שתף קטע נבחר

חברות ביטוח ישראליות חכרו מטוס להחזרת הישראלים מ"ספינת הקורונה"

חברות "פספורטכארד", "כלל", "הראל" ו"מגדל" הודיעו כי המטוס ממתין להמראה מטורקיה בכפוף לאישור מטעם הממשלה בישראל. הישראלים יורשו לחזור רק אם לא אובחנו כנשאי הנגיף, וצפויים להיכנס לבידוד ולמעקב

חברת הביטוח "פספורטכארד" הודיעה הערב (ראשון) על חכירת מטוס יחד עם החברות "כלל", "הראל" ו"מגדל", במטרה שייצא ליפן וישיב ארצה את הישראלים שנמצאים על ספינת התענוגות "דיימונד פרינסס". מהחברה נמסר כי המטוס ממתין בטורקיה להנחיות הגורמים הממונים בממשלה. עם חזרתם ארצה, צפויים הנוסעים להיכנס לבידוד ולמעקב. 

דגל ישראל בספינה
"מקווים שיבלו את השבת הקרובה בבית". ישראלים בספינת הקורונה(צילום: AFP)

ספינת הקורונה ביפן (צילום: AP)
עוגנת בעיר יוקוהמה. ספינת הקורונה ביפן(צילום: AP)

ספינת הקורונה ביפן (צילום: AP)
(צילום: AP)

בהלת הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet :

ישראלית על הספינה: "ההודעה על הנדבקים הישראלים מטלטלת"

בידוד גם בלי תסמיני הקורונה: הורחבו ההנחיות לשבים מהמזרח

למה יהיה קשה למגר את הווירוס בקרוב?

נשיא סין חשף שהיה מודע לסכנת הקורונה הרבה לפני הציבור

 

"המטוס יצא לדרכו לאחר אישור כלל הגורמים הממונים בממשלת ישראל", ציינו בחברת "פספורטכארד". "אל המטוס יעלו כלל הישראלים שלא אובחנו כנשאי נגיף הקורונה ובהתאם להנחיית משרד החוץ ומשרד הבריאות. על פי ההערכות, המטוס צפוי לצאת ליפן כבר ביום שלישי הקרוב".

 

מנכ"ל החברה יואל אמיר אמר כי "החל מקבלת ההודעה, פעלנו בכל הכלים העומדים לרשותנו כדי לסייע ככל האפשר להשיב ארצה את הישראלים נוסעי ספינת התענוגות היפנית שנמצאים תחת הסגר. החברה פעלה בימים החולפים בשיתוף משרד החוץ ומשרד הבריאות על מנת להשיב ארצה את נוסעי הספינה. נוציא את המטוס לדרכו במהירות האפשרית, בהתאם להנחיות הגורמים הממונים ובשאיפה שהנוסעים יבלו כבר את השבת הקרובה בישראל".

 

הבוקר הודיע משרד הבריאות כי שניים מתוך 15 הישראלים שעל הספינה, שכונתה "ספינת הקורונה", נדבקו בנגיף. מצבם קל והם הועברו לבית חולים ביפן. המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, שנשלח לסייע להם ולישראלים שעל הספינה, אמר לאולפן ynet כי "מצב הנדבקים טוב ואנחנו מקווים שהם יעברו את זה בשלום. אם היפנים יאשרו להעבירם לשדה התעופה ולארץ - נחשוב איך אפשר לעשות זאת. נקבל החלטה במשרד הבריאות אם צריך להשאיר אותם לטיפול שם או להחזירם לארץ".

 

 

 

עד כה נדבקו על הספינה 355 בני אדם, אך המספר מתעדכן מדי לילה. על הספינה נמצאים כ-3,700 נוסעים ואנשי צוות, בהם כאמור 15 ישראלים. החולים מועברים לבתי חולים ביפן, ושאר הנוסעים נמצאים בבידוד על הספינה.

