שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    השף ניר מסיקה יחליף את יוסי שיטרית במשייה וקיטשן מרקט

    נמצא יורש לשף יוסי שיטרית שפרש ממסעדות משייה וקיטשן מרקט: השף ניר מסיקה, מי שהוביל את מסעדת תמנע בניו יורק, יהיה שף הקבוצה

    חודשיים אחרי עזיבתו המתוקשרת של השף יוסי שיטרית את מסעדות משייה וקיטשן מרקט ואת קבוצת Baraka house, חוזר השף ניר מסיקה לישראל, ומצטרף לקבוצה של אסף ליס ואלון פרידמן. הקבוצה מחזיקה גם במסעדות אונזה ומגרב בתל אביב.

    מסעדת תמנע בניו יורק (צילום: ליאת הלפרן)
    ניר מסיקה במסעדת תמנע בניו יורק(צילום: ליאת הלפרן)
    מסיקה הקים את מסעדת תמנע במנהטן, שם כיהן כשף במשך ארבע שנים. המסעדה קצרה תשבוחות, והעיתונות ובהם "ניו יורק טיימס", "ניו יורקר" וה"ניו יורק פוסט" הללו את המסעדה. מסיקה נחשב לכוכב עולה בניו יורק: כבר בשנתה הראשונה זכתה המסעדה להיכנס לרשימה הנחשבת של עשר המסעדות החדשות הטובות בארצות הברית של ה-USA TODAY, ואף זכתה בתואר "המסעדה החדשה הטובה ביותר" בארצות הברית כולה, כשמסיקה, השף שהקים אותה והוביל אותה, היה אז בן 30 בלבד.

    שף יוסי שיטרית (צילום: רפי דלויה)
    שף יוסי שיטרית(צילום: רפי דלויה)

    מסיקה נולד וגדל בקרית מוצקין, ובגיל 27 עבר להתגורר בניו יורק. לפני שפתח את "תמנע" עבד השף בשתי מסעדות בברוקלין, ואת מסעדת "תמנע" פתח באיסט וילג' במנהטן, שם העיף את הראש למקומיים עם אוכל ישראלי בגישה עכשווית עם מנות כמו חומוס וטחינה לצד מנות כמו מדיטרניאן סשימי וסלט טאבולה עם קינואה אדומה וצזיקי. מסעדת תמנע נסגרה בחודש מרץ האחרון בשל חובות.

    אסף ליס (צילום: מאירקו)
    אסף ליס(צילום: מאירקו)
     

    מסיקה יצטרף במהלך חודש ינואר אל הפורום הקולינרי של הקבוצה שכולל את הקונדיטורית הילה בידרמן, השף גיל דהן, השף חמודי אבולעפיה והטבחית רעות עזר.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ליאת הלפרן
    השף ניר מסיקה מצטרף למשייה וקיטשן מרקט
    צילום: ליאת הלפרן
    מומלצים