שתף קטע נבחר
צילום: AFP

ארה"ב: ה-CDC מקצר משמעותית את הבידוד לנדבקי קורונה

בעקבות נתונים בספרות הרפואית על משך ההדבקה האפשרי, החליט המרכז לבקרת מחלות האמריקני להמליץ על קיצור משך הבידוד לעשרה ימים עבור מרבית הנדבקים שאינם סובלים מתסמינים וללא צורך בבדיקות חוזרות. עבור חולים קשים ממליץ ה-CDC להאריך את הבידוד ל-20 יום

בידוד הקורונה מתקצר בארה"ב: המרכז לבקרת מחלות האמריקני, ה-CDC, החליט בסוף השבוע להמליץ על קיצור משך הבידוד לנדבקי הקורונה לעשרה ימים, לאחריהם יוכלו להשתחרר מהבידוד אף ללא צורך בבדיקות חוזרות. מנגד, מיעוט הנדבקים שסובלים ממחלה קשה ייאלצו להישאר בבידוד למשך 20 ימים לפחות. ההנחיות החדשות מתבססות על הממצאים המעודכנים שעולים מהספרות הרפואית.

 

על פי הנתונים שסקר המרכז לבקרת מחלות האמריקני, סיכון ההדבקה עבור מרבית החולים שלקו במחלה קלה עד מתונה צונח משמעותית לאחר עשרה ימים מתחילת התסמינים. עבור חלק מהחולים שסבלו ממחלה קשה יותר, סיכון ההדבקה יורד בתוך 20-10 ימים. לדברי ה-CDC, אין כל תיעוד לכך שמחלימים נדבקים שוב בנגיף הקורונה.

אישה בזמן בידוד ביתי (צילום: Shutterstock)
האם משך הבידוד יקוצר? לא ברור(צילום: Shutterstock)
 

מהדיווחים הרפואיים עולה כי אצל חלק מהמחלימים נמצאה עדיין עדות להימצאות חלקיקים גנטיים של נגיף הקורונה בדרכי הנשימה, בבדיקות ה-PCR החוזרות, גם למשך 12 שבועות, אולם מדובר בחלקי נגיף שאינם יכולים להדביק אחרים, להשתכפל או לגרום למחלה.

 

לפיכך, המליץ ה-CDC לקצר את משך הבידוד, אולם עדיין לא ברור אילו מדינות יחליטו לאמץ את כללי הבידוד המקוצרים החדשים, ומה כוחה של הנחיית ה-CDC.

 

וכך קובעות ההנחיות החדשות:

1. עבור מרבית הנדבקים שסובלים ממחלה קלה, יקוצר הבידוד לעשרה ימים בלבד מרגע תחילת הסימפטומים, בתנאי שאין חום 24 שעות לפחות, ובתנאי שהחום התקין אינו תוצאה של שימוש בתרופות להורדת חום.

 

2. חולים הסובלים ממחלה חמורה יותר, עלולים להמשיך ולהדביק אחרים גם לאחר עשרה ימים, ולפיכך תקופת הבידוד שלהם צריכה להימשך עד 20 ימים מתחילת התסמינים, על פי החלטת הרופא המטפל.

 

קראו עוד:

פרופ' אידלמן: "הכרזה על סגר כללי - הודאה בכישלון"

בכירה במכבי: "המעבדות קורסות, 70% מהנבדקים - אנשים ללא תסמינים"

ישראל בעקבות שבדיה? כך נראות ההשלכות של היעדר הגבלות

 

3. עבור אלה שנדבקו בנגיף אך לא פיתחו סימפטומים, החליט ה-CDC לקצר את משך הבידוד לעשרה ימים, מרגע התשובה החיובית הראשונה של דגימת הלוע והאף.

 

4. עבור נדבקים הסובלים מכשל חיסוני, ההחלטה על יציאה מבידוד תתקבל באופן פרטני על ידי מומחה למחלות זיהומיות.

