שתף קטע נבחר

במקביל להכנות לקראת הגל השני: המדינה נערכת לסגירת מחלקות קורונה

משרד הבריאות הודיע על הצעדים שיינקטו לטובת החזרה לשגרה, ונערך לצמצם את המחלקות הייעודיות כדי לפנות מיטות למטופלים אחרים. "לא עברנו את הקורונה", הבהיר בכיר במשרד, אך בתי החולים יוכלו לערוך ניתוחים לא דחופים למרות המחסור בחומרי הרדמה

 

A worker disinfects the entrance to Ichilov Hospital in Tel Aviv  ()
בית החולים איכילוב

משרד הבריאות נערך לסגירת מחלקות הקורונה - ולפי מתווה החזרה לשגרה, צפוי לאשר לפתוח את מרפאות החוץ ולחדש את הניתוחים הלא דחופים. ד"ר ארז און, ראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים במשרד הבריאות, אמר הבוקר (שני) בדיון של ועדת הקורונה בכנסת כי הפעילות במחלקות הקורונה מצטמצמת בשל הירידה בכמות המטופלים. "לא שכחנו שלא עברנו את הקורונה, ואנחנו צריכים להיות מוכנים לגל הבא", ציין און. ynet העביר את הדיון בשידור ישיר.

 

הבכיר הדגיש כי "בגלל שהתפוסות יורדות יש לסגור את מחלקות הקורונה. נקבץ אותם במחלקות הייעודיות, שברוב בתי החולים לא תהיה יותר ממחלקה אחת, ולהוריד את הצפיפות שיש בשאר המחלקות. בזמן שיש פחות חולי קורונה - לנצל את המחלקות לטובת חולים אחרים". עם זאת, הדגיש כי "בתי החולים מתעסקים בהדרכות ובהתעצמות בקליטת חולי הקורונה שאנחנו מקווים שיגיעו כמה שיותר מאוחר".

 

עדכונים אחרונים

לראשונה זה יותר מחודש: פחות מ-100 מאובחנים חדשים ביממה

מהערב: איסור להגיע לבתי העלמין

דרעי ביקש – והטלוויזיות במלוניות הקורונה כמעט נותקו

משרד החינוך יציג היום מתווה לחזרה ללימודים

אחרי יום העצמאות: הקלות בפעילות ספורט

 

יו"ר הוועדה, חבר הכנסת עפר שלח, אמר כי "חייבים להחזיר את הפעילות שאינה קשורה לקורונה לרמה קרובה ככל האפשר למה שהיה לפני המגיפה. לעצירת הפעילות הזו כבר היה מחיר בחיי אדם, ועוד עלול להיות לה מחיר כבד בחולים שלא יאובחנו ולא יטופלו בזמן", וקרא למשרד הבריאות להזדרז עם פרסום ההנחיות לבתי החולים.

 

לקריאת המתווה לחזרה לשגרה - לחצו כאן

 

תא"ל (במיל') זאב צוק רם, לשעבר ראש רשות החירום הלאומית וסגן ראש המל"ל, אמר בדיון כי כבר בנובמבר האחרון ערך תרגיל לתרחיש של מגפה עולמית - שכלל "משחק מנהלים" עם משרדי הממשלה וכל הגופים והרשויות הרלוונטיות. לדבריו, אחת החולשות הגדולות ביותר התגלתה אצל משרד הבריאות, שלא היה ערוך למלאי החירום ולמתן המענה הנדרש.

 

לשאלתם של חברי הכנסת עפר שלח ומיקי חיימוביץ' אם הדו"ח מהתרגיל הוצג למישהו, השיב רם כי רשות החירום הלאומית מחובית להגיש בכל סוף שנה דו"ח כשירות ומוכנות העורף לממשלה. "בדו"ח האחרון שאני חתום עליו, כתוב לגבי תרחיש פנדמיה 'כשירות נמוכה מאוד עד לא קיימת'", אמר רם. "הדו"ח הועבר לכל שרי הממשלה, לראש הממשלה ולראש המל"ל".

 

חבר הכנסת שלח שאל מנכ"ל משרד הבריאות על הדו"ח, ובר סימן טוב השיב כי "אני לא יודע על איזה תרגיל מדובר, אני עורך תרגילים בשוטף שעובדים באירועי חירום". הוא התעקש כי "משרד הבריאות הוא אחד המשרדים הערוכים ביותר לחירום, והאירוע הזה (הקורונה) הוא דוגמה לכך. החורף האחרון היה אחד הקשים זה מספר שנים, על סף פנדמיה, והמערכת תפקדה. המנגנונים שאמורים לתפקד בשעת חירום סך הכל פועלים בתיאום ובסנכרון גבוה - ואנחנו משפרים אותו".

 

מתווה החזרה לשגרה של בתי החולים

משרד הבריאות פרסם אמש את מתווה החזרה לשגרה לבתי החולים, שבמסגרתו תותר עבודת צוותים בהרכבים קבועים, מרפאות החוץ ייפתחו מחדש כן יחודשו הניתוחים האלקטיביים. העבודה תתאפשר ב"קפסולות" על מנת שצוותים לא ייפגשו זה עם זה במטרה להשאיר צוותים שיוכלו לתפקד במקרה של חשיפה לקורונה. בנוסף, תינתן עדיפות לטיפול שאפשר לבצע מרחוק והכוונה במקרה זה היא ל-"טלמדיסין", שיחות באמצעות הוידאו בין הרופא למטופל.

