שתף קטע נבחר

עומר מילר מלמד להכין צ'יפס וקטשופ

זה לא ג'אנק פוד, זה מעדן. השף עומר מילר מסביר איך מכינים בקלות צ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים - שממש לא נראה כאילו יצא עכשיו ממקדונלד'ס. ויש גם בונוס: קטשופ ביתי שמשדרג את המנה


צ'יפס נשמע כמו הג'אנק פוד האולטימטיבי, מאכל שטורפים בקניון עם הילדים או באמצע הלילה ליד המבורגר ובירה - אבל הוא יכול גם להפוך למנה ביתית, בעיקר כשמכינים אותו עם קטשופ תוצרת בית. השף עומר מילר מלמד איך עושים את זה בקלות ובמהירות.

כך תכינו צ'יפס וקטשופ בבית

בפרקים הקודמים הכנו:שניצלפירהאורזחביתהפנקייק

צ'יפס

המצרכים:

5-4 תפוחי אדמה לא קלופים

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים, ומבשלים עד לריכוך כ-20 דקות.
  2. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים וחותכים חתיכות גסות.
  3. מחממים שמן עמוק בסיר. כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מכניסים לתוכו את הצ'יפס. שימו לב - אל תעמיסו על הסיר תפוחי אדמה כי אז טמפרטורת השמן תצנח.
  4. כשהצ'יפס זהוב מוציאים אותו בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
  5. ממליחים, והצ'יפס מוכן לאכילה.

קטשופ ביתי

המצרכים:

3 פלפלים קלויים, קלופים

3 עגבניות שרי תמר

4 שיני שום קלופות

1/4 פלפל חריף (אפשר יותר למי שאוהב חריף)

חופן סלרי קצוץ (עלים וגבעול)

1/4 כוס חומץ תפוחים

1 כף סויה

1 כף רכז רימונים

1 כף סילאן

מעט מלח

{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5668511~9752480","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/29/9752480/9752480_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":""}}

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון את הפלפלים, העגבניות, השום, הפלפל החריף, הסלרי, החומץ והסויה, וטוחנים למחית.
  2. מעבירים לסיר. מוסיפים רכז רימונים, סילאן ומלח.
  3. מבשלים על להבה נמוכה במשך 20-15 דקות עד שהמחית מצטמצמת והופכת לסמיכה.
  4. אפשר לשמור כמה ימים במקרר בתוך קערה מעוקרת.
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5668511~9752479","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/29/9752479/9752479_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":""}}

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צ'יפס של עומר מילר
צ'יפס של עומר מילר
מומלצים