שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

אין פאבים? הבריטים שותים יחד באפליקציה

הפאבים הם חלק מחיי החברה של הבריטים כבר מאות שנים, אבל בסוף השבוע הורה להם רה"מ ג'ונסון לסגור את שעריהם בגלל הקורונה: "יודע שזאת חתיכת מכה". עכשיו בלונדון מרימים כוס בירה דרך Zoom או ווטסאפ: "יותר כיף מהדבר האמיתי וחסכנו כסף על מונית". בארה"ב לובי הקנאביס ממליץ לצרכנים: זה לא הזמן לעשן יחד

בבריטניה, שבה יציאה לפאב היא חלק ממסורת בת מאות שנים, מוצאים בימים האחרונים עוד ועוד צעירים ומבוגרים זירת בילוי חלופית למסבאות האהובות עליהם: פאבים וירטואליים, שבהם הם משיקים כוסיות – בערך – מבעד למסך המחשב או הטלפון.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

נגיף קורונה ערבי שתייה במקום פאב בירה בריטניה ()
מסיבת שתייה וירטואלית. יהיו גם חידונים

כבר בשבוע שעבר המליצה הממשלה לבריטים להימנע מלהגיע לפאבים, כחלק מניסיונותיה לגרום להם לשמור מרחק זה מזה וכך להאט את התפשטות נגיף הקורונה, ובסוף השבוע נסגרו הפאבים לחלוטין. כעת מתנחמים הבריטים באפליקציות המאפשרות שיח-וידאו רב-משתתפים, כמו Zoom, סקייפ וכמובן ווטסאפ, ובהן הם מרימים כוס בירה או יין ומפטפטים כפי שהיו עושים ודאי בפאב בערב רגיל.

 

"יצאתי לפאב הווירטואלי אתמול בלילה", כתב בטוויטר אחד הבליינים, רידיאן ברמלי. "התברר שזה כיף יותר מהדבר האמיתי – וחסכנו את הכסף על המונית הביתה!". ג'ון סלינגר כתב: "ערב שתייה נהדר עם כמה חבר'ה הלילה. הייתי מעדיף להיות בפאב, אבל אני מתייחס להוראה לשמור מרחק ברצינות וחושב שבעוד שבועיים הרבה אנשים ישאלו למה לא נכנסו להסגר מוקדם יותר".

 

סגירת הפאבים בבריטניה נעשתה בסוף השבוע האחרון, אחרי שראש הממשלה בוריס ג'ונסון החליט – תחת לחץ הולך וגובר מצד התקשורת, מומחים ומנהיגים בעולם – להחריף את הצעדים שנוקטת הממלכה בניסיון לעצור את התפשטות הנגיף. בריטניה השתהתה הרבה יותר ממדינות אחרות בהחלטה לסגור מקומות בילוי כדי להפחית את תנועת האנשים מחוץ לבתיהם.

נגיף קורונה ערבי שתייה במקום פאב בירה בריטניה ()

בהכרזה על הצעדים החדשים הכריז ראש הממשלה ג'ונסון כי הוא מבין עד כמה תקיפה היא ההחלטה לשלול מהבריטים את זכותם הוותיקה לצאת לפאב ולשתות, אך הדגיש כי הצעד חיוני למדי כדי להאט את התפשטות הנגיף. "אני מכיר בכך שמה שאנחנו עושים יוצא דופן – אנחנו שוללים את הזכות העתיקה של אנשים בני חורין בבריטניה ללכת לפאב, ואני יכול להבין איך אנשים מרגישים בנוגע לזה", אמר. "זאת חתיכת מכה".

 

בכל 12 דקות נסגר פאב

אפילו הפסיכולוג הבכיר סר קארי קופר הביע תמיכה במנהג, והסביר שיש בו כדי למלא את החלל החברתי שנפער לפתע בחיי הבריטים. לצמא העולמי לבירה תרם ללא ספק ביטולן של חגיגות יום פטריק הקדוש, שבמסגרתן המונים ברחבי העולם יוצאים לשתות לשוכרה בפאבים ובפסטיבלים.

נגיף קורונה בריטניה פאב סגור ב לונדון (צילום: EPA)
פאב סגור בלונדון. זכות עתיקה(צילום: EPA)

נגיף קורונה בריטניה פאב סגור ב לונדון (צילום: gettyimages)
חלק מהתרבות. שותות בבירה הבריטית(צילום: gettyimages)

גם ארגונים ומוסדות כבר נרתמים לערבי השתייה הווירטואליים, וכך למשל בבריטניה התאחדות הסטודנטים באוניברסיטת באת' מתכננת לשדר פאב-קוויז (חידון פאבים) שבועי ברשת.

 

המכה לפאבים בבריטניה באה אחרי שגם כך חוו שנים קשות. כמו בתי הקפה בצרפת, פאבים הם מאפיינים של חיי החברה הבריטיים כבר מאות שנים, אבל ב-13 השנים האחרונות כ-12 אלף פאבים נסגרו ברחבי בריטניה – כרבע מהמקומות במדינה שבהם נפגשים הבריטים כדי לשתות יחד. "בשנה שעברה נסגר בממוצע פאב אחד בכל 12 דקות", סיפר בחודש שעבר ניק אנטונה, יו"ר קבוצת הלחץ CAMRA הפועלת לקידום בירת "ריל אייל" ולהגנה על פאבים כחלק מהתרבות והמורשת החברתית של בריטניה.

נגיף קורונה בריטניה פאב ב לונדון בלילה האחרון שהיה פתוח (צילום: MCT)
צעירים חוגגים בלילה אחרון של שתייה בפאב, בשבוע שעבר בלונדון(צילום: MCT)

נגיף קורונה בריטניה פאב סגור ב לונדון (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

את הירידה החדה במספר הפאבים מייחסים בבריטניה לשינויים בהרגלים החברתיים – מהירידה בצריכת האלכוהול, דרך הִתרַבּות האפשרויות החברתיות המוצעות לצעירים, ועד המיסוי הגבוה על נדל"ן למטרות מסחריות והקושי להתאושש מהמשבר הכלכלי העולמי של 2008. עם זאת, בשנים האחרונות היו גם סימנים להתעוררות: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של בריטניה מסרה בינואר שעבר כי מספרם של הפאבים והברים הקטנים – אלה שבהם יש פחות מעשרה עובדים – גדל אשתקד בפעם הראשונה זה 15 שנה. הענף נהנָה גם ממחזור הכספים הגדול ביותר שלו מאז תום המשבר הכלכלי ההוא.

 

תחטאו את הבאנג

ריחוק חברתי נדרש בימים אלה לא רק מהשותים, אלא גם מהמעשנים שאוהבים להתקבץ יחד ולחלוק סיגריה. בכירים בתעשיית הקנאביס האמריקנית קראו כבר בשבוע שעבר למעשני המריחואנה להימנע מלחלוק ג'וינטים – ולהעדיף לצרוך את הקנאביס שלהם דרך מאכלים.

קנאביס (צילום: shutterstock)
מנהג עתיק, אבל לא עכשיו. מעשנים מריחואנה(צילום: shutterstock)

"כבר מראשית צריכת הקנאביס בתרבויות השונות הייתה ההתחלקות בג'וינט בין חברים מנהג חברתי שכיח", הסביר אריק אלטיירי, מנכ"ל NORML, לובי אמריקני ענקי של יצרני קנאביס, "אבל בהתחשב במה שאנחנו יודעים על נגיף הקורונה ודרכי ההעברה שלו – כדאי בעת הזו להימנע מהמנהג הזה".

 

הקורונה משנה חיים – עוד כתבות:

 

אלטיירי קרא למשתמשים גם להימנע מלחלוק כלים לצריכת הקנאביס, למשל באנגים, ולנקות אותם בג'ל לחיטוי. הוא הוסיף שכיוון שנגיף הקורונה גורם למחלה נשימתית, יש גם מי שכדאי להם להימנע ככל האפשר מחשיפה לעשן כדי לא להכביד על הריאות שלהם. במקום זאת מוטב להם לצרוך את החומרים במאכלים או בתמיסות.

 

לפי NORML, כ-25 מיליון אמריקנים עישנו מריחואנה בשנה שעברה. השימוש במריחואנה חוקי – ברמות משתנות – ב-47 מ-50 מדינות ארה"ב, אף שהחומר עדיין מסווג ככזה שמוטלות עליו מגבלות חמורות ברמה הפדרלית, כמו על LSD, קוקאין והרואין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסיבת שתייה דרך האפליקציה בבריטניה
מומלצים