שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

209 מתו בספרד ביממה, כבר יותר מ-9,000 מתים בעולם

מדריד מדווחת על עלייה מדאיגה במספר הקורבנות, גידול חד במספר החולים בגרמניה. לונדון: תורים ארוכים למרכולים לפני ההגבלות. וושינגטון: כבר 35 מתים במוסד הסיעודי, רוב האמריקנים: "טראמפ לא התייחס ברצינות לנגיף". עוד 149 מתים באיראן, "מרגלת בריטית" שוחררה מהכלא. טהרן: "לא נחגוג את יום הגרעין"

ספרד הודיעה בצהריים (יום ה') כי מספר המתים מנגיף הקורונה בשטחה גדל בתוך יממה ב-209 בני אדם, ועומד כעת על 767. זו העלייה היומית החדה ביותר שנרשמה שם עד כה. גם במספר הנדבקים הכללי בספרד חלה עלייה גדולה, של 3,431, והוא עומד כעת על 17,147. ספרד, נזכיר, מסתמנת בשבוע האחרון כמוקד ההדבקה החמור ביותר באירופה מלבד איטליה, וכמו הממשלה ברומא גם היא הכניסה השבוע את כל תושביה להסגר.

 

בעקבות עדכון המתים מספרד עלה בצהריים מניין המתים הרשמי מנגיף הקורונה ברחבי העולם כולו ליותר מ-9,000. מספר הנדבקים הכללי בעולם עומד כבר על יותר מ-225,000.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

גרמניה הודיעה בצהריים כי מספר הנדבקים בקורונה בתחומיה עלה ל-10,999 – עלייה של 2,801 בני אדם, כלומר גידול של שליש במספר הנדבקים הכללי בתוך יום אחד. עם זאת, מספר מקרי המוות בה נותר נמוך מאוד יחסית למדינות אחרות בעלות שיעור הדבקה כזה, 20. גם בלגיה, שהטילה אתמול בצהריים הגבלות חדשות על אזרחיה, הודיעה היום על זינוק במספר הנדבקים המאומתים – 309 בתוך יום אחד, הנתון היומי הגבוה ביותר עד כה בשטחה.

 

ברוסיה, שם זוהו עד כה 147 נדבקים, נרשם היום מקרה מוות ראשון – של אישה בת 79 שמתה בבית חולים במוסקבה. היא סבלה ממחלות רקע. אף שרוסיה דיווחה עד כה על הרבה פחות נדבקים מאשר מדינות אחרות באירופה, בימים האחרונים חלה עלייה חדה במספר הנדבקים בה. לדברי הרשויות שם, המצב נמצא תחת שליטה.

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
בבריטניה השתרכו הבוקר תורים ארוכים בכניסה למרכולים. בריטים יצאו לקנות מצרכי יסוד כגון בקבוקי מים וקופסאות שימורים לקראת הקשחת מגבלות התנועה הצפויה בסוף השבוע. כתבים של סוכנות הידיעות רויטרס ראו לפני השעה 07:00 תור של יותר מ-100 בני אדם עומדים בגשם בכניסה לחנות Sainsbury's בקלפהאם קומון.

 

ראש המשלה בוריס ג'ונסון הצטרף לקריאתן של רשתות המרכולים הגדולות בבריטניה לקונים שלא לקנות יותר מוצרים מהדרוש להם, אולם הקריאות הללו נפלו על אוזניים ערלות. הביקוש למצרכים גדול כל כך עד שרשת Ocado, המוכרת את המוצרים באינטרנט, נאלצה לעצור את הרישום של לקוחות חדשים אחרי שחל גידול של מאות אחוזים בתנועה באתר שלה. רוב המרכולים עדיין מוכנים לקבל הזמנות דרך האינטרנט, אולם יידרשו להן עד שלושה שבועות כדי לשלוח את המוצרים לבית הלקוח.

  (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

המראות המגיעים מבריטניה מזכירים מאוד מראות שנצפו בימים האחרונים בכל העולם – מאוסטרליה עד ארה"ב. המונים צבאו על המרכולים וקנו מוצרי מזון ונייר טואלט. בכמה מדינות השתרכו תורים בכניסה לחנויות אחרות המזוהות עם התרבות המקומית: בארה"ב נראו רבים מחכים בכניסה לחנויות לכלי נשק ובהולנד המתינו תושבים בתורים בכניסה לקופי שופס כדי להצטייד במריחואנה לקראת הטלת ההגבלות.

 

למרות התסמינים: באו למוסד הסיעודי

בינתיים במדינת וושינגטון, ארה"ב, עלה ל-35 מספר המתים במוסד הסיעודי Life Care Center בקירקלנד שליד סיאטל, המוסד שנחשב למוקד התפרצות הקורונה במדינה. מדו"ח שפורסם אתמול עולה כי סביר להניח שההתפשטות שם התאפשרה משום שעובדי צוות שנדבקו המשיכו לעבוד אף שהיו להם תסמינים. מדינת וושינגטון היא המדינה שבה מספר קורבנות הנגיף הוא הגדול ביותר בארה"ב, ומחצית מהמתים בוושינגטון נרשמו במוסד הסיעודי הזה.

 

חקירה שניהלו המרכזים האמריקניים לבקרת מחלות ולמניעתן העלתה כי נוסף על כך, כפי שכבר דווח, חלק מאנשי הצוות שם עבדו גם במוסדות סיעודיים ומרכזים לקשישים אחרים באזור. להתפרצות תרמו גם העובדה שלעובדים חסַר ציוד מגן ולא הייתה הכשרה מספקת בכל הנוגע לבטיחות ולתברואה, והוסיפה לה העובדה שבמוסד איחרו להכיר באפשרות שמדובר בנגיף הקורונה, שבאותה העת כבר התפשט באסיה.

 

קשישים ובעלי מחלות רקע נחשבים לאוכלוסייה הפגיעה ביותר לנגיף הקורונה שתוקף כעת בעולם, והשבוע הודו הרשויות בספרד – בעקבות חשיפות בתקשורת הספרדית – כי 17 בני אדם מתו בבית אבות במדריד. גם באיטליה מעריכים גורמים במוסדות סיעודיים כי דיירים רבים המשתכנים בהם מתו בשבועות האחרונים מהנגיף – אך אינם נכללים בספירת המתים הרשמית שמפרסמת איטליה.

ארה
בלי מספיק ציוד, בלי מספיק הכשרה. במוסד הסיעודי בוושינגטון(צילום: AFP)

ארה
(צילום: gettyimages)

ארה
(צילום: AFP)

בארה"ב קיבל אמש הנשיא דונלד טראמפ עוד נתון מעורר תהיות על מעמדו בציבור בצל משבר הקורונה, כשמכון המחקר הגדול Pew פרסם סקר שלפיו רוב הציבור – 52% – מאמין שטראמפ לא התייחס ברצינות מספקת לאיום הקורונה בראשיתו. טראמפ, נזכיר, הרבה בשבועות הראשונים של המשבר להשמיע הצהרות שבהן המעיט בערך הנגיף והציג אותו כמטרד שיש לו השלכות כמו של שפעת עונתית ושיחלוף במהרה. הוא תקף במילים קשות את מי שביקרו אותו על כך, אבל בשבוע האחרון נאלץ לשנות את הטון, להכריז על מצב חירום ולקרוא לאמריקנים לשמור על מרחק זה מזה כדי להימנע מהדבקה. השבוע, כשנשאל איזה ציון הוא נותן לעצמו על הטיפול במשבר, עדיין השיב: "10".

 

הקורונה תרדוף את טראמפ עד לבחירות / פרשנות

 

מהסקר של Pew עולה כי בקרב הרפובליקנים, אנשי מפלגתו של טראמפ, שיעור המאמינים כי נגיף הקורונה הזה נוצר במכוון גבוה בהרבה מאשר בקרב הדמוקרטים.

 

ובתוך כך, איראן, מוקד ההתפרצות הקשה ביותר במזרח התיכון, עדכנה בצהריים כי עוד 149 בני אדם מתו בה מהנגיף ביממה האחרונה, המספר הגבוה ביותר ביום אחד. הנתון הזה מנפץ את השיא שנקבע אתמול, אז הודיעה איראן על 147 מתים ביממה. בכך הגיע מספר המתים מהנגיף באיראן ל-1,248. מספר הנדבקים הכללי בא הגיע היום ל-18,407.

 

היום הודיעה איראן כי המנהיג העליון שלה עלי חמינאי העניק חנינה ליותר מ-10,000 אסירים בבתי הכלא, ככל הנראה במסגרת המאבק בהתפשטות הנגיף. בשבועות האחרונים שחררה איראן כבר 85,000 אסירים לחופשה מהכלא, בניסיון למנוע מהנגיף להתפשט בתוך מתקני הכליאה. השבוע דווח כי לחופשה בת שבועיים הוצאה גם נזנין זגארי-רטקליף, האזרחית הבריטית שנתפסה בנמל התעופה בטהרן ונכלאה בגין ריגול לכאורה.

 

איראן הכריזה היום גם כי לא תציין השנה את חגיגות יום הגרעין כפי שהיא מקפידה לעשות מדי שנה. את ההודעה מסר ראש סוכנות הגרעין האיראנית עלי אכבר סאלחי. איראן נוהגת לחגוג מדי שנה את תוכנית הגרעין שלה, ובמסגרת החגיגות נוהגת טהרן להכריז על הישגיה בתחום זה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מאמצי החיטוי בספרד
צילום: רויטרס
מומלצים