עומר מילר מלמד להכין צ'יפס וקטשופ
זה לא ג'אנק פוד, זה מעדן. השף עומר מילר מסביר איך מכינים בקלות צ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים - שממש לא נראה כאילו יצא עכשיו ממקדונלד'ס. ויש גם בונוס: קטשופ ביתי שמשדרג את המנה
צ'יפס נשמע כמו הג'אנק פוד האולטימטיבי, מאכל שטורפים בקניון עם הילדים או באמצע הלילה ליד המבורגר ובירה - אבל הוא יכול גם להפוך למנה ביתית, בעיקר כשמכינים אותו עם קטשופ תוצרת בית. השף עומר מילר מלמד איך עושים את זה בקלות ובמהירות.
בפרקים הקודמים הכנו:שניצלפירהאורזחביתהפנקייק

צ'יפס
המצרכים:
5-4 תפוחי אדמה לא קלופים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים, ומבשלים עד לריכוך כ-20 דקות.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהמים וחותכים חתיכות גסות.
- מחממים שמן עמוק בסיר. כשהשמן בטמפרטורה הנכונה מכניסים לתוכו את הצ'יפס. שימו לב - אל תעמיסו על הסיר תפוחי אדמה כי אז טמפרטורת השמן תצנח.
- כשהצ'יפס זהוב מוציאים אותו בעזרת כף מחוררת, ומניחים על צלחת עם נייר סופג.
- ממליחים, והצ'יפס מוכן לאכילה.
קטשופ ביתי
המצרכים:
3 פלפלים קלויים, קלופים
3 עגבניות שרי תמר
4 שיני שום קלופות
1/4 פלפל חריף (אפשר יותר למי שאוהב חריף)
חופן סלרי קצוץ (עלים וגבעול)
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כף סויה
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן
מעט מלח
{"type":"image","data":{"imageId":"ArticleImageData.5668511~9752480","url":"https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2020/01/29/9752480/9752480_0_0_640_360_0_large.jpg","caption":"","credit":""}}אופן ההכנה:
- מכניסים למעבד מזון את הפלפלים, העגבניות, השום, הפלפל החריף, הסלרי, החומץ והסויה, וטוחנים למחית.
- מעבירים לסיר. מוסיפים רכז רימונים, סילאן ומלח.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך 20-15 דקות עד שהמחית מצטמצמת והופכת לסמיכה.
- אפשר לשמור כמה ימים במקרר בתוך קערה מעוקרת.
צ'יפס של עומר מילר
מומלצים
