שתף קטע נבחר

לראשונה: מזוזה על בניין הפרלמנט האוקראיני

דווקא על בניין הפרלמנט האוקראיני שבקייב, המדינה שבה מתרחשות תקריות אנטישמיות דבר יום-ביומו, נקבעה מזוזה - מחזה נדיר ביותר. את הטקס ערכו מנהיג האופוזיציה האוקראינית, וואדים רבינוביץ', ונשיא הקונגרס היהודי-אירו-אסייתי, ד"ר מיכאל מירילשווילי

  (צילום: ולדימיר כצמן)
קובעים את המזוזה(צילום: ולדימיר כצמן)

מחזה לא שגרתי באחת מבירות האנטישמיות: מנהיג האופוזיציה האוקראינית, וואדים רבינוביץ', קבע מזוזה על בניין הפרלמנט של אוקראינה. הטקס נערך לאחר פגישתם של נשיא הקונגרס היהודי-אירו-אסייתי, ד"ר מיכאל מירילשווילי, ויו"ר המועצה (הראדה) העליונה בפרלמנט של אוקראינה, דמיטרו רזומקוב.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>      

 

במהלך פגישתם הראשונה, ביום שלישי השבוע, הדגיש מירילשווילי את חשיבות השמירה על הזיכרון ההיסטורי של הקהילה היהודית באוקראינה, וגינה בתוקף את המספר ההולך וגובר של מעשי אלימות נגד מוסדות יהודיים דתיים, ציבוריים וחינוכיים, בדרישה למנוע הסלמה נוספת של מעשים אנטישמיים במדינה.

 

קיראו עוד בערוץ היהדות : 

 

לאחר הפגישה נערך טקס קביעת מזוזה בכניסה לפרלמנט האוקראיני, שהוביל מנהיג האופוזיציה, נשיא הקונגרס היהודי הכל-אוקראיני, ואדים רבינוביץ'. בניין הפרלמנט ממוקם בכיכר החוקה בקייב, והוא שריד לארכיטקטורה הסובייטית הניאו-קלאסית של תקופת סטלין. בית הפרלמנט חד-קומתי, מעוצב בצורה מלבנית סימטרית, עם אולם ישיבות בעל 8 פינות.

 

מירילשווילי (מימין) ורבינוביץ׳ ליד המזוזה על דלת הפרלמנט האוקראיני (צילום: ולדימיר כצמן)
מירילשווילי (מימין) ורבינוביץ׳ ליד המזוזה על דלת הפרלמנט האוקראיני(צילום: ולדימיר כצמן)

 

בנייתו החלה בשנת 1936 ונמשכה עד 1939. דגלה הכחול-אדום של אוקראינה הסובייטית התנופף בראש הבניין במשך למעלה מ-50 שנה, ואז הוחלף בדגל הלאומי הצהוב-כחול לאחר שאוקראינה זכתה לעצמאות בשנת 1991.

 

יממה אחרי השחתת פסלו של שלום עליכם

הפגישה התקיימה ערב הפסגה הראשונה של יהודי אירו-אסיה, שנפתחה אתמול (יום ד') בקייב. בפורום משתתפים מנהיגים יהודים מ-32 מדינות באזור, וכן נשיא הקונגרס היהודי-אירו-אסייתי (EAJC), ד"ר מיכאיל מירילשווילי, נשיא הקונגרס היהודי האוקראיני והסגן הנשיא הראשון של ה- EAJC, ואדים רבינוביץ', סגן נשיא הקונגרס היהודי האמריקני, אלכסנדר לוין ואורחי כבוד נוספים.  

 

 

קביעת המזוזה מתרחשת יממה בלבד לאחר שפורסם כי אלמונים ריססו צלב קרס אדום על פסלו המפורסם של הסופר היהודי, שלום עליכם, מול בית הכנסת ברודסקי במרכז העיר קייב שבאוקראינה. הוגשה תלונה למשטרה המקומית בנושא.

 

הפסל, עבודתו של הפסל היהודי ולרי מדוודב, הוקם בקייב בשנת 1997. הרב הראשי לקייב, משה אסמן, קרא למעשה "פרובוקציה תורנית" בעמוד הפייסבוק שלו. תיירים ישראלים ויהודים רבים שפוקדים את קייב מבקרים ליד הפסל, שהפך לאחד מסמליה היהודיים של העיר. עיריית קייב הודיעה כי תנקה את הפסל.

 

דוברת המשטרה המקומית, אוקסנה טישצ'נקו, מסרה ל- ynet כי המשטרה המשטרה פתחה בחקירה פלילית - והפסל נוקה עוד באותו היום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ולדימיר כצמן
קובעים את המזוזה
צילום: ולדימיר כצמן
מומלצים