שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

צרפת: "אחוז היהודים שנדבקו גבוה ממספרם באוכלוסייה"

אנשי הקהילה היהודית מדווחים על אחוז נדבקים גבוה יחסית בנגיף הקורונה. בין היתר, חלו ואושפזו נשיא ארגון הגג הדתי (הקונסיסטואר) ואשתו. בישראל עוקבים בדאגה, ומזהירים: "העולים ניזונים מהתקשורת הצרפתית, ולא מיישרים קו עם הנחיות משרד הבריאות"

צרפת: אנשי הקהילה היהודית מדווחים על אחוז נדבקים גבוה יחסית בנגיף הקורונה. בין היתר, חלו ואושפזו נשיא ארגון הגג הדתי (הקונסיסטואר), יואל מרגי, ואשתו.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>     

 

מנכ"ל הקריף (ארגון הגג של יהודי צרפת), רוברט אג'נס, אומר ל-ynet כי עיקר הנדבקים היו, להערכתו, במסיבות הפורים שנערכו לאורך החג האחרון: "בזמן החג עוד לא היו הנחיות ממשרד הבריאות הצרפתי, ונערכו קריאות המגילה המסורתיות ואחריהן גם המשתה ואירועים שונים".

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

 

הוא מעריך כי "שם כנראה החלו להידבק רבים בקהילה. גם האופי של הקהילה, שכולל התכנסויות לצורכי תפילה, בר מצוות ואזכרות גרם לכך שאחוז הנדבקים בקרב היהודים הוא גבוה ממספרם באוכלוסייה הכללית".

 

  (צילום: EPA)
סגר על פריז(צילום: EPA)

 

איך המצב הכללי היום בצרפת?

"יש לנו סגר, בדומה לישראל, אבל לקח למקרון לא מעט זמן להכריז עליו, כך שהיו מספיק ימים שבהם הווירוס הסתובב ואנשים נדבקו. אנחנו מקבלים דיווחים מקהילות יהודיות שונות, גם בשטרסבורג - שם יש מוקד התפרצות גדול - וגם ממארסיי, על חולים רבים ואני מקווה שהסגר יצליח לעכב את ההתפשטות".

 

האם עצרתם לגמרי את הפעילות בקהילה?

"מבחינה פיזית, כן. בתי הכנסת נסגרו והרבנים העבירו הוראות כיצד יש לקיים מנהגי אבלות או אירועים אחרים בזמן כזה שבו אסור להתאסף. מנגד, אנחנו פעילים מרחוק ונמצאים בקשר עם חברי הקהילה דרך תוכנות מסרים ואפליקציות וידיאו, וכך למשל מעבירים שיעורי תורה ונשארים מחוברים לחיים היהודיים גם אם לא נפגשים ממש".

 

השאננות הצרפתית פגעה בעולים בישראל

מי שכבר נדבק הוא הרב הראשי של שטרסבורג, אברהם ווייל, שאמר לאולפן ynet כי הוא מעריך שכמחצית מחברי הקהילה בעיר נדבקו: "באיזור שלנו כמעט ואין מקום כבר לקבל חולים חדשים, וברור שאין מקום למי שנמצא במצב קל. רק מי שבמצב ממש חמור יכול להתקבל לבית החולים". הוא עצמו במצב קל.  

 

 

עם עליית מספר הנדבקים בקהילות היהודיות השונות במדינה, הוציא נשיא אחת הקהילות, צבי עמר, הודעת וואטסאפ שהכתה גלים בקרב היהודים, ובה הזהיר כי פרופ' שמומחה לנושא פנה אליו לאחר שהבחין כי מספר הנדבקים היהודים גבוה מאוד. לדברי עמר, הנתונים המדאיגים הללו גרמו לו לצאת בקריאה לכל הקהילה להימנע לחלוטין ממפגשים דתיים או משפחתיים, כולל חג הפסח.

 

מי שעוקב אחרי המצב בקהילה בצרפת הוא אריאל קנדל, מנכ"ל ארגון העולים "קעליטה", הטוען כי יש קשר ישיר בין השאננות היחסית שהייתה בצרפת, לבין מצבם של העולים בישראל: "יש עולים רבים שעדיין לא יודעים עברית, והם ניזונים מהתקשורת הצרפתית", אומר קנדל.

 

אריאל קנדל (ארגון קעליטה) (ארגון קעליטה)
אריאל קנדל(ארגון קעליטה)

 

"כל עוד בצרפת שידרו עסקים כרגיל, גם הם בישראל לא יישרו קו עם הנחיות משרד הבריאות. במשרד הבריאות חייבים לדאוג לתרגום המידע הציבורי על הקורונה לשפה הצרפתית, ולתת גם לעולים מידע כיצד להתנהל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים