שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

הטרגדיה בספרד: עוד 655 מתו מקורונה בתוך יממה

מספר המתים מקורונה בעולם הגיע ליותר מ-22 אלף, יותר מ-480 אלף נדבקו. ארה"ב: הקונגרס אישר חבילת סיוע היסטורית של 2.2 טריליון דולר, טראמפ טוען: "התקשורת רוצה שאשתק את הכלכלה כדי שלא אנצח בבחירות". השגריר האמריקני בלונדון: "סין הסתירה מידע ואפשרה את התפשטות המגפה"

ספרד הודיעה בצהריים (יום ה') כי עוד 655 בני אדם מתו בשטחה ביממה האחרונה מנגיף הקורונה. בכך עלה מספר המתים מהנגיף בספרד ל-4,089. מספר הנדבקים הכללי שם עלה ב-8,578 בני אדם, ל-56,188. לשם השוואה, אתמול עמד מספר המתים היומי על 738 ומספר הנדבקים היומי על פחות מ-8,000.

 

משבר הקורונה – סיקור נרחב ב-ynet:

 

ספרד ברצלונה בית חולים נגיף קורונה (צילום: EPA)
בבית חולים בברצלונה. ספרד שנייה במספר המתים(צילום: EPA)

ספרד מדריד רופאים מגיבים ל מחיאות כפיים של אזרחים נגיף קורונה (צילום:  EPA )
רופאים במדריד מודים לאזרחים המוחאים להם כפיים(צילום: EPA )

ספרד, נזכיר, הסתמנה בשבוע האחרון כמוקד ההתפרצות החמור ביותר בעולם אחרי איטליה. מדי יום היא מדווחת על מאות מתים חדשים, כמו ארץ המגף, ואתמול היא עקפה את סין במספר המתים הכללי בשטחה. רק איטליה מקדימה כעת את ספרד בנתון העגום הזה. ברחבי העולם כולו עלה היום מספר המתים ליותר מ-22,000 בני אדם ומספר הנדבקים הרשמי ליותר מ-480,000.

גרמניה פינוי חולה קורונה מ צרפת (צילום: רויטרס )
פינוי חולה מצרפת לגרמניה. עוד 50 מתים בארצה של מרקל(צילום: רויטרס )

גרמניה פינוי חולה קורונה מ צרפת (צילום: רויטרס )
(צילום: רויטרס )

בארה"ב חצה בלילה האחרון מספר המתים מהנגיף את קו ה-1,000, ומספר הנדבקים הכללי שם הגיע לכמעט 70,000. לפנות בוקר אישר הסנאט האמריקני חבילת חילוץ כלכלית חסרת תקדים, בשווי 2.2 טריליון דולר, כדי לסייע לעסקים, לעובדים ולמערכת הבריאות. חבילת הסיוע אושרה למרות חששות הן של דמוקרטים והן של רפובליקנים שהחבילה מרחיקת לכת מדי – או שהיא אינה מרחיקת לכת מספיק. אישורה התאפשר אחרי ימים של משא ומתן קשה בוושינגטון.

 

וושינגטון נגד סין: "יכולנו לחסוך נזק"

הנשיא דונלד טראמפ אמנם שב וקרא אתמול לאמריקנים לשמור על מרחק זה מזה בשבועיים הקרובים ולהימנע מלצאת לעבודה ולמקומות בילוי, אך שב והדגיש – כפי שעשה בימים האחרונים – כי הוא חותר להאטה קצרת-מועד בלבד של הפעילות הכלכלית וכי ארה"ב "אינה בנויה להשבתה". הוא הבטיח שוב כי לא יאפשר לדרך הטיפול במשבר הקורונה להפוך לבעיה חמורה יותר מבעיית הנגיף עצמה.

  (צילום: MCT)
טראמפ בתדרוך לכתבים. עין אחת על הבחירות(צילום: MCT)

  (צילום: AP, Senate Television)
אישור חבילת החילוץ חסרת התקדים לפנות בוקר בסנאט(צילום: AP, Senate Television)

טראמפ, שבמחנה השמרני יש מי שמפעילים עליו לחץ שלא לשתק את הכלכלה, חושש בין השאר שמכה כלכלית גדולה למשק האמריקני תפגע מאוד בסיכוייו להיבחר מחדש לנשיא בבחירות שייערכו בנובמבר הקרוב. אתמול טען טראמפ שוב שתקשורת המיינסטרים היא הכוח הדומיננטי העומד מאחורי הניסיונות לגרום לו לשתק את הפעילות הכלכלית של ארה"ב לזמן רב ככל הניתן: "הם מקווים שזה יפגע בסיכויים שלי להצליח בבחירות", כתב בטוויטר.

 

הדמוקרטים, מנגד, טוענים שטראמפ מעדיף את הכלכלה על פני בריאות האמריקנים וביטחונם. ג'ו ביידן, המועמד המוביל במרוץ הדמוקרטי לנשיאות, אמר: "הייתי רוצה להגיד 'בואו נחזור לעבודה ביום שישי', זה יכול היה להיות נהדר, אבל אי אפשר לעשות את זה באופן שרירותי".

