שתף קטע נבחר

צילום: דוברות הדסה עין כרם, AFP

בחזית מול הקורונה, בלי לקבל שכר

כ-2,500 סטודנטים לרפואה נמצאים בעמדות הבדיקות, ולא מקבלים תשלום. "הייתה תחושה של צו השעה כשהתנדבנו, לא ידענו שחודש שלם נאייש משמרות ארוכות", סיפרה שמרית בינשטוק לאולפן ynet. היא תוהה: "מישהו ממשרדי הממשלה התנדב לקום כל בוקר ליום ללא תשלום?"

 

 

שמרית בינשטוק, סטודנטית לרפואה שנמצאת בחזית המאבק בנגיף הקורונה, התראיינה הבוקר (א') לאולפן ynet. בפוסט שפרסמה בפייסבוק הביעה בינשטוק תסכול על העובדה שסטודנטים לרפואה שהתנדבו לסייע בעת המשבר לא מקבלים שכר. "אנחנו מושפעים מהמשבר הכלכלי כמו כולם ומשלמים שכר לימוד למרות שהלימודים הופסקו", סיפרה. לפוסט המלא.

 

הכותרות האחרונות:

מניין הנדבקים בישראל עומד על 10,878, כמעט 1 מכל 100 בבני ברק חולה

מחדל הבדיקות: למרות ההבטחות, יש פחות ופחות

מהבוקר - חובה לעטות מסכות מחוץ לבית

הנתונים שהובילו לסגר: מספר החולים בשכונות בירושלים

בעולם: בארה"ב יש כבר יותר מתים מבאיטליה

 

בפוסט שכתבה הוסיפה: "כל בוקר קמים להתנדב בבדיקות הקורונה הכל-כך חשובות. האם אי שם במגדל השן, מישהו חשב על כך שראוי לתת לנו שכר מינימלי? האם מישהו ממשרדי הממשלה התנדב לקום כל בוקר ליום עבודה ללא תשלום בתקופה זו?".

למרות הצבת היעדים: בלימה בבדיקות הקורונה בישראל (צילום: אלכס קולומויסקי)
עמדה לבדיקות קורונה בירושלים(צילום: אלכס קולומויסקי)

A healthcare official carries out a coronavirus test on a medic at a 'drive through' site in Jerusalem  ()
"לא ידענו לאן אנחנו נכנסים"
 

- צריך להבין, את אומרת שאתם מתנדבים, אז מתנדבים או בתשלום?

"זו שאלה ששואלים אותנו הרבה. כן, התנדבנו, הייתה תחושה של צו השעה - עצרו לנו את הלימודים, היינו די בהלם על המהלך הזה והרגשנו שאנחנו צריכים לעשות משהו, כולם קראו לנו להתנדב. יצא אפילו קול קורא ממשרד הבריאות, הפקולטות קראו לנו להתנדב אבל לא צפינו את המשך הדרך, לא ידענו שבמשך חודש שלם נאייש משמרות ארוכות בכל הארץ וההרגשה שהמערך הזה של הבדיקות הוא נתמך עלינו, סטודנטים מתנדבים, זה מתסכל שהציבור לא יודע את זה".

 

-באיזו נקודה נפל האסימון? מתי התחיל הרגש הזה להתעורר?

"מהר מאוד, אולי אפילו אחרי שבוע. פתאום אני פותחת את האפליקציה לניהול משמרות במד"א ופתחו עוד ועוד מתחמים והמשמרות הפכו ממש ארוכות ולא קלות. אז התחילו השאלות, זה מין קול לא פופולרי להגיד 'היי מה עם תגמול?' אבל זה הולך ומתעצם כי הפעילות הולכת ומתעצמת".

 

 

 

בינשטוק הסתייגה מלכנות את העסקת הסטודנטים במתחמים "ניצול" והסבירה כי "בסוף התנדבנו אבל התחושה היא שאנחנו בין הפטיש לסדן. כלומר, אנחנו מבינים את המשמעות של לצאת עכשיו במחאה ולהפסיק להתנדב. זו השפעה על הציבור במדינה וזאת לא כוונתנו. אולי ניצול זו הרוח באמת".

 

- יש מתנדבים שאיימו להפסיק בהתנדבות?

"חד משמעית. יש חברים שלאט לאט מתחילים להבין שעדיף לחפש עבודה בתשלום וזה קורה, הרבה אנשים שאני מכירה, אני לא אשקר שגם אצלי עברה המחשבה".

 

הסטודנטית הסבירה בריאיון כי לפי נתוני התאחדות הסטודנטים לרפואה ישנם "2,500 מתנדבים אם לא יותר". לדבריה, "ההתאחדות ניסתה לקבל תגובה ממשרד הבריאות. כרגע יש שני דברים - מגעים עם מד"א שמתקיימים כבר שלושה שבועות ולא מתקדמים לשום מקום ודבר נוסף זה שהם פתחו קו לתרומות מהציבור כדי כן לתגמל במלגות סטודנטים שהתנדבו".

 

משרד הבריאות עדכן הבוקר כי מניין הנפטרים מנגיף הקורונה בישראל עלה ל-103. מספר הנדבקים מהנגיף עלה ל-10,878, עלייה מינורית יחסית של 135 נדבקים ביחס לאתמול בערב. העלייה קטנה ביחס לשבועות האחרונים גם עקב הצניחה במספר בדיקות הקורונה. ירידה נרשמה במספר המונשמים והחולים שבמצב קשה. מספר המונשמים עומד כרגע על 123 חולים, ומספר החולים במצב קשה - 174.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר, משי בן עמי
שמרית בינשטוק ועמדת "היבדק וסע"
צילום: ירון ברנר, משי בן עמי
מומלצים