שתף קטע נבחר

רופא בכיר: "אנשים מתים בגלל העומס במערכת הבריאות"

ד"ר גדי סגל, נציג האיגוד הישראלי לרפואה פנימית, מתראיין לאולפן ynet ומסביר כי מערכת הבריאות עומדת בפני קריסה מוחלטת. בחלק מהמחלקות הפנימיות הגיע העומס למעל 111% תפוסה. בביה"ח רמב"ם, שם לרוב העומסים הכבדים ביותר, צופים הערב כ-200% תפוסה בחדר המיון

לא בעתיד - עכשיו. המחסור בתקציבים למערכת הבריאות עולה בחיים של אזרחים, כך פוסק ד"ר גדי סגל, נציג האיגוד הישראלי לרפואה פנימית: "מערכת הבריאות התמוטטה לאלתר. אנשים מתים בטרם עת בגלל הצפיפות, בגלל העומס, בגלל שמערכת הבריאות כרגע לא מסוגלת לספק להם את השירותים".

 

בריאיון שנערך עימו הבוקר (ד') מספר סגל כי המחלקות הפנימיות נמצאות בתפוסה של 120% עוד לפני תחילת השפעת, ומדגיש: הממשלה בוחרת להתעלם מכך כבר תקופה ארוכה.

  

צפו בריאיון המלא עם ד"ר גדי סגל: 

 

 

מערכת הבריאות לא מוכנה לחורף:

נתונים מדאיגים: מחסור של 40 מיליון שקלים להיערכות מערכת הבריאות לחורף

מנכ"ל משרד הבריאות: "לא ערוכים לחורף, החולים ישלמו את המחיר"

 

ובתוך כך, שיעורי התפוסה במחלקות הפנימיות מתקרבים ל-100% ברוב בתי החולים. השיא נרשם בבית החולים בילינסון, שם נרשמה הבוקר (ד') תפוסה של 111% במחלקות הפנימיות.

 

בית החולים רמב"ם, הסובל מהעומסים הכבדים ביותר בעונת החורף, רושם הבוקר 101% תפוסה במחלקות הפנימיות ו-100% תפוסה בחדרי המיון. פירושו של דבר שנוצר פקק בחדר המיון של חולים הממתינים לאשפוז, בעוד חולים אחרים שזקוקים להמשך אשפוז ישתחררו מוקדם מהרגיל. הערב צופים בבית החולים כי התפוסה בחדר המיון תתקרב ל-200%.

 

גם בבתי חולים נוספים נרשמו שיעורי תפוסה גבוהים: בבית החולים מאיר למשל דווח על 99% תפוסה, בבית החולים העמק בעפולה 101% ובסורוקה 100% תפוסה. במעבדה המרכזית לנגיפים בתל השומר אובחנו כמה מקרים בודדים של שפעת, אולם רוב האשפוזים הם בשל תחלואה דמויית שפעת, קרי וירוסים אחרים או חיידקים הגורמים לדלקות ריאות, חולשה, תשישות, כאבי גוף וראש או סיבוכים.

 

בתוך כך פרסמנו אתמול (ג') כאן כי מבצע חיסוני השפעת יחל ביום ראשון. הקופות הזמינו סך של כשני מיליון מנות חיסון שיגיעו בפעימות עקב המחסור העולמי בחיסונים, לאחר שאחד מזני השפעת השתנה בתחלואה האחרונה באוסטרליה, מה שגרם לצורך בייצור מחודש של החיסונים. מבצע החיסונים יימשך עד מרץ.

 

חיסון (צילום: shutterstock)
חיסוני השפעת מתחילים באיחור(צילום: shutterstock)

 

מה תוכלו לעשות כדי להימנע מלהגיע לבית החולים?

 התחסנו נגד שפעת: אין צורך בהפניה או בתשלום, גשו לאחות המרפאה והתחסנו. ככל שיותר ישראלים יתחסנו, כך יגברו ההגנה ויעילות החיסון לשפעת. חשוב לזכור שמרבית סיבוכי האשפוז בקרב האוכלוסיות שבסיכון, ובהן תינוקות, ילדים, נשים בהיריון וקשישים, מתרחשים בחורף בשל השפעת.

 

הקפידו על שאר החיסונים: ודאו כי ילדכם מחוסנים על פי תוכנית החיסונים של משרד הבריאות. מבוגרים מעל גיל 65 צריכים להתחסן גם נגד החיידק פנאומוקוק בחיסון פנאומווקס, הניתן ללא הפניה וללא מרשם ישירות אצל אחות המרפאה. החיסון מגן בפני החיידק הגורם לדלקות ריאות קשות וקטלניות, שהן אחד מגורמי התמותה הזיהומיים המרכזיים אצל קשישים.

 

שמרו על היגיינה: השתעלו לא לאוויר החופשי או אל כף היד, אלא למרפק הזרוע או לממחטה חד-פעמית נקייה. רסיסי עיטוש ושיעול הם בין גורמי ההדבקה העיקריים של מחלות החורף. אם השתעלתם לכף היד – חטאו אותה.

 

אווררו את הבית: אחד הגורמים המרכזיים לתפוצת נגיפי החורף הם החדרים הסגורים. השתדלו לאוורר את הבית או את המשרד ככל האפשר.

 

היעזרו במוקדי החירום: לפני פנייה לחדר המיון, נסו להיעזר במוקדי הלילה של קופות החולים. במרבית המקרים תוכלו לקבל שם טיפול ראשוני והדרכה, שיחסכו לכם המתנה ממושכת בחדרי המיון ואולי גם פנייה מיותרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמיר אלבז
רמב"ם. שיא העומסים
צילום: שמיר אלבז
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים