שתף קטע נבחר

צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

מבוכת חומרי החיטוי: סוף לתדרוכי הקורונה של טראמפ?

עוזריו של נשיא ארה"ב סבורים שהתדרוכים היומיים, שמחליפים עבורו את עצרות הבחירות, מזיקים לו. השיא היה כשהציע להזריק חומרי חיטוי לחולים: "בדיוק מזה חששנו". ירידה בנדבקים באיטליה, הדיקטטור מבלארוס בשלו: רבבות השתתפו ביום העבודה הממשלתי – בלי ריחוק פיזי או מסכות

רשת CNN דיווחה היום (שבת) כי עוזרים ובעלי ברית של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ פועלים בניסיון לגרום לו לחדול מלנהל את התדרוכים היומיים של הבית הלבן בעניין המלחמה בקורונה. גורמים בסביבת הנשיא מודאגים מכך שהתדרוכים, שנמשכים לעתים יותר משעתיים, ארוכים מדי, גולשים לשאלות על פוליטיקה במקום על המלחמה בנגיף ומסבכים את הנשיא.

 

משבר הקורונה – עוד בעולם:

 

  (צילום: MCT)
טראמפ וסגנו מייק פנס בתדרוך אמש. היה קצר(צילום: MCT)

לפי הרשת, רבים ממקורביו של טראמפ סבורים שהתדרוכים פוגעים במעמדו יותר מאשר עוזרים לו, והדוגמה הראשית לכך ניתנה בתדרוך בלילה שבין חמישי לשישי, כשטראמפ העלה את האפשרות להזריק חומרי חיטוי לחולי קורונה או להחדיר להם קרני UV כדי להרוג את הנגיף. הצעתו של טראמפ הדהימה מומחי בריאות, והעובדה שהיא באה מפי מנהיג המעצמה אילצה חברות לחומרי חיטוי וניקוי לפרסם הודעות שבהן הבהירו לציבור כי בשום פנים ואופן אין לקבל את ההצעה ואין להכניס את החומרים המסוכנים האלה לגוף.

 

טראמפ עצמו קיבל בתחושות קשות את הסיקור השלילי של הצהרותיו. אמש הגיב על הביקורת עליו וטען כי דבריו נאמרו בסרקזם. בכלי תקשורת בארה"ב, ובראשם כלי התקשורת הליברליים, דחו בתוקף את טענתו זו, והדגישו כי מהנימה שלו בתדרוך היה ברור שהוא אומר את הדברים ברצינות מוחלטת.

  (צילום: רויטרס)
נשיא ארה"ב. "הייתי סרקסטי"(צילום: רויטרס)

  (צילום: רויטרס)
הרייטינג טוב, אבל הבוחרים משתכנעים? טראמפ(צילום: רויטרס)

גורם בבית הלבן סיפר ל-CNN כי בצוות של טראמפ ביקשו מהנשיא כבר בשבוע שעבר להפסיק לנהל את התדרוכים, אולם הוא התעקש להמשיך. גורם אחר אמר לרשת שהשערורייה בתדרוך בלילה שבין חמישי לשישי היא בדיוק מה שהצוות של טראמפ חשש ממנו. התדרוך שנערך אתמול, ביום שישי בערב שעוננו, כבר היה הקצר ביותר מאז תחילת המגפה: הוא נמשך 22 דקות בלבד.

 

טראמפ רואה בתדרוכי הקורונה היומיים שלו תחליף לעצרות הפוליטיות הצבעוניות שנהג לקיים עד פרוץ המגפה – עצרות שהוא אינו יכול לקיים כעת בשל הגבלות התנועה ברחבי ארה"ב וההגבלות על התקהלויות. טראמפ גם התגאה בשבועות האחרונים ברייטינג הנאה שמניבים התדרוכים שלו וביכולתו לשלוט בסדר היום של רשתות החדשות ולהאפיל לחלוטין על יריבו הדמוקרטי בבחירות לנשיאות בנובמבר, ג'ו ביידן.

