שף
שף
פסטה ברוטב עגבניות וסרדינים

פסטה ברוטב עגבניות וסרדינים

המקרר ריק? שלפו מהמזווה שימורי סרדינים ופסטה (לא משנה איזה סוג) ותכינו בזריזות ארוחת צהריים או ערב מפתיעה

פורסם:
זו הפסטה הכי זריזה שיש, ומנת ברירת המחדל שלי כשאין שום דבר בבית. השמן שבו משומרים הסרדינים משמש לטיגון מרכיבי הפסטה – אבל אפשר להחליף אותו בשלוש כפות שמן זית.
שימו לב: סרדינים ושפרוטים משומרים בשלמותם, עם העצמות שמעניקות להם מרקם קראנצ'י. לא אוהבים? אפשר לחצות את הדגים לאורכם ולסלק את האידרות.

המרכיבים

(2 מנות)
  • 200 גרם פסטה, מכל סוג שאוהבים
  • 1 קופסה (120-110 גרם) סרדינים
  • 2 עגבניות, חתוכות לפלחים
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 5 שיני שום, קלופות וחצויות
  • מלח, פלפל
  • 8 זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים
  • אפשרות: 1 כף צלפים

ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
2. מסננים את הסרדינים ושומרים את השמן. חוצים אותם לאורכם. אם רוצים, מסלקים את האידרות.
3. יוצקים את השמן ששמרנו למחבת ומחממים. מוסיפים את העגבניות ואת עגבניות השרי ומטגנים על להבה בינונית כ־5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהן מתרככות. מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוסיפים את הפסטה ו־1/4 כוס ממי הבישול, מערבבים ומבשלים עוד כ־2 דקות. מוסיפים את הזיתים והסרדינים, ואם רוצים גם את הצלפים. מערבבים בעדינות ומבשלים 3-2 דקות נוספות. אם הפסטה יבשה ומתחילה להיחרך - מוסיפים את יתרת מי בישול הפסטה. מסירים מהכיריים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button