שתף קטע נבחר

"מחאת הכיסאות" של החרדיות: "אנחנו שקופות"

הן טוענות שהתקשורת החרדית מגויסת למפלגות החרדיות בלבד, מתמודדות עם חוסר שיתוף פעולה בכנסת, וקוראות לנשים בקהילה לא להצביע למפלגות שאין בהן נשים.מחאת הכיסאות של החרדיות תופסת תאוצה מרשימה - והן לא מתכוונות לוותר

 

 

החרדיות  באות: בימים האחרונים הופתעו אזרחי ישראל לגלות ספסלים ציבוריים ברחבי הארץ, שעליהם הכיתוב "הישיבה לגברים בלבד". לא חלף זמן לפני שהרשת הוצפה בפוסטים זועמים מימין ומשמאל. אבל "מחאת הכיסאות" היא חלק מקמפיין רציני לגמרי, מצד נשים חרדיות לגמרי – ואליו מצטרף סרטון הסברה, שנחשף פה היום (ה') לראשונה.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

רגע לפני הבחירות לכנסת ה-22, נשים חרדיות קוראות להצביע רק למפלגות המשלבות נשים ברשימותיהן, כמחאה על היעדר ייצוג נשי במפלגות החרדיות. מאחורי היוזמה עומדות נשות ארגון "נבחרות" והסופרג'יסטית החרדית, אסתי שושן, וזה לא קמפיין הגרילה הראשון שלה במאבק על הזכות להיבחר. את השלטים הדביקו פעילות בלוט"ם ("היחידה ללוחמה בטרור מגדרי"), בשיתוף עם קמפיין "אני אישה אני בוחרת", לעידוד הצבעה לנשים.

 

קיראו עוד בערוץ היהדות : 

 

הכיסא הוא המטפורה הטובה ביותר", אסף וול, המוח שמאחורי הקמפיין. "אוסרים על הנשים החרדיות לשבת על הכיסא הציבורי". מחאת "לא נבחרות – לא בוחרות" נמשכת כבר כשבע שנים: "זה מאבק קשה", אומרת שושן. "יש המון ניסיונות להשתיק אותנו".

 

 

  ()

לדבריה, "התקשורת החרדית מגויסת למען המפלגות החרדיות. חלקנו מתמודדות גם עם לחצים ברמה האישית, כגון סילוק ילדים ממוסדות חינוך חרדיים. אבל זה מאבק שאי אפשר לעשות בהינף יד. עם הזמן יש שינויים, ויש בעיקר מודעות שהולכת ומתבססת. בין השאר, נשים חרדיות מבינות שנציגי הציבור החרדים לא נותנים דין וחשבון לבוחרים שלהם - ואפילו לא לרבנים, אלא רק לשכבה קטנה של עסקנים".

 

"עמדתי למעלה משעה מחוץ ללשכת השר"

התמונות הופצו גם בקבוצות נשים חרדיות ייעודיות בפייסבוק, וזכו לתגובות מעורבות, לא תמיד מכילות. "בתחילת הדרך, נשים חרדיות שאיתן דיברתי כלל לא הבינו מה הבעיה", שושן מספרת. "כיום יש פעילות חרדיות שמסתובבות בוועדות הכנסת ומתמודדות עם חוסר שיתוף הפעולה. בגלל תרבות ההפרדה בין המינים, לאישה החרדית קשה לגשת לנציג ציבור חרדי ולקבל סיוע. כלפי חוץ הן מקבלות מהח"כים החרדים התעלמות, ומתחת לפני השטח - תגובות לא נעימות".

 

רחל מורגנשטרן, פעילה חרדית בתחום החינוך במגזר החרדי והממלכתי-חרדי, מספרת כי ביקשה להיפגש עם חברי כנסת חרדים. "עמדתי למעלה משעה מחוץ ללשכה של ח"כ משה גפני, ביקשתי להיפגש איתו, אבל על הנושא לא עניין אותו. ההנעה שלנו לפעולה נובעת מהעובדה שאנחנו פשוט מרגישות שקופות.

 

  (צילום: לוט
המחאה הנשית דתית מתפשטת(צילום: לוט"ם, היחידה למאבק בטרור מגדרי)

 

"נשים חרדיות שהן  גם פעילות חברתיות, רוצות לקדם נושאים שחשובים לנו, כמו למשל נגישות של מקוואות, אבל אין איש ציבור שהן יכולות לגשת אליו. ציפינו לקבל סיוע מחברי הכנסת שמייצגים את הציבור החרדי בכנסת, אבל הם סגרו את הדלת בפנינו ולכן אנחנו צריכות חברות כנסת חרדיות שידאגו לנו".

 

"רוצות שעוד נשים יבינו שאנחנו רוצות שינוי"

על השאלה איזו תוצאה בקלפי תחשב להצלחה, משיבה שושן: "הצלחה שלי זה לא כישלון של מישהו אחר. ההצלחה שלנו היא שעוד נשים יבינו שאנחנו לא רוצות לפגוע במפלגות או בציבור החרדי, אלא רוצות שינוי. אנחנו רוצות שנשים יבינו שהח"כים החרדים עוסקים בבעיית הצביון היהודי של מדינת ישראל, ולא בבעיות של הבוחרים והבוחרות שלהם, כמו למשל בתחום החינוך. ברור לי שזה מאבק שלא הולך להיפתר בבום אחד, ואולי יחלפו עוד הרבה שנים עד שנראה שינוי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לגברים בלבד. מאבק חרדי נשי
מומלצים