  (צילום: gettyimages)
חומרי חיטוי וקרני UV. טראמפ ופנס אמש(צילום: gettyimages)

יועציו של טראמפ טוענים כי התדרוכים יכולים אולי לשמר את מעמדו בקרב הנאמנים-ביותר שבתומכיו, אך הם עלולים להרחיק ממנו בוחרים פוטנציאליים אחרים, בהם אזרחים ותיקים החוששים לבריאותם. בקמפיין של טראמפ מציינים כי חלה ירידה בתמיכה בו בכמה מדינות מפתח שיכולות להכריע את הבחירות, והם מביעים חשש שהתדרוכים, שלא פעם בשבועות האחרונים כללו מידע לא מדויק, תורמים לכך.

 

הנגיף בבית היתומים

באירופה, בינתיים, ממשיכים לספור את המתים – ולתכנן את החזרה ההדרגתית לשגרה. בבריטניה, מוקד ההתפרצות החמורה ביותר של הנגיף ביבשת כעת, נרשמו ביממה האחרונה עוד 813 מתים מהנגיף, ובכך חצה מספר המתים את ה-20 אלף. המספר עומד כעת על 20,319. מספר הנדבקים הרשמי שם עומד כבר על יותר מ-148 אלף.

  (צילום: AP)
נשיא בלארוס לוקשנקו שותל עץ, היום(צילום: AP)

  (צילום: רויטרס)
יום העבודה הבלארוסי. יותר נדבקים מבאוקראינה הגדולה(צילום: רויטרס)

ספרד, שבשיא ההתפרצות ספרה 950 מתים ויותר מ-8,000 נדבקים ביום, דיווחה היום כי ביממה החולפת מתו מהנגיף 378 בני אדם והתגלו 2,944 נדבקים חדשים. באיטליה עדכנו הערב על 415 מתים ו-2,357 נדבקים ביממה האחרונה. אף שעדיין מדובר במספר מתים גבוה למדי, זהו המספר הנמוך ביותר באיטליה מאז 17 במרץ. מספר הנדבקים שם היום הוא הנמוך ביותר זה חמישה ימים. ביממה הקודמת, לשם השוואה, דווח על 3,021 נדבקים חדשים. עד כה מתו באיטליה 26,384 בני אדם מהנגיף, ו-195,351 נדבקו בו.

 

בבלארוס, מדינה שבשבועות האחרונים זכתה לסיקור עולמי נרחב מהרגיל בשל סירובם של השלטונות שם להטיל מגבלות תנועה חמורות כמו ברוב מדינות העולם, דווח בסוף השבוע כי כמה בני אדם נדבקו בנגיף בבית יתומים שבו משתכנים 170 ילדים עם מוגבלויות. לא נמסר בכמה נדבקים בדיוק מדובר. עד כה דווח על 9,590 נדבקים ועל 67 מתים מהנגיף בבלארוס כולה, ולשם השוואה מדובר במספר נדבקים גבוה יותר מבאוקראינה השכנה, מדינה שבה האוכלוסייה גדולה פי ארבעה מאוכלוסיית בלארוס.

  (צילום: רויטרס)
האצטדיונים נשארו מלאים. עובדים בבלארוס, היום(צילום: רויטרס)

נשיא בלארוס, הרודן אלכסנדר לוקשנקו, דחה בשבועות האחרונים בבוז את הצעדים החריפים הננקטים נגד הנגיף בעולם, וכינה אותם "פסיכוזה". הוא סירב לסגור את גבולות ארצו או לשלוח את האזרחים להסגר בתנאים מחמירים. בליגת הכדורגל הבכירה של בלארוס, הליגה המקצוענית היחידה באירופה שלא הפסיקה את פעילותה, ממשיכים לשחק גם עכשיו, ועד לשלב מתקדם מאוד של המגפה נערכו המשחקים באצטדיונים מלאי קהל.

 

אפילו היום, כשברור שאלפים כבר נדבקו בבלארוס, יצאו מאות אלפי עובדי מדינה בבלארוס – בהם רופאים ואחיות – להשתתף ב"סובוטניק", יום עבודה לאומי בחסות הממשלה. ביום הזה לקחו המשתתפים חלק במבצעי צביעה, שתילת עצים וניקיון. ממשלת בלארוס לא הורתה למשתתפים לשמור על ריחוק פיזי זה מזה, והמשתתפים לא נראו עוטים מסכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
טראמפ וסגנו פנס בתדרוך אתמול
צילום: MCT
מומלצים