שתף קטע נבחר

סוף למשבר בסלקום: 450 עובדים יפרשו מרצון

החברה אישרה את ההסכם שכולל גם מינוי של נציג העובדים לדירקטוריון. בנוסף, העובדים יקבלו חבילת אופציות בשווי כולל של 42 מיליון שקל, והפורשים יקבלו מענקים מוגדלים לפי שנות ותק

דירקטוריון סלקום אישר היום (ה') את ההסכם אליו הגיעו מנכ"ל החברה הנכנס, אבי גבאי, ויו"ר ועד העובדים, מיה יניב. הצדדים קראו להסכם "תוכנית מפנה", במסגרתה סוכם על פרישה מרצון של עד 450 עובדים. מדובר בפריצת דרך עבור סלקום שמותירה את המשבר הגדול מאחור ותאפשר לחברה להתמקד מעתה בפעילות העסקית. ההסכם הצפוי בסלקום נחשף לראשונה ב"כלכליסט"

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

המשבר בסלולר: "אחרי החגים - לרבים מעובדי סלקום לא יהיה לאן לחזור"

שביתת פתע בסלקום: "מלחמה על הבית"

יו"ר ההסתדרות: "פיטורים לא יפתרו את הכשלים בענף הסלולר"  

 

מדובר על הישג לוועד, שכן במסגרת התוכנית המקורית דובר על פיטוריהם של כ-1,000 עובדים. הפורשים יקבלו מענקים מוגדלים לפי שנות ותק. כך לדוגמה, עובד בעל ותק של מעל לעשר שנים יקבל 20 משכורות; עובדים מגיל 45 ומעלה יקבלו חודש שכר נוסף; עובד מעל גיל 58 יוכל להגיש בקשה לפנסיית גישור, אותה יקבל עד גיל 63. כמו כן, בנוסף לפיצויים שנצברו לזכותם בקופות, יקבלו ליווי וייעוץ פנסיוני.

סלקום הפגנה עובדים (צילום: יאיר שגיא)
אסיפת מחאה של עובדי סלקום(צילום: יאיר שגיא)
   

עובדי החברה יקבלו חבילת אופציות על מניית סלקום ומניות סלקום בשלוש פעימות מבוססות הצלחה, כל אחת בשווי 14 מיליון שקל. שווי החבילה הכוללת יעמוד על 42 מיליון שקל. בוועד ובהנהלה מאמינים כי הצלחה משמעותית של חבילת האופציות והמניות תהיה נגזרת ישירה של מצוינות העובדים, חזרת החברה למסלול הצלחה וייצובו של שוק התקשורת.

 

בנוסף, כך על פי הוועד, ייקבע תקדים היסטורי במשק בישראלי, בו לראשונה בחברה פרטית ימונה דירקטור מטעם העובדים לדירקטוריון קבוצת סלקום. בקבוצת בזק גם מכהן דירקטור מטעם העובדים, אך הדבר קיים עוד מתקופתה כחברה ממשלתית. כמו כן, התוכנית כוללת גם הקטנת הוצאות אחרות, שינוי תהליכים שיתמכו בחיזוק כוח המכירות והעלאת רמת השירות ללקוח, ובנוסף שינויים שיווקיים נוספים שיפורסמו בהמשך.

אבי גבאי (צילום: חורחה נובומינסקי)
מנכ"ל סלקום הנכנס, אבי גבאי(צילום: חורחה נובומינסקי)
 

 

המשבר בסלקום

המשבר בסלקום החל בספטמבר 2019, אז פורסם כי הנהלת סלקום, בראשותו של המנכ"ל דאז ניר שטרן, החליטה לצאת במהלך התייעלות מקיף ולפטר כ-1,000 עובדים מתוך כ-4,000 סה"כ. מטרת המהלך היתה צמצום ההוצאות השנתיות של החברה ב-150 מיליון שקל. בתגובה עצרו עובדי סלקום את עבודתם וההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה. לאחר מכן הודיעו הצדדים כי העיצומים הוקפאו, וכי המשא ומתן יימשך.

 

בדצמבר האחרון גייסה סלקום 300 מיליון שקל בהנפקת מניות. שבועיים לאחר מכן נחשף כי שטרן עוזב את החברה, וכי מחליפו יהיה אבי גבאי, יו"ר מפלגת העבודה לשעבר. גבאי, שנכנס לתפקיד לפני כשלושה שבועות, הצליח לבסס יחסי אמון עם יו"ר הועד מיה יניב, דבר שהוביל לפריצת דרך במגעים.

פורסם לראשונה 06/02/2020 12:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
הפגנת עובדים בסלקום
צילום: יאיר שגיא
מומלצים