שתף קטע נבחר

ויקטורי מנהלת מגעים לרכישת סניפים של מגה בעיר

הרשת ציינה כי בשלב זה עדיין אין הסכמה על גובה התמורה בעסקה; נחום ביתן מעוניין למכור 10 סניפים מהותיים עבור 150 מיליון שקל - סכום שיאפשר לו להשלים את המיזוג התפעולי והפיננסי בין יינות ביתן למגה בעיר

ויקטורי מאשרת את חשיפת "כלכליסט" מהבוקר (ב') לפיה החברה מנהלת מו"מ עם ביתן לרכישת סניפי מגה בעיר . "החברה מנהלת משא ומתן מול קבוצת יינות ביתן לרכישת סניפים שבבעלותה, כאשר היקף התמורה הנדונה במשא ומתן יכולה להיות מהותית לחברה", נאמר בדיווח ששיגרה החברה לבורסה.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בלחץ הבנקים: שינוי ארגוני ביינות ביתן

ויקטורי: הרווח הנקי השנתי צמח ב-3% ל-33 מיליון שקל

ויקטורי מסכמת רבעון: צמיחה במכירות ועלייה ברווח

אושר מיזוג מגה ויינות ביתן

 

ויקטורי ציינה בדיווח כי בשלב זה, הצדדים טרם הגיעו להסכמות בנוגע לתמורה ולתנאי הרכישה ו"טרם הבשילו המגעים לכדי הסכם מחייב".

  (צילום: עידו ארז ומירב קריסטל)
ויקטורי מנהלת מו"מ עם ביתן לרכישת סניפי מגה בעיר(צילום: עידו ארז ומירב קריסטל)
 

הבוקר נחשף ב"כלכליסט" כי נחום ביתן - בעל השליטה ברשת יינות ביתן הנמצאת בקשיים תזרימייים (ואף מעכבת תשלומים לספקים) מנהל מו"מ עם אייל רביד מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי למכירת 10 סניפים משמעותיים של רשת מגה בעיר. ביתן מבקש עבור הסניפים 150 מיליון שקל, סכום לגביו קיימת מחלוקת בין הצדדים.

אייל רביד (צילום: קמליה אומנות הצילום)
אייל רביד, בעל השליטה בויקטורי(צילום: קמליה אומנות הצילום)
 

מצוקת האשראי של קבוצת יינות ביתן נובעת גם מירידה בפעילות סניפי יינות ביתן ומגה בעיר וגם מכך שמגה בעיר לא מקבלת אשראי בנקאי. ביתן טרם העביר את מלוא התשלום עבור מגה בעיר לנאמנים שמהם רכש אותה ב־2016 לאחר שנקלעה לחדלות פירעון. כעת ביתן מבקש להקדים תשלום של 150 מיליון שקל לנאמנים עבור הרכישה, כדי שיתאפשר לו לבצע מיזוג תפעולי ופיננסי בין הרשתות יינות ביתן ומגה בעיר.

 

מהלך מיזוג הרשתות שביתן שואף לבצע דורש השקעות נוספות, שאותן הוא ניסה לממן באמצעות הכנסת משקיע חיצוני או נטילת הלוואה שתאפשר לפרוס את יתרת התשלום עבור מגה על פרק זמן ארוך יותר. ביתן ניהל מגעים להכנסת משקיע עם זהבית כהן מקרן אייפקס וחברת הדלק פז, אך אלו לא הבשילו לכדי עסקה על רקע סירובו למכור שליטה והגבלת נתח המניות שיימסרו למשקיע ל־40% בלבד. נראה שעם חלוף הזמן הלחץ הפיננסי הוביל לבחינת האפשרות למכור סניפים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: עידו ארז ומירב קריסטל
צילום: עידו ארז ומירב קריסטל
מומלצים