 

ניקול דוד, אחת מהישראליות שנמצאות על הספינה, אמרה הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי "כל המשפחה שלי בריאה ולא קיבלנו שום הודעה מצוות האונייה, מהרופאים ומהשגרירות. אני לא יודעת עדיין מי הנדבקים. זה רק מחדד את מה שאמרנו על כך שהבידוד לא נכון ושהיינו צריכים לצאת מכאן מזמן לבידוד בישראל. אם אנשים נדבקים בימים האחרונים זה אומר שהיו צריכים לפנות אותם עוד לפני כן. זה קשה שלקראת הסוף אתה מקבל כזו הודעה מטלטלת. זה מאוד מבלבל".

 

"היינו נאיבים והקשבנו לשלטונות היפניים", הוסיפה ניקול. "אנחנו בגדר סיכון וקצת בסערה. אני מניחה שאפשר היה להוציא אותנו בדרך סטרילית לפיקוח בארץ, אבל זה לא נעשה. שר הבריאות ליצמן הבטיח שכל מי שיימצא חולה יקבל טיפול בארץ. אני מקווה שהוא יעמוד בזה. אמרתי מההתחלה, ביקשתי שיביאו איש מקצוע שיתן פה תשובות. בעיניי לצערי הבוקר גרוטו הגיע באיחור".

 

 

 

משרד הבריאות היפני כבר אישר ל-11 נוסעים לעזוב את הספינה, אך הם הועברו להמשך הבידוד במתקן ייעודי על החוף. מדובר בנוסעים שגילם מעל 80, נוסעים שסובלים מבעיות רפואיות ונוסעים ששהו בחדרים ללא חלונות.

 

לאחר החלטת ארצות הברית לפנות את אזרחיה מהספינה, הודיעה הלילה גם קנדה על כוונתה לעשות כן. עם זאת, הממשלה הקנדית הדגישה כי אזרחים שיגלו סימפטומים של הידבקות בנגיף לא יורשו לעלות לטיסה, ויועברו לבית חולים יפני במקום. גם הונג קונג הודיעה שתחלץ את אזרחיה מהספינה.

 

בתוך כך, משרד הבריאות הודיע היום על הרחבת ההנחיות לנוסעים שחוזרים ממדינות במזרח הרחוק בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. לאחר הערכת מצב שהתקיימה במשרד, הוחלט כי גם השבים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו ישהו בבידוד של 14 ימים החל ממועד חזרתם לארץ.

שר הבריאות יעקב ליצמן מתייחס לנגיף הקורונה (צילום: דוברות משרד הבריאות  )
"נקטנו צעדים קיצוניים". ליצמן(צילום: דוברות משרד הבריאות )

עד כה הנחה משרד הבריאות רק את השבים מסין לשהות בבידוד, אולם בעקבות התפשטות הנגיף למדינות נוספות במזרח שונתה כעת ההנחיה. על השוהה בבידוד לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים, כולל מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות.

 

במקרה של אחד או יותר מהתסמינים הבאים: הופעת חום, שיעול או קוצר נשימה, יש לפנות לרופא המטפל בקופת החולים או בחדר המיון, וליידע מראש טלפונית את המרפאה או חדר המיון על הגעת חולה. גם במצב רפואי אחר הדורש טיפול, יש ליידע מראש טלפונית את הגורם המטפל על הגעת המטופל. בכל מקרה יש לכסות את הפה והאף במסיכה כירורגית או בבד זמין אחר, ולהימנע מנסיעה בתחבורה ציבורית.

 

שר הבריאות יעקב ליצמן אמר לאחר ההחלטה כי "כל הצעדים שעשינו הם סופר זהירים ואפילו טיפה קיצוניים. אנחנו עדיין חושבים שנגיף הקורונה יגיע לארץ. אנחנו דוחים את זה כל הזמן, עושים את כל הדברים שצריך, אבל חוששים. למקרה שחס וחלילה המקרים האלה יגיעו גם לארץ, הקמנו בתי חולים מיוחדים, ונתנו הוראה לכל בתי החולים בארץ להקצות מקומות מסוימים למקרה שהמגפה תגיע גם לכאן. אנחנו מתפללים שזה לא יקרה, ואני בטוח שהשם ישמור עלינו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים