זאת, על פי האופציה האמריקאית המופיעה בסימון התזונתי - את הפתיתים נשים בחלב. כאשר מוסיפים חלב, כמובן שהערך הקלורי כמו גם ערכים נוספים משתנים, כתלות בסוג החלב.

 

הסימון הישראלי שונה מהאמריקאי והוא עמוס במידע מבלבל ומיותר לצרכן הנורמטיבי. ריבוי האינפורמציה קיים עבור שקית אישית , עבור 100 גרם של פתיתים יבשים, וגם עבור 100 גרם דייסה מוכנה. מרוב מידע, אפשר ללכת לאיבוד.

 

פער נוסף בין המידע בשפות השונות הוא בכמות הכולסטרול במוצר - המספרים הם שונים בשפות השונות, גם כשנעשית התאמה לכמות הזהה. המוצר אינו מכיל רק פתיתי שיבולת שועל אלא גם סוכר, שאף מופיע שני ברשימת הרכיבים מה שמעיד על כמותו הגבוהה, ואכן מדובר על 12 גרם סוכר מתוך 40 גרם פחמימות, שהן 3 כפיות במנה האישית. רשימת הרכיבים כוללת גם אגוזי מלך ושברי בננה מיובשת.

 

 

לכתבה בלבד קוואקר שיבולת שועל  (צילום: שירי נקש)
סימון תזונתי בעברית. קשה לקריאה(צילום: שירי נקש)

 

המוצר המדובר הוא בתוספת חלבון, ובכך גם מתהדר באותיות בולטות על גבי האריזה. מדובר בחלבון מי גבינה, אשר נחשב לחלבון נפלא, בעל ערך ביולוגי גבוה כך שספיגתו בגוף היא טובה מאוד ויעילה ועל כן, בשימוש נפוץ בקרב ספורטאים. התוספת החלבונית במוצר היא לכאורה, החידוש במוצר חדש זה.

 

התוספת היא של 10 גרם למנה אישית, הנעשית עם מים. רוב החלבון מקורו בפתיתי השיבולת שועל עצמם, כאשר מדובר בתוספת חלב או יוגורט - כמות החלבון עולה מעט.

 

חשוב לדעת שפתיתי שיבולת שועל 'רגילים', מכילים אף הם חלבון. כאשר לוקחים פתיתים 'רגילים' עם חצי כוס חלב  3% שומן, ניתן להגיע ל-9.9 גר חלבון (כשמדובר בכמות זהה של פתיתים), שזו רמת חלבון דומה לזו המתקבלת עם מוצר זה (בתוספת מים). אם נוסיף חלב 3% שומן מועשר בחלבון, הרמה אף תעלה .

 

נכון שההעשרה במוצר זה היא של חלבון מי גבינה, אך ניתן להבין שהתרומה שלו כמותית היא די קטנה באופן יחסי. לכן- העדיפו את המוצר הפשוט, הוותיק, והזול  ואליו הוסיפו חלב או משקה סויה והמתיקו עם פירות וקינמון.

 


שירי נקש היא דיאטנית קלינית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירי נקש
בריא? קוואקר בתוספת חלבון
צילום: שירי נקש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים