שתף קטע נבחר

אקירוב רוצה לבנות על בית אסיה מגדל חדש בן 25 קומות

הבקשה שהוגשה מסתמכת על תוכנית המתאר של תל אביב, לפיה ניתן להוסיף למבנה קרוב ל-60 אלף מ"ר; התוספות ישמשו למשרדים, מסחר ומגורים; לפי הערכות, עלות ההקמה תעמוד על למעלה מחצי מיליארד שקל

חברת אלרוב נדל"ן ומלונאות בבעלות איש העסקים אלפרד אקירוב הגישה לעיריית תל אביב בקשה להגדלת זכויות הבניה בבית אסיה בעיר. כך נודע ל"כלכליסט".

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

פרויקט מגורים בבור מול בית החייל בת”א

שדרן הרדיו החרדי תבע את הקבלן מסביון: "חייב לי דמי תיווך"

החוק שמלחיץ את הקבלנים: תאונה קטלנית תוביל לסגירת כל האתרים של הקבלן

 

בית אסיה ממוקם בין הרחובות ויצמן ודפנה והוא חלק ממתחם של מבנים שמשלבים משרדים ומסחר בסמוך לבתי המשפט, מוזיאון תל אביב ובית החולים איכילוב. המבנה כולל מרתפי חניה, קומות מסחר ומשרדים. שטח המבנה הוא כ-־18.6 אלף מ"ר על קרקע בשטח של 6,063 מ"ר.

   (צילום: עמית שעל)
אלפרד אקירוב ובית אסיה(צילום: עמית שעל)
 

בכוונת אלרוב להקים על המבנה הקיים מגדל בן 25 קומות, או שני מבנים נמוכים יותר, שייעודם משרדים ומסחר - אך גם שימוש חדש למגורים. התוספת תתאפשר בזכות תוכנית תא/5000, שמאפשרת לבנות באזור זה בהיקף של פי 12.8 משטח המגרש - תוספת של כ-58 אלף מ"ר על השטח הקיים. הבקשה נמצאת באגף ההנדסה של העירייה והדיון בה טרם הוכרע.

 

בתוך כך, במרץ הכריעה השמאית נורית ג'רבי בסוגיית ההשבחה של הבניין: עמדתו של השמאי מטעם אלרוב היתה כי יש לחייב את החברה רק בהפרש שבין שתי התוכניות שחלות על הנכס - תא/5000 והתוכנית הקודמת. לפי השומה, היקף ההשבחה נאמד ב-100 מיליון שקל והיטל ההשבחה נקבע על מחצית מההשבחה ועומד על כ-50 מיליון שקל.

 

לפי דו"ח השמאית, עלות ההקמה כוללת עלויות נלוות של התאמת המבנה הישן לחלק החדש שייבנה וחיזוקו, וכן הערכה מצד אלרוב שבתקופה של שלוש שנות בניה היא תפסיד דמי שכירות של כ-20 מיליון שקל. ההיטל שקבעה ג'רבי מתחלק בין שווי המגורים שיתווספו - 19.4 אלף מ"ר לפי שווי של 19 אלף שקל למ"ר, שהם 366 מיליון שקל - לבין שטח המשרדים הנוספים, שיעמוד על 29.3 אלף מ"ר, לפי שווי של 5,300 שקל למ"ר ושווי כולל של 155 מיליון שקל. בסך הכל מדובר בעלות של כחצי מיליארד שקל.

 

הקרקע של בית אסיה הוחזקה בעבר על ידי עיריית ת"א ונמכרה בשנות ה-60 ליזמים פרטיים. במהלך השנים החליף המבנה מספר בעלויות, עד שב-2008 רכש אותו אקירוב בסכום של כ-220 מיליון שקל. כבר בעת רכישתו אמר אקירוב כי בכוונתו להשביח את הנכס. בשנת 2016 עמדו דמי השכירות למשרדים במתחם על 15 מיליון שקל, עבור 14 אלף מ"ר ודמי השכירות למסחר עמדו על 70-75 שקל למ"ר. כיום לפי הערכה דמי השכירות למסחר נעים סביב 100 שקל למ"ר ודמי השכירות למשרדים עומדים על כ-80 שקל למ"ר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שעל
אלפרד אקירוב ובית אסיה
צילום: עמית שעל
מומלצים