שתף קטע נבחר

ועדת השרים מתכנסת. גורם בכיר: שוקלים סגרים מקומיים והגבלות באירועים

ברקע העלייה בתחלואה ראש הממשלה נתניהו מכנס את ועדת השרים להכרזה על "אזור מוגבל", אך גורם בכיר אומר: עיקר הפעילות לבלימת הנגיף תתמקד בצעדים רוחביים - כגון צמצום התקהלויות באולמות אירועים. "יש מאמץ להביא את הדברים לאישור כבר הלילה"

 

 

גורם ממשלתי בכיר אמר הערב (ד') כי בשל הזינוק בתחלואת הקורונה בישראל, אותו הוא הגדיר "דרמטי", ישנה כעת כוונה להכריז על סגר מקומי על כמה יישובים ושכונות, סגר שיהיה "קטן" לדבריו. הגורם ציין כי בין היתר שוקלים להטיל סגר על כמה שכונות במוקדי התחלואה. ראש הממשלה בנימין נתניהו מכנס את ועדת השרים להכרזה על "אזור מוגבל" בשעה זו.

 

עם זאת, הגורם הדגיש כי הפעילות לבלימת התפשטות תתמקד ב"צעדים רוחביים יותר כגון צמצום מספר האורחים באולמות ועוד". הוא הוסיף כי "יש מאמץ להביא את הדברים לאישור כבר הלילה".

במשרד הבריאות כבר החלו לגבש אתמול רשימה של ערים ושכונות שעליהן יוטל סגר. אתמול נטען כי הסגר הזה יהיה "נוקשה", אך כעת הדבר לא ברור מדברי הגורם הממשלתי, שכאמור ציין שהכוונה היא להטיל רק "סגר מקומי קטן".

 

Police enforce health directives in Jerusalem  ()
אכיפה בשוק מחנה יהודה. צילום: שלו שלום

לא ברור עדיין אם השרים אכן יאשרו להטיל הגבלות מחמירות, ובדיון קודמים כבר נאלץ משרד הבריאות להתגמש בדרישותיו לאור התנגדות עזה של השרים. כמה מהם אמרו עם הדיווחים אתמול על המלצה להטיל סגר נוקשה על יישובים ושכונות כי משרד הבריאות "שולף מהמותן" ו"מכניס את כולם להיסטריה".

 

ההמלצה על הרחבת האזורים שיוכרזו "מוגבלים" התקבלה אתמול בעקבות התייעצות טלפונית מצומצמת שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו. בהתייעצות מסרו נציגי משרד הבריאות כי ישנם הרבה מאוד מקרי הדבקה באולמות וגני אירועים. 1.7% מהנדבקים החדשים מגיעים משם לדבריהם. אלה חזרו לבתיהם והדביקו את קרוביהם. 

 

שר הכלכלה עמיר פרץ אמר הערב: "אני מציע לא להיחפז ולהכריז על סגירת המשק כי יהיו לזה השלכות קשות ובלתי הפיכות. הציבור יתקשה להענות לדרישה כזו אם לא יהיה בצידה גיבוי כלכלי אמיתי של הממשלה לציבור, לכן חייבת פה גישה יצירתית של יישום המודל הגרמני, הן המעסיקים והן העובדים חייבים לחוש שמקומות העבודה שלהם מובטחים במקרה של החמרת הצעדים במאבק בקורונה".

 

 

מוקדם יותר עדכן משרד הבריאות כי מחצות אובחנו בישראל 634 נדבקים חדשים בקורונה. עד סביבות השעה 19:00 בוצעו היום 13,283 בדיקות, ו-4.8% מהן חזרו חיוביות, שיעור גבוה יחסית לכל התקופה האחרונה. מתחילת השבוע אובחנו כבר 2,541 חולים חדשים - כפול מבכל חודש מאי (1,223).

 

הנתונים היום מתקרבים למספר אתמול, שהיה שיא יומי מאז פרוץ המגפה בישראל: 773 אבוחנו ביום שלישי כנשאים של הנגיף. אתמול מספר הבדיקות עמד על 20,018, גם כן שיא יומי. אתמול שיעור הבדיקות החיוביות היה נמוך יותר, ועמד על 3.8%.

 

מוקד ההתפרצות המרכזי ממשיך להסתמן כעיר אשדוד, שבה אובחנו מאתמול בערב עוד 78 חולים חדשים. בבני ברק אובחנו מאמש 61 חולים חדשים, בתל אביב 58, ובפתח תקווה 25.

 

 

 

 

מוקדם יותר היום פורסם דו"ח של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בנגיף הקורונה, ממנו עולה כי 20% מכלל חולי הקורונה בישראל בשבוע האחרון הם מארבעה יישובים חרדיים ומשכונות חרדיות בשתי ערים נוספות. מדובר בערים בני ברק, אלעד, מודיעין עילית, ביתר עילית והשכונות החרדיות בבית שמש ובאשדוד.

 

מחברי הדו"ח המליצו להגביר את צעדי האכיפה ולשאוף לפינוי של החולים הידועים בבני ברק ואשדוד ובמקביל להגביר את היקף הבדיקות בביתר עילית, בית שמש ומודיעין עילית.

 

צעד שכזה כבר התקבל היום בבני ברק. העירייה שם קיימה הבוקר ישיבת חירום שבה אישרה שורת צעדים חריגים במטרה לבלום את קצב ההדבקה. ראש העיר אברהם רובינשטיין הביא לאישור החלטה על תגבור צוותי הפיקוח והקמת מערך אכיפה שיתמקד במוסדות החינוך הפרטיים והישיבות.

 

 

דו"ח נוסף שפרסם היום מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה מזהיר כי ללא נקיטת פעולות להאטת התפשטות הנגיף, לפי הנחות מחקריות לא-מחמירות, בתוך כשבועיים מספר החולים החדשים היומי יגיע לטווח ה-1,000, המספר היומי של חולים במצב קשה יעלה לעשרות ו"מספר המתים יעלה בהתאם".

 

ראש חטיבת בתי החולים במשרד הבריאות, ד"ר ארז און, הזהיר היום כי בבתי החולים כבר עתה מבחינים במגמת עלייה במספר החולים שמצבם קשה. "אנחנו פותחים יותר ויותר מחלקות ייעודיות לחולי קורונה. המחלקות מתמלאות", אמר און בראיון לאולפן ynet.


פורסם לראשונה 01/07/2020 21:06

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלו שלום
אכיפה בשוק מחנה יהודה. צילום: שלו שלום
צילום: שלו שלום
מומלצים