  (צילום: MCT)
סגן הנשיא מייק פנס בתדרוך. 15 יום למניעת התפשטות(צילום: MCT)

בימים האחרונים עורר טראמפ את זעמה של סין, כשכינה כמה פעמים את נגיף הקורונה, שמקורו בעיר ווהאן שבמחוז חוביי בסין, "הנגיף הסיני". טראמפ גם טען כי היה על סין להזהיר את העולם מוקדם יותר על ההתפרצות. גורמים סינים שכעסו על דבריו אלה ניסו לקדם את הרעיון שארה"ב היא שהחדירה למעשה את הנגיף לסין, ושהיא המקור למגפה העולמית כולה.

 

כשברקע ההתכתשויות הללו טען היום שגריר ארה"ב בבריטניה וודי ג'ונסון כי בייג'ינג סיכנה את העולם בכך שהסתירה מידע על ההתפרצות וכך אפשרה לנגיף להתפשט אל מעבר לגבולותיה. "בתחילה סין ניסתה להסתיר את החדשות", כתב השגריר ג'ונסון במאמר שפורסם ב"טיימס" הלונדוני. לדבריו אחר כך שיתפה סין באופן סלקטיבי בלבד מידע קריטי ועיכבה את רשויות הבריאות העולמיות: "אם סין הייתה עושה את הדברים כמו שצריך בזמן הנכון, ייתכן שמרבים יותר מבין תושביה ומתושבי שאר העולם הייתה נחסכת הפגיעה החמורה ביותר של המחלה הזו", כתב.

 

הנגיף משתולל באיראן: עוד 157 מתים

בתוך כך, גרמניה עדכנה הבוקר כי מספר המתים בתחומה עלה בתוך יממה ב-50 בני אדם והגיע ל-198. מספר הנדבקים הכללי עלה ב-4,995 בני אדם והגיע ל-36,508. בשבועיים האחרונים, על רקע הטרגדיות באיטליה ובספרד, תהו רבים בעולם כיצד שיעור התמותה בגרמניה נמוך כל כך. לאורך רוב השבועיים האלה נע שיעור התמותה שם סביב 0.3% מכלל הנדבקים, בעוד בספרד הוא עומד על יותר מ-6% ובאיטליה על יותר מ-9%. הממוצע העולמי הוא בין 3% ל-4%.

איראן נגיף קורונה הבזאר הגדול טהרן (צילום: AP)
בבזאר הגדול של טהרן בשבוע שעבר. האיראנים לא נשמעו(צילום: AP)

אתמול קרא דובר משרד הבריאות של גרמניה שלא להתרשם מהמספרים יתר על המידה, אלא לזכור שהמגפה בגרמניה עדיין בראשיתה. כסיבות אפשריות לשיעור התמותה הנמוך עד כה הזכיר את החלטת גרמניה לערוך בדיקות לחשודים כנשאים של הנגיף כבר בשלב מוקדם מאוד של ההתפרצות ואת הגורם הדמוגרפי – הגיל הממוצע של החולים שאותרו עד כה בגרמניה צעיר יחסית. הרשויות בגרמניה מציינות לחיוב גם את המספר העצום של בדיקות הקורונה שהן עורכות כעת לאזרחים, 500,000 בשבוע לדבריהן. 

 

איראן החלה לאכוף היום איסור על נסיעות בין הערים במדינה, בצל החשש מגל שני של התפרצות קורונה. איראן, נזכיר, היא המדינה שנפגעה מהנגיף קשה מכול במזרח התיכון, וממנה הוא התפשט למדינות רבות אחרות באזור. בימים האחרונים התלוננו פקידי ממשל איראנים כי אזרחים איראנים רבים התעלמו מהפצרותיהם של השלטונות שלא יעזבו את בתיהם ושיימנעו מנסיעות לרגל ראש השנה הפרסי, ב-20 במרץ.

  (צילום: AFP)
המבורגר-קורונה בהאנוי, בירת וייטנאם(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AP)
(צילום: AP)

היום דיווחה איראן על 157 מקרי מוות חדשים מהנגיף ביממה האחרונה, ובכך עלה מניין המתים בתחומה ל-2,234. מניין הנדבקים עלה ב-2,389 – ל-29,406. רבים מעריכים כי בפועל מספר המתים גבוה יותר וכי המשטר מסתיר זאת. בימים האחרונים סגרה איראן, כמו מדינות אחרות בעולם, את בתי הספר, האוניברסיטאות, מוסדות התרבות ומרכזי הספורט וקראה לאזרחיה להימנע מהתקהלויות. לפי שעה לא נרשמה האטה בקצב ההדבקה ובגידול במספר המתים.

 

בינתיים, כמו תמיד, יש מי שמנסה להפיק מהנגיף גם רווח כלכלי, באמצעים שאפשר לתהות עד כמה הם כשרים. בווייטנאם, שם התגלו עד כה מעט יותר מ-140 נדבקים, החלו השף הואנג טונג וצוותו להגיש במסעדה שלהם בבירה האנוי המבורגרים בתוך לחמניות המעוצבות כך שייראו כמו מבנהו של נגיף הקורונה. "יש לנו בדיחה שלפיה אם אתה פוחד ממשהו – אתה צריך לאכול אותו", הסביר טונג בחנות שלו, "בית הפיצה", במרכז האנוי. "לכן נגיף הקורונה כבר לא מפחיד אחרי שאתה אוכל המבורגר בצורה של הנגיף עצמו. זו דרך מחשבה שמשמחת אחרים במהלך המגפה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אירופה היא מוקד ההתפרצות כעת. פינוי חולה בצרפת
צילום: רויטרס
מומלצים