 

במתווה שגובש נכתב כי "לאור מגמת ההתמתנות, ובאם לא תהיה התלקחות חריגה, תתאפשר חזרה מדורגת ומותאמת לפעילות רפואית אלקטיבית בכפוף ותוך שימת לב לבטיחות ומיגון הצוותים והמטופלים, ומתוך הכרה בצורך במתן טיפול רפואי רציף ושוטף ככל האפשר לכלל האוכלוסייה, וזאת במקביל לשימור היכולות הטיפוליות בחולי הקורונה". המתווה מתבסס באופן משמעותי על מתווה החזרה לשגרה של בית החולים איכילוב, שפורסם לראשונה ב-ynet, שבמסגרתו אף הוצע מתווה חזרת מחלקות הקורונה לפעילות כמחלקות פנימיות.

 

1208 (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

 

עוד הונחו בתי החולים להקפיד על זימון תורים באופן שיאפשר הפרדה בין המטופלים. המתווה גם מסדיר את חזרת הניתוחים האלקטיביים (שאינם דחופים), שהופסקו סמוך לתחילת התפשטות הקורונה בישראל. על פי ההנחיה, הניתוחים יחזרו – אך על רקע המחסור החמור בחומרי הרדמה בבתי החולים, הם עלולים להידחות או להצטמצם באופן משמעותי. "בנושא של חומרי הרדמה, אנחנו יותר מצומצמים בניגוד לשאר הציוד שמגיע", אמר און. "יש מחסור ברמה העולמית ואנחנו עושים מאמצים להעלות את המאגרים בנושא חומרי ההרדמה".

 

במשרד הבריאות קבעו כי "על בית החולים לוודא קיומו של מלאי מספק של חומרי הרדמה שרכש, הנמצאים במחסני בית החולים (יודגש כי המדובר במלאי פיזי ולא בצבר הזמנות) לצורכי הפעילות השגרתית, האלקטיבית והדחופה מעבר לחומרי ההרדמה וטיפול נמרץ שנדרשים לטיפול חולי קורונה בהתאם לתרחיש בעת מועד פרסום מסמך זה למשך ארבעה חודשים לפחות. ביצוע הפעילות האלקטיבית ככל שתעשה, יהיה בהתאם למלאי הקיים". בשלב הראשון, במסגרת ניתוחי הבוקר תחזור הפעילות להיקף של 60% ממה שהיה לפני התפרצות הקורונה ועד 50% במסגרת ניתוחי אחר הצהריים.

 

 

המתווה מסדיר גם את חזרתן לשגרה של קופות החולים. גם במסגרת הקופות, כללי הריחוק החברתי ייושמו בהתאם ותינתן עדיפות לרפואה מרחוק. קופות החולים גם הונחו להקצות יותר זמן למטופלים קשישים ופיקוח יתקיים בכניסה למרפאות באשר לחבישת מסכות וחיטוי ידיים. טיפולי שיניים ייעשו רק במקרים שמוגדרים כדחופים, שהופסקו בשל התפשטות הנגיף או במצבים אשר מפריעים לתפקוד השוטף של המטופל. תינתן עדיפות בשלב זה להסרת אבנית באמצעות טיפול ידני, מאשר באמצעות מכשור.

 

משרד הבריאות צפוי לאשר גם חזרה הדרגתית לטיפולי בפוריות ברחבי הארץ החל מ-3 במאי. תחילה, יבוצעו טיפולי IVF רק לנשים בנות יותר מ-39 ושימור פוריות לחולות וחולים אונקולוגיים. בינתיים לא יטופלו נשים עם מחלות רקע כמו יתר לחץ דם, סוכרת, מחלת ריאות כרונית או עודף משקל. בנוסף, המדינה נערכת לאפשר הליכי החזרת והקפאת עוברים תוך הדרכת המטופלים.

 

50 ()
טיפולי הפוריות יתחדשו במתכונת מצומצמת

חברת הכנסת קטי שטרית, שליוותה את הפורום הנשי לטיפולי פוריות, מסרה כי "המלצת ארגון רופאי הפוריות בישראל היא מעודדת, אך לא מספקת. כ-15 אלף נשים עלולות לאבד את הסיכוי לחבוק ילד. אני קוראת למשרד הבריאות לחדש את טיפולי הפוריות במלואן, תוך שמירה על בריאות הנשים".

 

הבוקר עדכן משרד הבריאות כי לראשונה מ-20 במרץ, אובחנו פחות מ-100 חולים חדשים בנגיף. לפי הנתונים המעודכנים מהבוקר, מספר החולים המאומתים עלה במהלך הלילה ב-23 בלבד. עם זאת, טרם נמסר ממשרד הבריאות כמה בדיקות בוצעו ביממה האחרונה - דבר שיכול להעיד על כמות המאובחנים הנמוכה.

 

גם במספר המחלימים נרשמה עלייה קלה נוספת של 65, והוא עומד על 6,796, מה שמעמיד את מספר החולים בפועל על 8,468. מצבם של 79 מהחולים מוגדר בינוני ומצבם של היתר - 8,260 - קל. רוב החולים הקלים נמצאים בבידוד ביתי, בעוד 1,775 חולים נשלחו למלונות קורונה של משרד הביטחון. בבתי החולים מאושפזים 175 חולים קלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים