שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

הממשלה אישרה תקנות להגבלת מספר העובדים במקום העבודה

שרי הממשלה סיימו את הישיבה הטלפונית בעניין משבר הקורונה ואישרו את המעבר למתכונת חירום. לפי התקנות החדשות, המגזר הממשלתי יספק שירותים חיוניים, אך יצמצם את מצבת כוח האדם לכ-30 אחוזים שימשיכו לעבוד מהמשרד ומהבית. משרד האוצר: "נשמור על משק פעיל". השרים התווכחו אם להחריג את עוזריהם מהתקנות או לא

ישיבת הממשלה לאור משבר הקורונה הסתיימה בצהריים (ו') והשרים אישרו את המעבר לתקנות לשעת חירום, שיגבילו את מספר העובדים במקומות העבודה. זאת, בעקבות אישור תקנות החירום אמש.

 

כמו כן, לפי התקנות החדשות, המגזר הממשלתי יספק שירותים חיוניים אך יצמצם את מצבת כוח האדם לכ-30 אחוזים שימשיכו לעבוד מהמשרד ומהבית. גופי הבריאות, הרווחה והביטחון יוכלו לעבוד במתכונת של יותר מ-30 אחוזים.

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

עדכונים אחרונים:

מיום שני: צמצום בתנועת הרכבות

הממשלה אישרה בלילה את התקנות לשעת חירום: המדריך להגבלות החדשות , המסמך המלא

מתחילת החודש: 540 אלף מובטלים חדשים נוספו

23 ישראלים עדיין תקועים בפרו: "התעלמו מאיתנו"

סגר בקליפורניה, יום שני ללא נדבקים בסין

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

עמדת הסדיקה בדרייב אין (צילום: מוטי קמחי )
בעקבות התפשטות הנגיף הממשלה אישרה את צמצום כוח האדם במקומות העבודה(צילום: מוטי קמחי )

מתכונת החירום תחול גם על גופים שאינם ציבוריים, שגם בהם תתאפשר עבודה מהבית. עסקים פרטיים יצטרכו לעמוד בתקנות לפיהן לא ישהו באותו זמן יותר מ-30 אחוזים מכלל העובדים, או עד 10 עובדים במקום אחד (לפי הגבוה מהם).

 

על מנת לוודא שהציבור לא יחוש מחסור במזון, בתרופות, בשירותים פיננסים, באיסוף אשפה, באספקת אנרגיה ועוד, הוגדרו גופים חיוניים שיכולים לחרוג מהכלל הרוחבי. גופים אלה יוכלו לפעול עם יותר מ-30 אחוזים ממצבת כוח האדם על מנת להבטיח את מתן האספקה הסדירה והשירותים הנדרשים, תוך הקפדה על הנחיות משרד הבריאות. אמצעים אלה נועדו לאפשר לכמה שיותר עובדים לשהות בביתם, למזער את היקף ההידבקות ובמקביל לאפשר תפקוד חיוני של המשק. 

 

לפי הודעת משרד האוצר, מספר העובדים יצומצם ל-30 אחוזים במגזר העסקי והציבורי. "עסקים יוכלו להישאר פתוחים כל עוד יעמדו בכללים שנקבעו", נכתב בהודעה. "משרד האוצר ימשיך לפעול על מנת לאפשר למנועי הכלכלה הישראלית החזקה להמשיך לעבוד חרף המצב. המשק הישראלי ימשיך בפעילותו ומפעלים ועסקים חיוניים ישמרו על פעילותם הסדירה".

 

מנכ"ל המשרד, שי באב"ד, אמר כי "תפקידנו לשמור על משק פעיל בתקופה זו ולוודא שהמשק הישראלי יהיה חזק גם ביום שאחרי".

 

בישיבת הממשלה היה ויכוח סוער האם להחריג את לשכות השרים מההחלטה. בתחילה הדרישה היתה ש-70 אחוזים מעובדי לשכות השרים יוצאו לחופשה ואולם השרים טענו כי לא יוכלו להמשיך בעבודה. שר הפנים, אריה דרעי, טען שמאז שהוא בבידוד הוא עובד קשה יותר וזקוק לעובדי הלשכה לכל התיאומים. שרת התפוצות, ציפי חוטובלי, טענה שמשרדה קטן מאוד ואם יקחו את עובדי הלשכה - היא לא תוכל להתנהל. גם שרת התרבות, מירי רגב, יצאה בתקיפות נגד הדרישה.

 

 

ישיבת ממשלה (צילום: אבי כהן)
אופיר אקוניס. עובדי הרווחה יוחרגו(צילום: אבי כהן)

השרים טענו כי לא יתכן שיחריגו את חברי הכנסת שיוכלו להמשיך להעסיק את עוזריהם ודווקא את אנשי הלשכות שלהם יוציאו לחופשה. השר זאב אלקין הציע להחריג 60 אחוזים מעובדי הלשכה והשר אופיר אקוניס הציע להחריג 75 אחוזים. האוצר הציע שכל שר יוכל להחריג עובדים כפי שהוא מוצא לנכון. האוצר גם הסכים בשלב מסויים להחריג את לשכות השרים במשרדים הקטנים. שר התקשורת, דודי אמסלם, אמר שזה ייצור מצב של איפה ואיפה בין עוזרי הזרים שיראו שבמשרדים אחרים עובדים והם לא. שרים טענו שעובדי לשכותיהם עובדים כל הלילה ועוזרים להם לנהל את עבודת המשרד בייחוד בתקופת משבר כזאת. בסופו של דבר הוחלט להחריג את כל עובדי לשכות השרים למשך שבוע, שבמהלכו הנושא ייבדק.  

 

בנוסף, שר הרווחה, אופיר אקוניס, דרש להחריג בתקנות הרשויות המקומיות את עובדי הרווחה וביתר שאת את כל אלה שפועלים מכח חוק ונושאים תעודות חתומות על ידי שר העבודה והרווחה, כגון עובדים סוציאליים לחוק החוסים, לחוק הנוער ולחוק האומנה. לאחר בדיקה מחודשת של הנושא, הסכימה הממשלה להכניס את התיקונים הדרושים, ועל כן יוחרגו כל העובדים הסוציאליים ברשויות המקומיות. "העובדים הסוציאליים ברשויות המקומיות הם כוח חיוני ביותר להתמודדות עם משבר הקורונה", אמר אקוניס והוסיף, "בלי עובדים סוציאליים לא יהיה מי שיטפל באוכלוסיה שהכי זקוקה לסיוע, וביתר שאת בתקופה זאת".

 

יתר ההחרגות:

מל"ל ושב"ס - 95% מהעובדים יוחרגו. נציבות כבאות והצלה - 90% יוחרגו.הרשות להגנת עדים - 80% יוחרגו.

משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים - 75% יוחרגו.

מערך הסייבר הלאומי - 70% יוחרגו

משרד האוצר - 60% יוחרגו.

לשכת הפרסום הממשלתית - 40% יוחרגו.

רשויות מקומיות ומועצה דתיות - 10 עובדים או 30% יוחרגו.

המוסד לביטוח לאומי - 85% יוחרגו.

שירות התעסוקה - 90% יוחרגו.

מד"א - כלל העובדים יוחרגו.

תאגיד השידור כאן - כלל העובדים יוחרגו.

 

שיתוף פעולה מדעי עם מדינות באירופה

בהמשך לשיחת הווידאו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עם מנהיגי מדינות אירופה, בתחילת החודש, בנושא המאבק המשותף בקורונה - ראש האגף לביטחון פנים ועורף במטה לביטחון לאומי, תא"ל במיל' יגאל סלוביק, שמרכז במל"ל את הטיפול בנגיף הקורונה קיים שיחת ווידאו עם נציגי איטליה, הונגריה, בולגריה, רומניה, צ'כיה, אוסטריה, קפריסין וקרואטיה. בשיחה השתתפו גם היועץ המדיני של ראש הממשלה, ראש אגף מדיניות חוץ במל"ל, ראובן עזר, וראש אגף קשרים בינ"ל במשרד הבריאות, ד"ר אשר (אשי) שלמון.

 

  (צילום: רויטרס)
שיתוף פעולה בין מדינתי(צילום: רויטרס)

 

כל מדינה הציגה תמונת מצב עדכנית והסבר על הפעילויות המדינתיות שנעשו בתחומה. המדינות התעניינו מאוד באופן שבו ישראל מתמודדת עם התפשטות הווירוס. בשיחה הוסכם שנגיף הקורונה הוא אויב משותף ויש צורך בחשיבה מחוץ לקופסה כדי להתמודד איתו. נציגי המדינות דנו בשיתוף פעולה מדעי ורכש של ציוד רפואי.

   

עם עליית מספר חולי קורונה בישראל , הקרן לידידות מתגייסת למאבק הלאומי במגפה. הבוקר אישרה הקרן מענקים מיוחדים בסך כולל של 2 מיליון דולר שיועברו מידית ל-15 בתי חולים עבור רכישת ציוד הנשמה וציוד מציל חיים נוסף. בנוסף לכך, הקרן לידידות החליטה הבוקר לרכוש 20 מכשירי בדיקה מיוחדים שיסייעו לצוות מד"א לבצע בדיקות מעקב לחולי קורונה הנמצאים באשפוז בית ובכך להוריד את העומס מבתי החולים ולמנוע מגע מיותר של חולי קורונה עם הסביבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
ישיבת ממשלה, השבוע
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים