שף
שף
פיצה מפחמימות איכותיות

בצק של פיצה מקמח כוסמין מלא

כמה דקות לישה, רק חצי שעה התפחה, והבסיס המושלם לרטבים ותוספות מוכן

פורסם:
מה יש על הפיצה?
על הבצק מרחתי ממרח פסטו ועליו פיזרתי פרחים מחבילת ברוקומיני שנחלטו במים רותחים ואז הוקפצו רגע בשמן זית, פלפל אדום קצוץ וגבינה בולגרית 5%.

המרכיבים (2 פיצות בינוניות או 4 קטנות)
  • 2 כוסות + 1 כף (250 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית מלח
  • 13 גרם שמרים טריים מגורענים או 4 גרם שמרים יבשים
  • 1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית + אפשרות לעוד קצת
  • 1 כפית דבש

ההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה (ואפשר גם ללוש ידנית) את הקמח, המלח והשמרים ומערבבים קצרות לאיחוד. שמים בקערה נפרדת את המים, שמן הזית והדבש וטורפים לנוזל אחיד. מוסיפים לקערת המערבל ולשים במהירות בינונית־איטית (מסייעים לאיחוד החומרים במרית, במידת הצורך), עד שמתקבל בצק אחיד. אם הוא לא חלק, מוסיפים עוד כפית שמן זית. לאחר שהבצק אחיד, לשים עוד 5 דקות. עוצרים, מכסים את הקערה ומתפיחים חצי שעה (הבצק יתפח בפחות מ־50%).
2. מחממים את התנור ל־240 מעלות בתוכנית טורבו.
3. בידיים משומנות, לשים קלות את הבצק ומחלקים אותו ל־2 עד 4 חלקים, בהתאם למספר הפיצות הרצוי. מניחים כל חלק על נייר אפייה (אין צורך לקמח) ומרדדים לעלה דק. מעבירים את עיגולי הבצק עם נייר האפייה לתבניות תנור שטוחות.
4. מורחים רוטב ומוסיפים תוספות לפי הטעם.
5. אופים כ־6 דקות, עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים ומגישים מיד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button