שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: לחמניות זעתר

פותחים את השבת עם מתכון מהיר של לחמניות זעתר ושמן זית ביתיות, שגם מאותגרי האפייה יצליחו להכין

 

צילום: אביהו שפירא
ארז קומרובסקי והלחמניות (צילום: אביהו שפירא)

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לענייך אותך:

 

לחמניות זעתר עם שמן זית

המצרכים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח לחם 

1/2 1 כוסות מים

20 גר' שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים

1 כף פפריקה מתוקה איכותית

1/3 כוס שמן זית חדש

1/2 1 כפיות מלח

לציפוי -

1 בצל, קצוץ דק

1 כוס עלי זעתר טריים

שמן זית בנדיבות

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק, מלבד השמן והמלח, במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים מספר דקות נוספות עד שהבצק רך מאוד. מתפיחים כשעה.
  2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, ומפזרים מעל את עלי הזעתר והבצל הקצוצים ויוצקים שמן זית.
  3. חותכים את הבצק בעזרת חותכן לחתיכות קטנות, ומחברים למאפה אחד.

  4. מתפיחים על נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (240-230 מעלות) במשך כ-15-12 דקות. אוכלים מיד.  

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לחמניות זעתר עם שמן זית
לחמניות זעתר עם שמן זית
צילום: אביהו שפירא
מומלצים