שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

אמריקני ראשון מת מהנגיף, ארה"ב תעביר סיוע של 100 מיליון דולר

האמריקני, גבר בן 60, מת בבית חולים בווהאן, מוקד ההתפרצות. מזכיר המדינה פומפאו אמר כי המגזר הפרטי בארה"ב הסכים להתגייס למאמצים למיגור הנגיף, וכמעט 18 טונות של ציוד רפואי הועברו לסין. סגן הנשיא שיבח את "השקיפות" של השלטונות בסין, חברות ענק מפסיקות פעילות באזור

  

 

ארצות הברית הודיעה אמש (שישי) כי היא מוכנה להעביר סיוע של 100 מיליון דולר לסין ולמדינות נוספות שנגיף הקורונה התפשט בשטחן. מזכיר המדינה מייק פומפאו אמר במסיבת עיתונאים כי הסיוע יועבר מהמגזר הפרטי וכי מדובר בתגובה אחראית להתפרצות הנגיף.

 

שעות ספורות לאחר הודעת ארה"ב התברר הבוקר כי אזרח אמריקני בן 60 מצא את מותו בעקבות הנגיף, בבית חולים בעיר ווהאן שבסין, מוקד ההתפרצות של הנגיף. על מות האיש, שנראה שהוא האמריקני הראשון שמת עד כה מהנגיף, מסרה השגרירות האמריקנית בבייג'ינג. הלילה עדכנו הרשויות בסין כי מניין הנספים עלה ל-722, ו- 34,546 בני אדם נדבקו בו.

חיטוי תא נוסעים במטוס בסין (צילום: רויטרס)
מחטאים את תאי הנוסעים בסין(צילום: רויטרס)

 

התפשטות נגיף הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet:

הישראלים בתאילנד לא מתרגשים מהקורונה

האולימפיאדה בסכנה: הקורונה משבש את עולם הספורט

הרופא שניסה להזהיר מהקורונה מת מהנגיף

תקועים בספינת הקורונה: "זה כלא צף, אין אור שמש"

 

סגנו של פומפאו, סטיבן ביגן, הוסיף כי בנוסף הסיוע נועד לתמוך במאמצים של ארגון הבריאות העולמי וכי וושינגטון העבירה קרוב ל-17.8 טונות של ציוד רפואי לסין, בהם מסכות, חליפות בידוד ואמצעים נוספים לבידוד.  

חיטוי תא נוסעים במטוס בסין (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שר הבריאות אלכס אזר אמר במסיבת העיתונאים כי ארצות הברית העבירה גם שמות של מומחים אמריקנים שיוכלו להצטרף למשלחות של ארגון הבריאות העולמי לסין. "עכשיו זה הזמן של השלטונות בסין לקבל את ההחלטה הנכונה", אמר אזר. "אנחנו אופטימים ומקווים שזה יקרה". אמש שוחח טראמפ עם נשיא סין שי ג'ינפינג, שאמר לו כי הוא משוכנע שארצו תצליח לגבור על התפרצות הנגיף.

 

אתמול אמר סגן הנשיא מייק פנס בריאיון ל"פוקס ניוז" כי איום הקורונה על ארצות הברית עדיין נחשב נמוך, ודאג לשבח את השקיפות של הרשויות בסין לאור התפרצות הנגיף. "הנשיא טראמפ קיבל החלטה חסרת תקדים בכך שהורה לבטל את כל הטיסות מסין ולמנוע כניסה של אזרחים סינים לשטחנו", אמר פנס. "הלב נשבר על כל מי שאיבד את חייו בגלל הנגיף, אבל אנחנו מוכנים לעבוד לצד סין ולסייע לך בכל הניתן", הוסיף.

 

"אנחנו לא יודעים מתי הבהלה הזאת תחלוף", אמרה ל"ניו יורק טיימס" אמבר סואן, דיילת בחברת התעופה מהונג קונג "קתאי פסיפיק", שהוציאה בינתיים את 27 אלף עובדיה לחופשה ללא תשלום. "אפילו כשהסארס התפרץ אנשים לא חששו לעבוד זה לצד זה", אמרה.

  (צילום: EPA)
דיילות בתאילנד(צילום: EPA)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

יפן אונייה נסיכת היהלום נגיף קורונה נוסעים (צילום: AFP)
ספינת התענוגות היפנית שעליה אותרו חולי קורונה(צילום: AFP)
נגיף הקורונה (צילום: AP)
(צילום: AP)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בצל הנגיף: חתונה המונית בדרום קוריאה (צילום: AP)
בצל הנגיף: חתונה המונית בדרום קוריאה(צילום: AP)

בצל הנגיף: חתונה המונית בדרום קוריאה (צילום: AP)
שמלות כלה, חליפות ומסכות(צילום: AP)

חברת הספנות "רויאל קריביאן" הודיע כי בעקבות אבחון של ארבעה תיירים חולים באחת הספינות, היא מסרבת להכניס לספינותיה נוסעים המחזיקים בדרכון סיני, אך גם אזרחים מהונג קונג ומקאו, גם אם לא ביקרו במדינות לאחרונה. גם נוסעים שביקרו בשבועיים האחרונים באחת המדינות לא יורשו לעלות לסיפון של אף אחד מספינות החברה.

 

גם חברת אפל הודיעה אתמול כי משרדיה בסין יישארו סגורים עד 10 בפברואר, וכך גם חנויות הרשת. בהצהרה מטעם ענקית הטכנולוגיה נמסר כי חנויותיה ברשת ימשיכו לפעול, והיא תדאג לעדכן על פתיחת החנויות בהמשך.

 

בתאגיד המכוניות הצרפתי "רנו" הפסיקו גם הם את פעולות המפעלים בדרום קוריאה, המקבלים חלקי חילוף מסין. גם החברות הקוריאניות יונדאי וקיה הודיעו כבר שלשום על הפסקת כל הפעילות בדרום קוריאה מסיבה דומה. במחוז חוביי, שבו התפרץ הנגיף, נמצא מוקד גדול של תעשיית רכב וחלקי חילוף.

 

משרד הבריאות בישראל הרחיב את ההנחיות

יו"ר ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדנום גברייזוס התריע על זינוק בביקוש לחלוקים, מסכות, וציוד מבודד בשל התפשטות הנגיף. גברייזוס אמר כי ביומיים האחרונים דווח על מקרי הדבקות מעטים יותר בסין, אך "המספרים יכולים לעלות בקלות בחזרה".

 

אתמול בשעות הצהריים הודיע משרד הבריאות על הידוק ההנחיות לשבים מהמזרח הרחוק מחשש להתפשטות הווירוס. נכון לשעה זו, ההנחיה לנוסעים שחוזרים חולים מסין, הונג קונג, תאילנד, יפן, סינגפור, דרום קוריאה או מקאו - היא להימנע ממגע עם הסובבים אותם במשך 14 ימים. נוסעים שמרגישים חולים נדרשים להגיע למרפאה ולבית החולים.

 

בתוך כך, פעוטה כבת שנתיים ששבה לאחרונה מתאילנד כשאינה מרגישה טוב, אך ללא תסמינים נשימתיים, אושפזה בבידוד בשל ההנחיות החדשות.

 

מנהל רשות התעופה האזרחית, יואל פלדשו, החליט ביום חמישי לאפשר לחברת ק.א.ל המובילה מטענים באוויר להטיס ציוד הומניטרי לסין מישראל ואירופה זאת לאור בקשות להובלת ציוד רפואי שהתקבלו בימים האחרונים בחברה.

 

ישראל הטילה מגבלות על צוותי אוויר של טיסות מסחריות ששהו בסין לפני הגעתם לארץ. צוותים אלה חייבים להיכנס לבידוד של 14 ימים מיד עם הגעתם לישראל כדי לוודא שלא נדבקו בנגיף הקורונה.

 

בימים האחרונים פעל פלדשו מול המטה לביטחון לאומי (המל"ל) שבמשרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות להחריג את חברת ק.א.ל מההגבלות שהוטלו על צוותי חברות תעופה שהגיעו מסין ולאפשר לצוותי המטוסים שלה לפעול בתנאים שהחברה יכולה לעמוד בהם.

 

"אנו נדרשים למצוא את האיזון בין שמירה מוחלטת על בריאות הציבור לבין המשך ניהול החיים והמשק התקינים בכדי לצמצם את הפגיעה בשגרת החיים", אמר שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ.

 

בחברת ק.א.ל מעריכים כי החל מ-22 בפברואר יתחדשו טיסות המטען הסדירות הפועלות כיום בין ישראל לסין.


פורסם לראשונה 07/02/2020 23:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נמל התעופה בתאילנד
צילום: רויטרס
מומלצים