שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

עלה ל-8,649 מספר חולי הקורונה המאובחנים בישראל, 107 מונשמים

מספר החולים באורח קשה עלה ב-11% בתוך יממה ל-141 בני אדם. מספר הנפטרים הגיע ל-51. הממשלה מתכוונת להכריז על "סגר נושם" בשמונה ערים, בהן אשקלון, טבריה ואור יהודה, וכן ב-15 שכונות בירושלים שבה מספר הנדבקים הוא הגבוה ביותר ועומד על 1,316. לקראת ליל הסדר: אכיפה משמעותית ברחבי הארץ

 

משרד הבריאות עדכן הבוקר (ב') כי מניין חולי הקורונה המאומתים בישראל עלה ל-8,649 בני אדם. 51 נפטרו. מספר החולים באורח קשה עלה ב-11% בתוך יממה ל-141 בני אדם. מספר המונשמים עומד על 107. מספר המחלימים מהנגיף עומד כעת על 585 בני אדם.

 

מצבם של 191 חולים מוגדר בינוני, ומצבם של 431 חולים - קל. 5,279 בני אדם מטופלים בביתם, ועוד 875 שוהים במלוניות. 763 חולים מאושפזים בבתי החולים. מספר הבדיקות שבוצעו אמש הוא 8,618.

 

Больница
הקורונה בישראל. ארכיון

 
 
 
 
לפי הנתונים האחרונים, מספר הנדבקים הגבוה ביותר הוא בירושלים - 1,316 חולים בקורונה. בבני ברק 1,222 חולים. בתל אביב מניין הנדבקים בנגיף עומד כעת על 370 בני אדם.
 
מבית החולים שמיר אסף הרופא נמסר על שלושת הנפטרים ביממה האחרונה: אישה בת 96 שסבלה ממחלות רקע רבות, גבר בן 80 שלקה במחלה סופנית, וגבר בן 66 שסבל מקריסת מערכות בעקבות נגיף הקורונה. 

 

אתמול דיווח בית החולים סורוקה על פטירתה של דליה סלמונה, בת 84 שחלתה בקורונה והתגוררה בבית האבות "משען" בבאר שבע. בבית החולים אמרו כי היא סבלה ממחלות רקע קשות ומורכבות. עד כה נפטרו מקורונה בישראל 11 בני אדם שהתגוררו בבתי אבות. גם מבית החולים הדסה עין כרם נמסר אתמול כי חולה בן 63 שחלה בקורונה וסבל ממחלות רקע נפטר מהנגיף. הנפטר בהדסה הוא בן ציון קופרשטוק, איש מוכר במגזר החרדי.

 

בהמשך דיווח בית החולים וולפסון בחולון על אישה בת 61 שנפטרה. היא הגיעה ממחלקה שיקומית בבית החולים גריאטרי בסוף מרץ וסבלה ממחלות רקע.

 

 

  ()
שלושה מדיירי בית האבות "משען" בבאר שבע שנפטרו

 

משבר הקורונה - עדכונים נוספים:

פרסום ראשון: הצלחה באיתור חומר חלופי לבדיקות הקורונה

המשטרה עצרה אוטובוס בכביש 1 - ופינתה ממנו חולה קורונה

רק כ-20 חולי קורונה עזבו את בני ברק

מנדלבליט לממשלה: להגביל את השימוש בתקנות חירום

אפקט קורונה: ירידה בפשיעה, עלייה באלימות במשפחה

 

"סגר נושם" בשמונה ערים ו-15 שכונות בירושלים

הממשלה התכנסה הלילה (בין ראשון לשני) לדיון טלפוני שבו הוצגו הצעדים הדרמטיים של ועדת השרים - שהחליטה להכריז על שמונה ערים ו-15 שכונות בירושלים כ"אזור מוגבל" למשך שבעה ימים. ההחלטה עדיין לא נכנסה לתוקף, ובשעות הצהריים צפויה ועדת השרים להתכנס ולאשר את המהלכים.

 

 

הוועדה החליטה כי היישובים שצפויים להיכנס לרשימה הם אלעד, מודיעין עילית, אשקלון, בית שמש, טבריה, בית"ר עילית, אור יהודה, מגדל העמק והשכונות הר נוף, בית וגן, גבעת מרדכי, רמות, רמת שלמה, סנהדריה, שמואל הנביא, בית ישראל, הבוכרים, מאה שערים, גאולה, זכרון משה, מקור ברוך, גבעת שאול, וקריית משה בירושלים. בנוסף, הממשלה צפויה להאריך את הסגר על בני ברק בארבעה ימים.

 

 

בני ברק בימי הקורונה (צילום: יריב כץ)
בני ברק בימי הקורונה(צילום: יריב כץ)

בני ברק בימי הקורונה (צילום: יריב כץ)
"סגר נושם" בערים ושכונות נוספות(צילום: יריב כץ)

בני ברק בימי הקורונה (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)
 

נפתלי בנט בבני נרק (צילום: יריב כץ)
השר בנט בסיור בבני ברק(צילום: יריב כץ)

גורם בכיר אמר אתמול ל-ynet כי למרות ההכרזה על "אזור מוגבל", הסגר על הערים לא יהיה מחמיר כמו בבני ברק - אך כן תהיה אכיפה מוגברת ובדיקה של כל הנכנסים לערים כדי לוודא שעומדים בכללים שנקבעו. בדומה לבני ברק, פיקוד העורף ייכנס גם הוא לאזורים המוגבלים כדי לסייע בתחומי הרפואה, האספקה והלוגיסטיקה.

 

השכונות בירושלים שיוגדרו כאזורים מוגבלים יחולקו לשמונה מרחבים על-מנת לצמצם את התנועה בין מרחב למרחב למינימום הנדרש. כדי למנוע מקרים שתושב במרחב אחד של שכונה בירושלים יערוך קניות במרחב אחר - כל אחד יוכל להסתובב רק במרחב שלו. הסיבה לכך היא מאחר ששכונות רבות בירושלים גבולות זו בזו - וככל הנראה כל שתי שכונות צמודות יאוחדו למרחב אחד. תושב מאה שערים, למשל, לא יוכל לערוך קניות בהר נוף.

 

ועדת הקורונה דנה במשבר במגזר החרדי

הוועדה המיוחדת של הכנסת להתמודדות עם נגיף הקורונה דנה אתמול במשבר ההתפרצות במגזר החרדי. שר הפנים אריה דרעי הפנה זרקור למצב בשכונות החרדיות בירושלים - והזהיר כי התחלואה בחלקן גבוהה מזו שבבני ברק. "בירושלים יחס החולים לאכולוסיה לא גבוה, אבל שמפלחים את החולים - רובם בשכונות החרדיות. בחלק מהשכונות החרדיות יש מספר חולים אפילו יותר גדול מבני ברק".

 

במהלך הדיון התחולל עימות חריף בין המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו לבין מנכ"ל בית החולים הדסה פרופ' זאב רוטשטיין - שטען כי "נתוני משרד הבריאות אינם נכונים, יצרנו מפלצות אדומות". על כך ענה לו פרופ' גרוטו: "תפסיק לבלבל את המוח".

 

לדברי גרוטו, עד כה בוצעו בישראל 103 אלף בדיקות: "ביומיים-שלושה האחרונים ביצענו 7,000 בדיקות ביום, נגיע לעשרת-אלפים בדיקות ביום, ובהמשך ל- 30 אלף בדיקות ביום". רוטשטיין אמר בתגובה כי הנתונים אינם מדויקים - וגרוטו תקף אותו בחריפות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים