שתף קטע נבחר

מעצמת בריאות בהתהוות: בקרוב בית חולים פרטי נוסף בבאר-שבע

רשת אנרא-מדיקה - שבבעלות צביקה בארינבוים, מאוחדת ועכשיו גם הפניקס – תקים בעיר בית חולים בתקציב של חצי מיליארד שקל, לצד סורוקה ובית החולים הממשלתי החדש המתוכנן. במקום יסופקו גם ניתוחים באשפוז יום ללקוחות כללית ומאוחדת

באר-שבע הופכת למעצמה בתחום הבריאות: לצד סורוקה  ובית החולים הממשלתי החדש המתוכנן, מתוכנן בעיר בית חולים פרטי, נוסף על בית חולים אסותא שקיים 30 שנה בעיר. בית החולים החדש יוקם על ידי צביקה בארינבוים, מבעלי רשת המרכזים הרפואיים אנרא-מדיקה.

 

חברת הביטוח הפניקס נכנסה לאחרונה כשותפה במדיקה (10%) עם אופציה להגדלה, תמורת 45 מיליון שקל. בעבר פורסם כי הפניקס תיכנס לשותפות של 20% בחברה, אך העסקה לא יצאה בזמנו לפועל.

  

קיראו עוד:

דו"ח מצב הבריאות: מחסור במיטות אשפוז, פחות שירותי בריאות בפריפריה

עדות של רופא: "המדינה בוגדת באזרחיה, וזה עולה בחיי אדם"

 

בית החולים עתיד לחלוש על 15 אלף מ"ר, ויוקם בהשקעה של 400-500 מיליון שקל. מדובר בבשורה לתושבי הנגב, בעלי ביטוחי בריאות פרטיים שכיום לא יכולים לבצע ניתוחים פרטיים בעיר, ולשאר התושבים שסובלים מתורים ארוכים לניתוחים: מדיקה באר-שבע, שתפעיל 11 חדרי ניתוח, התחייבה תמורת רישיון משרד הבריאות לתת גם שירות ציבורי, בהצגת טופס 17, ללקוחות כללית ומאוחדת. אלה יוכלו לבצע במקום ניתוחים באשפוז יום, כמו קטרקט או כפתורים באוזניים.

 

 

צביקה בארינבוים  (צילום: עמית שעל)
צביקה בארינבוים (צילום: עמית שעל)

 

לצד בארינבוים והפניקס, שותפים בחברה גם קופת חולים מאוחדת (40%) ושותפים נוספים. הרשת מפעילה כיום בתי חולים פרטיים ומרכזים רפואיים בעפולה, ברמת החייל בתל-אביב ובחיפה (בית החולים אלישע).

 

בארינבוים אישר את הידיעה ואמר ל"ידיעות אחרונות" כי בית החולים בבאר-שבע צפוי להיפתח ב-2022, וכי כעת נמצאת החברה בשלבים סופיים של בחירת מתחם בעיר להקמתו.

 

לפני שלושה חודשים מונה למדיקה מנכ"ל חדש, פנחס (פינו) צרויה, שניהל בעבר את אסותא ואת חברת הקנאביס בטר, והחליף את פרופ' אהוד דוידסון, שעבר לנהל את הכללית. יו"ר מדיקה הוא אייל גבאי, לשעבר מנכ"ל משרד רה"מ ויו"ר מאוחדת.

 

בארינבוים נכנס לתחום הרפואה הפרטית ב-2015, כשקנה את ביה"ח הפרטי נארא ברמת-גן – שבהמשך עבר לרמת החייל – ב-80 מיליון שקל. הוא הימר על הצורך הגובר ברפואה פרטית, לאור מצב מערכת הבריאות הציבורית, והריבוי של ביטוחי בריאות המאפשרים לבצע ניתוחים פרטיים.

 

עתיד בבריאות: בית חולים ציבורי נוסף בעיר

לפני שבוע אישרה המועצה הארצית לתכנון ובנייה תוספת לשטח הפיתוח של באר-שבע, כדי לאפשר את הקמת בית החולים על שם פרס. בית החולים החדש יכלול בסופו של דבר 1,900 מיטות ובית ספר לרפואה, וייבנה בכמה פעימות. אחרי אישור התוכנית, משרד הבריאות יפרסם מכרז לבניית בית חולים ציבורי בן כ-500 מיטות, בעלות משוערת של 5.1 מיליארד שקל – חלקה מתקציב המדינה, וחלקה במימון הגוף שיזכה במכרז. בעתיד תתאפשר הרחבה משמעותית של בית החולים. לפי הערכה, התוכנית כולה תושלם תוך 15-20 שנה.

 

התוכנית תוקם על כ-1,400 דונם בין תל שבע לבאר-שבע, מזרחית למחלף שרה (המפגש בין כבישים 40 ו-25). בית החולים יכלול 400 אלף מ"ר שטח בנוי, כולל בניין בן 10 קומות ועוד מבנים בני 5-8 קומות. כן יוקמו בצמוד מבני שירותים תומכים, כמו מלונאות, מסחר ולוגיסטיקה, ובנוסף 350 אלף מ"ר שטחי משרד, שיוצעו לחברות פארמה וביוטק. עוד בתוכנית אפשרות לבניית מאות יחידות דיור לסגל רפואי, סטודנטים ודיור מוגן.

 

המתחם אמור להיות נגיש לתחבורה ציבורית: רכבת קלה תגיע מבאר-שבע, ותשרת את 20 אלף האנשים שצפויים לבקר בו מדי יום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל
אנרא מדיקה: בקרוב בית חולים פרטי בבאר שבע
צילום: דנה קופל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים