הוויכוח על איך מכינים שקשוקה עתיק ממש כמו הוויכוח על החומוסייה הטובה ביותר - והוא עדיין לא הסתיים. השף עומר מילר מסביר את השיטה שלו להכנת אחד המאכלים הכי ישראליים שיש, וכבר על ההתחלה מפתיע עם סיפור על טבח אחד מסכן שהעז להכניס לשקשוקה בצל.
בפרקים הקודמים:
מצרכים:1 חציל קלוי5 עגבניות אדומות, חתוכות גסחופן עגבניות שרי, חתוכות6-4 ביצים4 שיני שום, חתוכות גס1 פלפל חריף, קלויפפריקה מתוקה1 כף אריסהמעט מלחמעט שמן זית לטיגוןלהגשה - מעט שמן זית להזלפה חופן כוסברה
10 צפייה בגלריה
(צילום: תיקי גולן)
אופן ההכנה:1. משמנים מחבת, מוסיפים את העגבניות ואת השום. מטגנים על להבה בינונית.2. מוסיפים אריסה, ומערבבים. 3. אם העגבניות לא מגירות מספיק נוזל מוסיפים מעט מים (4-2 כפות).4. מתבלים בפפריקה, מערבבים, וממשיכים לבשל עם מכסה.5. חותכים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת. ממשיכים לבשל כ-20 דקות.6. בעזרת כף מגרדים מהחציל את כל הבפנים, ומסדרים יפה מעל הכול. ממליחים ומפלפלים.7. מוסיפים את הביצים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שהביצים מוכנות. 8. ממליחים, מפזרים מעל קצת כוסברה ומזליפים שמן זית. מגישים.
10 צפייה בגלריה
שמים חצילים ופלפלים חריפים על הגז
שמים חצילים ופלפלים חריפים על הגז
שמים חצילים ופלפלים חריפים על הגז
10 צפייה בגלריה
חותכים עגבניות
חותכים עגבניות
חותכים עגבניות
10 צפייה בגלריה
מטגנים שום וקצת אריסה לחובבי החריף
מטגנים שום וקצת אריסה לחובבי החריף
מטגנים שום וקצת אריסה לחובבי החריף
10 צפייה בגלריה
מוסיפים עגבניות
מוסיפים עגבניות
מוסיפים עגבניות
10 צפייה בגלריה
אחרי בישול מוסיפים את הפלפל והחציל הקלויים
אחרי בישול מוסיפים את הפלפל והחציל הקלויים
אחרי בישול מוסיפים את הפלפל והחציל הקלויים
10 צפייה בגלריה
ועכשיו הביצים - כולל חלבונים
ועכשיו הביצים - כולל חלבונים
ועכשיו הביצים - כולל חלבונים
10 צפייה בגלריה
וגם כוסברה ושמן זית
וגם כוסברה ושמן זית
וגם כוסברה ושמן זית
10 צפייה בגלריה
פיתה על הגז (והמבין יבין)
פיתה על הגז (והמבין יבין)
פיתה על הגז (והמבין יבין)