 

5. ה-CDC עוד קובע כי עבור מרבית הנדבקים הסובלים ממחלה קשה, אין עוד צורך בבדיקות חוזרות כדי לצאת מבידוד.

 

בארץ: הבידוד עלול להימשך גם שלושה שבועות ויותר

ואצלנו בישראל, משך הבידוד הוא לרוב מהארוכים שבמדינות המערב, בשל הסרבול הרב בביצוע הבדיקות הראשוניות ובדיקות השחרור. הבידוד מתבצע לאחר בירור אפידמיולוגי בכל חשד להדבקה או בכל מקרה שבו נמצא חולה מאומת. אלה המקרים הדורשים בידוד מיידי למשך 14 ימים:

  • שבים מחו"ל.
  • חשיפה במוסד חינוכי.
  • חשיפה לחולה מאומת לאחר שהות של 15 דקות במרחק של פחות משני מטרים ממנו.
  • חולה הסובל מתסמינים המתאימים לקורונה והופנה לדיגום על ידי רופא המשפחה.
  • הודעת משרד הבריאות לצורך בבידוד עקב חשד לחשיפה.

 

יציאה מבידוד מתבצעת במקרים הבאים:

  • חולה שסובל מתסמינים אופייניים לקורונה שחלפו, והדיגום שעבר היה שלילי.
  • אדם שהיה חשוד שנחשף לחולה קורונה והיה בבידוד 14 ימים ללא תסמינים
  • חולה קורונה מאומת שעבר לאחר 12 ימי בידוד, שתי בדיקות חוזרות שליליות בהפרש של שלושה ימים זו מזו (כלומר ביממה ה-12, וביממה ה-15 מתחילת הסימפטומים).

 

שיחה טלפונית מהבידוד (צילום: Shutterstock)
בכל מקרה חריג יש לפנות לרופא(צילום: Shutterstock)

במקרה שהופניתם לבידוד בית, ולדעתכם חלה טעות או שמסיבה אחרת אין הצדקה להיכנס לבידוד, תוכלו לפנות למשרד הבריאות ולהגיש השגה על ההפניה לבידוד. ניתן לפנות לטלפון 5400*. בזמן ההמתנה לתשובה חובה עליכם להישאר בבידוד מלא.

 

מי שברשותו אפליקציית מגן, ייקל עליו לערער על הבידוד שהתגלה באיכון הממוחשב האוטומטי. יש לדווח על כך בעת הערעור ולשלוח צילום מסך המעיד כי לא היתה חשיפה לחולה קורונה על פי האפליקציה.

 

לחולים מאומתים שנמצאים בבידוד בבית או במלונית, מצוות חמ"ל הקורונה של קופת החולים. מדי יום, אחות הקורונה יוצרת קשר טלפוני עם כל החולים במחוז, בין שנמצאים בבידוד בית או מלונית, עוקבת אחר נתוני הסטורציה, הדופק והחום, ואחר שלומו הכללי של החולה. בכל מקרה של החמרה מופנה המקרה לרופא המשפחה או לרופא תורן בחמ"ל הקורונה, להחלטה על הצורך באשפוז או טיפול תרופתי בבית או במלונית. כך או כך, חל איסור לצאת מהבית.

 

ומה אם אינכם חשים בטוב בזמן הבידוד? מאחר שאין תרופה ספציפית לקורונה, הטיפול הוא סימפטומטי, כלומר מטפל בתסמינים. לרוב ניתן לטפל בחום גבוה באמצעות תרופות להורדת חום כמו אקמול ודקסמול. על שיעול ניתן להקל באמצעות תרופות לשיעול ללא מרשם. יש להקפיד על שתייה מרובה, תזונה בריאה ומנוחה לפי הצורך, כמו כן, כדאי לשים לב שאין שינוי בכמות מתן השתן במהלך היום. בכל מקרה חריג יש לפנות מיד לרופא המטפל או לשירותי האונליין של הקופות. במקרי חירום יש לפנות למד"א בטלפון 101.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
לא יהיה צורך בבדיקות חוזרות
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים