שתף קטע נבחר

בית הדין הרבני הטיל עיקול על קצבת נכות של סרבן גט

נלחמים באמצעות הכיס: אדם החולה במחלת נפש קשה סירב לתת גט לאשתו במשך שנים, ובית הדין קבע כי קצבת הנכות שלו תועבר ישירות לאשתו

 

 

בית הדין הרבני שלל את קצבת הנכות של אדם החולה במחלת נפש קשה שסירב לתת גט לאשתו במשך שנים. זאת כסנקציה על אי-מתן גט. למעשה, ביה"ד הרבני הטיל עיקול על קצבת הנכות של סרבן הגט וקבע כי הקצבה, עד סכום של 3,000 שקל, תועבר ישירות לאשתו מסורבת הגט עד מתן גט.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

בית הדין קבע: חרם ושיימינג על סרבן הגט

תקדים: סרבן גט הורשע בבית משפט בעבירה פלילית

סרבן הגט פוטר מ"אגד" - והסכים לגרש את אשתו

 

מדובר בקביעה תקדימית של בית הדין הרבני שניתנה לפני מספר חודשים והפכה לפסק דין סופי. הפסיקה מצביעה על הקשחת עמדות של בתי הדין כלפי סרבני גט. מפסק הדין עולה כי מדובר בזוג שנישא לפני יותר מעשר שנים. מספר שנים לאחר הנישואים, כאשר לבני הזוג כבר היו ילדים, טענה האישה כי החלה הידרדרות במצבו הנפשי של הבעל.

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

האישה ביקשה להתגרש ממנו לאחר שטענה כי ספגה יחס קשה ומעשים בעייתיים של הבעל בעת שהיה שרוי בהתקף פסיכוטי. מנגד, טען הבעל כי התמונה שהוצגה היא "שקר וכזב" וכי אמנם היה בעבר במצב של פסיכוזה מאוד קשה, אולם חל שינוי.

 

באפריל החליט בית הדין להטיל עיקול על קצבת הנכות של הסרבן ולהעביר את הכסף ישירות לידי התובעת כפירעון חוב המזונות, וזאת עד שיתרצה וייתן גט.

 

לדברי עו"ד טלי אלמן ממשרד דיבון ושות', המייצגת האת האישה, "תופעת העגונות וסרבנות הגט מצד שני המגדרים היא תופעה פסולה ויש לעשות הכל על מנת להוקיע אותה. במקרה הנוכחי מדובר בבעל הלוקה בנפשו. בית הדין ראה שהבעל מסרב לתת גט במודע על מנת לאמלל את האישה, ולפיכך יצא באופן נחרץ כנגד הסרבנות והורה על שלילת קצבת הנכות עד אשר האישה תקבל גט. המסר של בית הדין ברור ומהדהד: סירוב לתת גט הוא פסול ומהווה התעללות בצד השני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים