קציצות בתנור

קציצות אפויות בתנור

איילת הירשמן פיצחה את הדרך לקציצות מהירות יותר ואפילו בריאות יותר: משתמשים במעבד מזון כדי לקצוץ את כל המרכיבים, ומשתמשים בתנור כדי לאפות הכל בבת אחת

פורסם: 25.04.22, 09:00
נכון, קציצות הן לא המאכל הכי מתוקתק שיש, ובכל זאת, לפניכם אחד מהמתכונים הכי מהירים בתחום: משתמשים במעבד מזון כדי לקצוץ את כל המרכיבים, ומשתמשים בתנור כדי לאפות הכל בבת אחת (במקום לעמוד ולטגן). זה מקצרים את העניינים מאוד, ואל דאגה: גם בתנור הן יוצאות רכות ועסיסיות.
המרכיבים (8-6 מנות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 800 גרם בשר בקר טחון (עם לפחות 20% שומן)
  • 2 בצלים, קלופים וחצויים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח (או 1/2 כוס סולת + 1/2 כפית אבקת אפייה)
  • 1 כף מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשלוש כפות משמן הזית.
2. שמים בקערת מעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה, השום וכף שמן הזית הנותרת. מעבדים רק עד לקבלת מחית גסה. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבשר, הביצים, הקמח התופח (או הסולת ואבקת האפייה) ואת כל התבלינים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים ממנה קציצות קטנות ומניחים בתבנית.
3. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה, הופכים ואופים עוד כ־15 דקות. מוציאים ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.