שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עלה ל-7,589 מספר החולים בקורונה בישראל, 43 נפטרו

משרד הבריאות עדכן כי ביממה האחרונה חלה עלייה של 161 חולים. עם זאת, נרשמה התייצבות יחסית במניין המונשמים - שמספרם עומד על 98. עלה לחמישה מניין הנפטרים שנדבקו בנגיף בבית האבות משען בבאר שבע. 115 מכלל החולים במצב קשה

 

מתחם
מתחם " היבדק וסע" בירושלים(צילום: אלכס קולומויסקי)

משרד הבריאות עדכן הבוקר (שבת) כי מספר הנדבקים המאומתים בנגיף הקורונה בישראל עלה ל-7,589, מתוכם 115 במצב קשה ו-43 נפטרו - בהם בת 88, בת 67 ובת 89. השתיים האחרונות הן דיירות בבית האבות "משען" בבאר שבע. עד כה נפטרו חמישה דיירים שנדבקו בבית האבות בב"ש. כמו כן, בבית החולים ברזילי באשקלון מת הבוקר תושב העיר בן 76 מהנגיף. בנו של הנפטר מאשקלון חולה גם הוא בקורונה ומצבו מוגדר קשה.

 

עם זאת, חלה התייצבות יחסית במספר המונשמים - ומספרם עומד על 98, בהשוואה ל-96 אתמול. כמו כן, מספר המחלימים עומד על 427 בהשוואה ל-403 אתמול.

 

מגפת הקורונה – עדכונים אחרונים

  • בן 76, בת 88 ובת 67 מתו מהנגיף, מניין המתים בישראל עומד על 44
  • מוסיף להיות קשה מאוד מצבו של אפיק סויסה, בן 22 מאשדוד, שנדבק בקורונה
  • שני חולי קורונה אושפזו בכפייה: "סיכנו את סביבתם"
  • חום ושיעול? התסמינים לבדם שוב לא מספיקים לבדיקה 

 

יש לכם מה לספר לנו על הקורונה? מידע שטרם נחשף? סרטונים או תמונות? כתבו למייל האדום

 

 

 

 

 

 

על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו אתמול, 2,874 חברי צוות רפואי שוהים בבידוד. מתוכם 631 רופאים ורופאות, 1,023 אחים ואחיות ו-1,220 אנשי צוות.

 

היועץ לביטחון לאומי, מאיר בן שבת, אמר בישיבת הממשלה כי בנתונים הכלליים יש סימנים להאטה בעקבות הצעדים שננקטו. לדבריו, "הבעיה היא שהתמונה לא יציבה, יש תנודתיות ויש מוקדים מקומיים שבהם המצב לא טוב. לכן יכולה להיות התפרצות במוקדים כאלה, שתשפיע על המאמץ הכללי לרסן את התחלואה הקשה".

 

מגפת הקורונה - כתבות נוספות:

 

הוא הוסיף: "אנחנו אומנם חושבים על השלבים הבאים ועל אסטרטגיית היציאה, אך המאמץ הנוכחי הוא עדיין להבטיח את הבלימה".

 

על פי נתוני משרד הבריאות במספר בדיקות הקורונה חלה דווקא ירידה - ביום חמישי התבצעו 7,294 בדיקות קורונה, לעומת יותר מ-7,800 ביומיים שלפני כן. מדובר בירידה של כ-7% במספר הבדיקות. יש לציין כי עדיין מדובר במספר גבוה יותר מזה שהיה בימים ראשון ושני, אז נבדקו בממוצע כ-6,550 ישראלים ביום.

 

 

 

על רקע המחסור בריאגנטים (החומר המשמש לבדיקה), צמצם משרד הבריאות את הקריטריונים לביצוע בדיקת קורונה, אחרי שרק ביום שני הרחיב אותם. כעת רק מי שסובל מחום מעל 38 מעלות, או שיעול, או קושי בנשימה, או תסמין נשימתי אחר - וגם שהה בחו"ל או בשטחי הרשות הפלסטינית ב-14 הימים לפני הופעת התסמינים – זכאי לבדיקה.

 

גם מי ששהה במחיצת חולה קורונה, במרחק של פחות משני מטרים ומעל ל-15 דקות זכאי, כמו גם כאלו שאינם סובלים משום תסמינים אך שבו ממדיניות עם שכיחות גבוהה של הנגיף. גם אלו אשר גרים או עובדים במסגרות בהן התגלתה תחלואה של הנגיף, בפרט אוכלוסיות בסיכון, זכאים. הכוונה בהנחיה זו היא בעיקר לבתי אבות. גם עובדי מערכת הבריאות נכנסים לקטגוריית הזכאות.

 

"יש מחסור רציני בריאגנטים", אמרה ל-ynet אסתר אדמון, יו"ר ארגון הביוכימאים ועובדי המעבדות. "נשארו מעט מאוד ושומרים אותן. בקופות נותר החומר הזה לעוד יומיים שלושה ובבתי החולים שומרים אותו לחולים. המצב קשה ואנחנו לא מצליחים למצוא את החומר הזה. צריך לעשות שיתוף פעולה ולהתחיל להנפיק בארץ. כבר לפני שבוע הודענו שיש מחסור רציני, אבל סתמו לנו את הפיות. אמרו לנו שמטוס הולך להגיע עם החומר הזה, אבל מה הלאה? הבעיה היא שאין חשיבה של סנטימטר מעבר להיום, ואז אנחנו כל הזמן מכבים שריפות".

 

 

 

 


פורסם לראשונה 04/04/2020 10:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים