שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

קורבן שלישי לקורונה מהדיור המוגן בירושלים: בת 89 נפטרה בהדסה עין כרם

משרד הבריאות עדכן בצהריים כי מספר הנפטרים מקורונה עלה לשמונה, ומספר החולים ל-2,666. מד"א יערוך בדיקות קורונה לכל דיירי בית האבות מגדל נופים, לאחר שדיירת נוספת נפטרה מהמחלה: "זה היה צריך לקרות ממזמן"

משרד הבריאות עדכן בצהריים (יום ה') כי עלה לשמונה מספר הישראלים שמתו לאחר שנדבקו בנגיף הקורונה. 2,666 בני אדם בישראל אובחנו עד היום כנדבקים, 39 מהם מאושפזים במצב קשה ו-68 החלימו.

אמבולנס בכניסה לוולפסון (צילום: אביגיל עוזי)
אמבולנס בבית החולים וולפסון(צילום: אביגיל עוזי)

'Nofim' nursing home in Jerusalem  ()
קורבן שלישי מהמחלה, כל הדיירים ייבדקו. בית האבות מגדל נופים

נגיף קורונה - סיקור נרחב ב-ynet :

אילת נסגרה, חוף תל אביב שומם לחלוטין

הממשלה נערכת לסגר מלא ; התקנות: מעבר דירה - רק במקרים דחופים

בוועדת הקורונה עלה שיש רק 1,437 מכונות הנשמה בישראל; הח"כים: "ההסברה מעוררת דאגה"

מפירים את ההנחיות במודיעין עילית: "עדיף למות מאשר לוותר על בית כנסת "

הטרגדיה בספרד: עוד 655 מתו מקורונה בתוך יממה

 

אחת החולות שהלכו היום לעולמם היא דיירת בית האבות "מגדל נופים" שבירושלים, בת 89 שאושפזה בבית החולים הדסה עין כרם לפני שבועיים. תחילה אושפזה במתחם המחלות המתפרצות, אך לאחר שהידרדר מצבה היא הועברה למתחם לטיפול נמרץ נשימתי הייעודי לחולי קורונה. היא הדיירת השלישית ב"מגדל נופים" שנפטרה מהמחלה. הנגיף התפשט בבית האבות לאחר שעובדת סוציאלית שנדבקה בקורונה הדביקה מספר דיירים. הדיירת בת ה-89 סבלה ממחלות רקע, והוגדרה כבר בשבוע שעבר במצב אנוש.

 

בעקבות האירועים, החליטו כעת במד"א לבצע בדיקות קורונה לכל דיירי בית האבות. אביבה ליפשיץ, אחת מדיירות מגדל נופים, אמרה כי "אני יודעת שהדיירת שנפטרה עכשיו הייתה במצב אנוש. היא הייתה אישה מקסימה ונהדרת, והיה לי איתה קשר כי היו לנו כמה דברים משותפים".

איכילוב (צילום: gettyimages)
חיטוי בית החולים איכילוב(צילום: gettyimages)

"אני לא אישה פחדנית", הוסיפה ליפשיץ, "אבל זה בהחלט מלחיץ ומדאיג והבדיקות היו צריכות לקרות ממזמן. איך אפשר להשאיר במקום אנשים שאובחנו כחולים בקורונה. כולנו בסירה אחת לכן אני מתפלאה שלא הוציאו חולים. מקווה שהבדיקות יעשו את העבודה ומי שנגוע יילקח מפה".

 

דיירת נוספת, אלה עמיתי, אמרה כי הנפטרת "הייתה אישה מאוד מיוחדת, שספגה אסונות. שתי בנותיה נפטרו כתוצאה מסרטן וגם בעלה נפטר. הייתה לה דירה ברחביה, אבל היה לה קשה להיפרד ממנה כי שם המשפחה גדלה והיא מעולם לא נפרדה מהדירה. כשהגיעה למגדל נופים בהתחלה, היא הייתה חלק מהשבוע ברחביה ובסופי השבוע מגיעה לכאן. בהמשך היא הייתה במצב בעייתי ולא יכלה להיות ברחביה לבד, אז היא עברה לבית האבות באופן סופי. היא ובעלה היו מטובי הארץ".

 

לדברי עמיתי, "מהרגע שהיא נכנסה להדסה נודע לנו שמצבה אנוש והיינו במתח לגביה. אני הייתי קצת מקורבת אליה, כשהיא נכנסה לבית היא סיפרה לי את כל הטרגדיות שלה. היא אישה מיוחדת, אין לי מילים. אומרים שהיא לא נדבקה מהעובדת הסוציאלית אלא מהמטפלת שלה".

 

מנהל בית האבות, רפי פולק, אמר כי "זה עצוב מאוד לשמוע על פטירתה של דיירת נוספת שלנו. אני מנהל קהילה של אנשים וכל אחד מהם יקר. למרות שאנחנו מתורגלים בעניין של מוות, ההקשר עדיין מעיק. לחשוב שבני משפחות לא יכולים להיפרד מיקירהם בגלל הקורונה, זה לא נעים. ואנחנו צריכים להילחם עבור האחרים שנשארו. אני משתתף בצערם של המשפחה".

 

 

 

 

 

 

 

חולה נוספת שנפטרה היא בת 91 שאושפזה בבית החולים וולפסון בחולון. בתה היא חברת הצוות הרפואי בבית החולים. מקור ההידבקות של המנוחה לא ידוע. מוולפסון נמסר כי האישה אושפזה במצב אנוש, הורדמה והונשמה: "צוות המחלקה נלחם על חייה בכל אמצעי במשך ימים ולילות ארוכים, במסירות ובדבקות רבה. אנו משתתפים בצערם של בני המשפחה, שנמסרה להם הודעה בנושא. צוות העובדים הסוציאליים המסור שלנו משוחח עם בני המשפחה ומעניק להם מעטפת של סיוע רגשי".

 

בין שני המתים האחרים: אחד אושפז בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק, תושב העיר בן 83 עם מחלות רקע, שהיה מונשם במשך עשרה ימים.  המנהל הרפואי של בית החולים, פרופ' מוטי רביד, מסר: "בימים האחרונים הסתמן שיפור במצבו, ואחר כך החמרה. הבוקר נרשמה קריסת מערכות. בוצעה בו החייאה ממושכת שלצערנו נכשלה".

 

הנפטר השני אושפז בבית החולים הדסה עין כרם. בוולפסון מאושפז עדיין גבר בן 45 במצב קשה מאוד. הוא מחובר למכונת לב-ריאה (אקמו). האיש לא סבל ממחלות רקע. עד כה מתו שני חולים בבית החולים מעייני הישועה, שניים הדסה, שניים בוולפסון, אחד שיבא ואחד בשערי צדק.

מה מותר ומה אסור לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות ()

מוקדם יותר, לקראת כינוסה של הוועדה המיוחדת בכנסת להתמודדות עם הנגיף, הגיש מרכז המחקר והמידע של הכנסת דו"ח ובו נתונים עדכניים: נכון להיום יש בישראל 2,173 מכשירי הנשמה, מתוכם כשליש (708) בשימוש, עוד 28 לא תקינים ורק 1,437 פנויים. משרד הבריאות החל ברכישת מכשירי הנשמה. עדיין לא ברור כמה ירכוש ומי יפעיל אותם. במהלך הבוקר מסר משרד הבריאות בתגובה כי בניגוד לנתונים הללו, לרשותו עומדות 2,864 מכונות הנשמה.

 

אתמול נכנסו לתוקף תקנות החירום החדשות והותירו ישראלים רבים מבולבלים. ההגבלות מחמירות יותר על יציאה מהבתים והתקהלות. בין היתר נקבע כי מותר לצאת מהבית רק לזמן קצר, ולמרחק של עד 100 מטרים ממקום המגורים בלבד. זאת למעט צרכים חיוניים כגון הצטיידות במזון או בתרופות, קניית מזון או יציאה לטיפול רפואי כפי שהיה עד עתה. נאסר לצאת לפעילות ספורט בחוץ שהייתה מותרת עד כה.

 

התחבורה הציבורית תצומצם עוד יותר, ובעקבות זאת הוחלט כי רכבת ישראל תפסיק לפעול לחלוטין. כמו כן נסגרו בתי התפילה - בתי כנסת, מסגדים וכנסיות. מעסיקים נדרשים למדוד חום לעובדים בכניסה למקום העבודה, ולאסור על כניסתם של מי שחום גופם גבוה מ-38 מעלות.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו שב וקרא לציבור לציית להנחיות, והודיע כי אם לא יהיה שינוי בקצב ההדבקות - המגבלות יוחמרו בהמשך: "מספר החולים מכפיל את עצמו כל שלושה ימים. בעוד שבועיים עלולים למצוא עצמנו עם אלפי חולים שרבים יהיו בסכנת מוות. לכן אני כבר אומר לכם שאם לא נראה שיפור במגמה - לא יהיה מנוס מלהטיל הסגר מלא, למעט צרכים חיוניים כמו מזון ותרופות. זה עניין של יממות ספורות ואנו עושים את כל ההכנות הלוגיסטיות והמשפטיות לכך".

 

השתתפה בהכנת הידיעה: יעל פרידסון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
בית החולים וולפסון בחולון
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים