שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי

כמה יעלה הטיפול שנמצא יעיל לקורונה לכל חולה?

חברת גיליאד המייצרת את התרופה רמדסיביר תמחרה טיפול בן חמישה ימים במחיר של כ-2,300 דולרים. בקבוקון אחד יעלה כ-500 דולרים. התרופה היא אחת הראשונות שאושרה לטיפול בקורונה

התרופה רמדסיביר, המיועדת לטיפול בחולי קורונה, תתומחר ותימכר למדינות כמו ארה"ב ומדינות מפותחות נוספות בעלות של 2,340 דולרים לטיפול בן חמישה ימים. כך הודיעה היום (ב') חברת התרופות 'גיליאד' שמייצרת את התרופה.

 

לחברות הביטוח הפרטיות המחיר עבור בקבוקון אחד של התרופה יהיה גבוה יותר ויעמוד על 520 דולר ולא פחות מ-3,120 דולרים לטיפול ממוצע של שישה בקבוקונים. זוהי אחת התרופות הראשונות שאושרו לשימוש עבור טיפול בחולי קורונה, ובמאי אישר מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) את השימוש בה לצרכי חירום.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

התרופה מיועדת להאט את קצב ההידבקות של תאים בריאים בגוף על ידי חסימת שכפול ויראלי. כשהנגיף הפולש מנסה להכפיל את עצמו שוב ושוב בגוף, התרופה יכולה לעצור את התהליך.

 

המחיר נקבע לאחר שקבוצת מחקר אמריקנית המליצה לתמחר את הטיפול כולו בעלות שהיא פחותה מ-5,080 דולרים. על פי אחד הניסויים שערכה גיליאד, הצליחה התרופה למנוע הדבקת קופים והובילה לשיפור מצבם של אלה שכבר נדבקו. מנגד, מומחים בתחום טענו כי על אף תוצאות המחקר, אין די מידע באשר ליעילות התרופה.

 

אמפולות של התרופה רמדסיביר (צילום: רויטרס)
אמפולות של התרופה רמדסיביר(צילום: רויטרס)

 

ההערכות בקרב אנליסטים קנדים הן שהחברה עשויה להפיק רווחים בגובה של 2.3 מיליארד דולרים בשנת 2020 בלבד בעקבות מכירת התרופה. עם זאת, החברה השקיעה כמיליארד דולר בפיתוח והפצה של התרופה. מנגד, האיום על הצלחת מאמצי השיווק של התרופה הוא כמובן פיתוח של חיסון לנגיף, או טיפולים טובים יותר.

 

לפני כשבועיים חתמה ישראל עם חברת "מודרנה" האמריקנית על הסכם לקבלת חיסונים לקורונה, לכשיפותחו באופן סופי, וזאת על רקע הודעת החברה כי היא נערכת לתחילת השלב השלישי והאחרון של הניסוי בחיסון נגד נגיף הקורונה שפיתחה.

 

בתוך כך יש לציין, כי תרופה נוספת שעלולה להביא לשיפור משמעותי במצבם של חולי הקורונה הקשים היא הסטרואיד דקסמתזון – שנחשבת לזולה יותר באופן משמעותי לעומת התרופפה רמדסיביר.

 

מדובר בסטרואיד שלרוב ניתן לטיפול בדלקות בגוף, אלרגיות, בעיות עור ומחלות נוספות, ולפני כשבועיים פורסמו ממצאים ראשונים של מחקר בריטי שממצאיו עוררו עניין רב בקהילה הרפואית הבינלאומית. אחת ממסקנותיו המרכזיות של המחקר היא ששימוש בתרופה בקרב חולי קורונה קשים הצליח להפחית בשליש את שיעורי התמותה מהנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
התרופה רמדסיביר
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים