שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

המדינה שאסור להגיד בה "נגיף קורונה"

ארגון "עיתונאים ללא גבולות": בטורקמניסטן, שמדורגת במקום האחרון בעולם בחופש העיתונות, שוטרים סמויים יעצרו מי שידבר על הווירוס. סגר-קורונה ייחודי בפנמה: נשים וגברים ייצאו מהבית בימים נפרדים. וגם: שוטר הודי עם קסדת-קורונה תופס אזרחים

ארגון "עיתונאים ללא גבולות", הפועל לקידום חופש העיתונות, מדווח כי טורקמניסטן, הרפובליקה הסובייטית לשעבר שבמרכז אסיה, אסרה על כלי התקשורת שלה להשתמש במילים "נגיף הקורונה", והסירה אותן גם מעלוני המידע המחולקים בבתי הספר, בבתי החולים ובמקומות העבודה.

 

משבר הקורונה – עוד כתבות מהעולם:

 

טורקמניסטן היא לפי שעה אחת המדינות האחרונות בעולם שבהן טרם התגלו – לפחות לדברי השלטונות שם – נדבקים בנגיף הקורונה, וזאת אף שהיא שכנתה של איראן, מוקד ההתפרצות הראשי במזרח התיכון. באיראן דווחו כבר יותר מ-44 אלף חולים, ויותר מ-2,500 בני אדם כבר מתו שם מהנגיף.

 

לפי ארגון "עיתונאים ללא גבולות", שהודעתו הובאה גם בסוכנות הידיעות הנחשבת AP, בטורקמניסטן מי שעוטה מסכה או מדבר על נגיף הקורונה עלול להיעצר על-ידי שוטרים סמויים.

גורבנגולי ברדימוחמדוב (צילום: AP)
השליט ברדימוחמדוב. 14 שנים אוטוריטריות(צילום: AP)

שליט טורקמניסטן עם נשיא רוסיה פוטין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליט טורקמניסטן עם נשיא רוסיה פוטין(צילום: רויטרס)

  ()

טורקמניסטן העשירה בגז היא אחת המדינות המסוגרות בעולם. שליטהּ, גורבנגולי ברדימוחמדוב, שולט שם מאז שנת 2006, וזוכה לפולחן אישיות. בשנת 2019 דורגה המדינה במקום האחרון במדד חופש העיתונות העולמי.

 

בארגון "עיתונאים ללא גבולות" הזהירו כי האיסור לדבר על הנגיף מסכן את אזרחי טורקמניסטן: "השלטונות הטורקמניים עמדו במוניטין שלהם כשאימצו את השיטה הקיצונית הזו כדי למנוע הפצה של כל מידע על נגיף הקורונה. מניעת הפרסום של מידע אינה רק מסכנת את האזרחים הפגיעים ביותר של טורקמניסטן, אלא גם מחזקת את השלטון האוטוריטרי של ברדימוחמדוב. אנו קוראים לקהילה הבינלאומית להגיב ולהוכיח אותו על הפרות זכויות האדם השיטתיות שלו".

 

עוד על טורקמניסטן וברדימוחמדוב:

  (צילום: AFP)
השוטר רג'ש באבו מבקש מאזרחים לחזור הביתה בצ'נאי, הודו. הוא משתמש בקסדה שמזכירה בצורתה את נגיף הקורונה כדי לעורר מודעות(צילום: AFP)

  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בצד השני של העולם, בפנמה, מצאו בינתיים דרך יוצאת דופן להגביל את תנועת האזרחים ברחובות במסגרת הניסיון לעצור את התפשטות הנגיף: הפרדה מגדרית. החל מהיום, לגברים ולנשים יותר לצאת מהבית רק בימים נפרדים, וגם אז – לשעתיים בלבד. לגברים יותר לצאת לסופרמרקטים או לבתי המרקחת בימים שלישי, חמישי ושבת, ולנשים יותר לעשות זאת בימי שני, רביעי ושישי. לאף אחד לא יותר לצאת בימי ראשון. כך יהיה במשך 15 יום.

 

לפי שר הביטחון של פנמה, יותר מ-2,000 בני אדם נעצרו בשבוע שעבר בגין הפרת הסגר שהטילו השלטונות. בפנמה דווח מקרה ראשון של קורונה ב-10 במרץ, ומאז התגלו בה כבר 1,075 נדבקים. 27 בני אדם מתו ו-43 מאושפזים בטיפול נמרץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
שליט טורקמניסטן ברדימוחמדוב
צילום: AP
מומלצים