שתף קטע נבחר

צילום:  AFP, EPA

"טיול לשום מקום": הישראלים ששבו מ"ספינת הקורונה השנייה"

מחשש שהנוסעים על סיפונה נגועים בקורונה, סירבו מדינות במזרח לאפשר לאוניית התענוגות "ווסטרדאם" לעגון, וכך בילו חווה ואילן ליפשין שבועיים על ספינה שמשייטת באוקיינוס. החלום על הטיול המסעיר קרס: "ראיתי הכול, ולא ראיתי כלום"

 

 

כשחווה ואילן ליפשין עמדו אתמול (א׳) מול מסוע המזוודות בנתב"ג, הם לא יכלו ממש להיזכר בחוויות שצברו מיפן, טאיוואן, סין, הונג קונג, קוריאה או הפיליפינים - כולם מקומות בהם הם היו אמורים לבקר בזכות השהות על אוניית תענוגות "ווסטרדאם" של חברת "הולנד אמריקה". אך בהלת הקורונה, וסיפורי הספינה העוגנת ליד יפן הובילו לכך שאף מדינה לא נתנה להם אישור לעגון על חופה. התוצאה הייתה טיול של שבועיים באוקיינוס, "טיול לשום מקום", להגדרתם.

 

"ראיתי הכול ולא ראיתי כלום", סיפרה חווה ל-ynet. היא ובעלה היו בין 1,500 נוסעים של הספינה שיצאה לדרכה מהונג קונג ב-1 בפברואר כדי להכיר מקרוב את המזרח, אך כמו כל יושבי הספינה ספגה אכזבה אחר אכזבה, כשעוד ועוד מדינות סירבו לאשר עגינה. "זו חוויה לא נעימה, כי רציתי לראות את המדינות הללו, ביפן ובסין היו לנו טיולים מאורגנים שהיינו צריכים לבטל. עכשיו בארץ יש הקלה, כי למרות שלא חסר כלום באונייה, לא קל להיות עליה שבועיים".

חווה ואילן ליפשין (צילום: חווה ואילן ליפשין )
חווה ואילן ליפשין. הטיול נחרב(צילום: חווה ואילן ליפשין )
 

 

נגיף הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

השניים מספרים כי כשהחלו ההכנות לטיול לפני שלושה שבועות הם היו מעט מודאגים מכך שהשייט יוצא מהונג קונג, אך אנשי החברה, שכבר הציעו להם את כספם חזרה, הרגיעו אותם וטענו כי הטיול לא יתבטל והכל יילך כמתוכנן. "הדבר היחידי שעשינו הוא שהחלפנו טיסות כך שבמקום שהייה של יומיים בהונג קונג כמו בתכנון המקורי היינו שם שעתיים", נזכר אילן הבעל.

 

כשהשניים עלו על הסיפון החל התסכול. היעד הראשון שלהם היה מנילה, בירת הפיליפינים, אך מותו של חולה קורונה ראשון במדינה יממה קודם לכן גרמה לשלטונות לסגור את הגבולות. צוות האונייה, ברשות הקברניט החליט להמשיך ליעד הבא בטאיוואן, שם ירדו הנוסעים ליבשה לטיול יום, אך למחרת השלטונות המקומיים כבר סירבו לאפשר להם ירידה אל החוף.

 

 

 

"לא אפשרו לנו כניסה ליפן בשני נמלים שונים, לקוריאה ולסין כמובן שסירבו שניכנס", סיפר אילן. "היה שלב שבו הקברניט החליט שהוא מפסיק לשוט, והחל להפליג לגואם, טריטוריה אמריקנית, במחשבה שיש הרבה אמריקנים על הסיפון, אבל גם שם סירבו לאפשר לנו לרדת. הפלגנו לתאילנד, אבל את בנגקוק ראינו רק מרחוק, היינו אונייה שנוסעת לשום מקום".

 

"מי שהסכים שהספינה תעגון בחופיו היה מלך קמבודיה, נורודום סיהאמוני. לאחר יומיים של בדיקות הנוסעים, אושרה כניסתם למדינה, ומשם הם טסו הביתה", המשיך. ״זו הייתה חוויה מתסכלת, אתה מגיע לנמל ופשוט לא נותנים לך להיכנס״, מספרת חווה. "כל היום היינו עסוקים בזה, אם זה בשיחות עם קרובים מהארץ או על הסיפון בשיחות עם אנשים".

  (צילום: רויטרס)
נוסעי האונייה, לאחר שעגנה בקמבודיה(צילום: רויטרס)
 

כדי להסיר חשש מהידבקות, נבדקו על הסיפון לאורך ההפלגה כל מי שהרגישו רע, ובזמן ההפלגה לא ידעו שעל הסיפון נוסעת שנדבקה. "האמנו שיהיה בסדר", טוען אילן, "רק תסכל אותנו שלא נתנו לנו להיכנס למדינות. הקרוז עצמו היה רגיל, בלי מסכות. ברור שהקורונה הייתה שיחת היום, בכל יום, אבל הכל עבד טוב. אפילו הרגיעו אותנו שיש מספיק אוכל ודלק". הבוקר הודיע משרד הבריאות לזוג שבעקבות הימצאות הנגיף אצל חולה בספינה, הם מתבקשים להיכנס לבידוד ביתי של שבועיים. השניים נבדקו אתמול פעמיים, ונמצאו בריאים.

 

 עכשיו כשהם בארץ, בני הזוג חולמים על הטיול הבא. "אני מקווה שזה לא יקרה פעם נוספת", אומרת חווה. "זה טירוף עולמי, ויש קצת הגזמה".


פורסם לראשונה 17/02/2020 08:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חווה ואילן ליפשין
חווה ואילן ליפשין
צילום: חווה ואילן ליפשין
מומלצים