מאפה פילאס ושקשוקת פילדלפיה לבנה

באנו לשדרג: המתכונים שיוציאו את ארוחת הערב המשפחתית מהשגרה

לזניה מהירה או מאפה פילאס מיוחד? הבלוגרית קרן אגם עם שני מתכונים נפלאים וקלים עם גבינת פילדלפיה לייט, שכל בני המשפחה יאהבו. רק תדאגו לשמור גם מקום לקינוח של הבלוגר רון יוחננוב

מוגש מטעם מונדליז
פורסם:
עכשיו, כשקריר בחוץ והימים קצרים, הכי כיף לסיים את היום עם ארוחת ערב משפחתית.
בדיוק בשביל זה הבלוגרית קרן אגם הכינה לכם שני מתכונים שכל בני המשפחה מאוד יאהבו, עם גבינת שמנת פילדלפיה גם בגרסת הלייט שלה: לזניה קלה ומהירה להכנה; ומתכון מפתיע של מאפה פילאס עם שקשוקה לבנה של גבינות ותרד.
לקינוח יש גם עוגת שיש עם ממרח מילקה של הבלוגר רון יוחננוב. כי צריך גם משהו מתוק ליד התה או הקפה, לא?

מאפה פילאס ושקשוקת פילדלפיה לבנה של הבלוגרית קרן אגם

מצרכים למאפה אחד משפחתי:
  • 1/2 גליל בצק פילאס (350-300 גרם)
  • 1 מכל (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה לייט 13% שומן
  • 1/2 מכל (125 מ״ל) שמנת לבישול
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת
לתרד המוקפץ:
  • מעט שמן זית
  • חופן עלי תרד קצוצים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מעט מלח ופלפל
להברשה:
  • ביצה טרופה
  • 5-4 ביצים קטנות לשקשוקה (החלמונים בלבד)

לממרח פסטו:

(אפשר גם קנוי או לוותר אבל הכי כיף שיש פסטו בבית)
  • צרור גדול של עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • שן שום
  • 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • מלח
4 צפייה בגלריה
מאפה פילאס פילדלפיה
מאפה פילאס פילדלפיה
כיף לסיים ככה את היום
(צילום: נופר צור)
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת ממרח פסטו: שמים במעבד מזון עם להב פלדה עלי בזיליקום, שמן זית, שן שום, פרמז'ן ומלח וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח. מאחסנים בצנצנת ומוזגים מעט שמן זית מעל הפסטו ועד למכסה, כך הפסטו יישמר לכם לאורך זמן.
2. מערבבים בקערה גבינת שמנת פילדלפיה ושמנת לבישול, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. מחממים במחבת מעט שמן זית ומקפיצים את התרד עם שיני השום עד לריכוך, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים בצד.
5. פותחים את בצק הפילאס על משטח מקומח, ובעזרת מערוך מרדדים אותו מעט.
6. בעזרת סכין מסמנים שוליים על כל מלבן הבצק, בערך 2 ס״מ מהקצה. הסימון בעזרת סכין אמור להיות סימון עדין ולא חיתוך של הבצק עד למטה. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. בעזרת פלטה או כף מורחים על מלבן הבצק הפנימי את תערובת הגבינות שלנו.
8. מפזרים מעל הגבינות את הגבינה הבולגרית המפוררת ומפזרים את התרד המוקפץ. מניחים תלוליות של פסטו על גבי הבצק, איפה שחשוף ואין תרד.
9. מברישים את שולי הבצק החשופים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל-20-15 דקות, עד להשחמה.
10. מוציאים את המאפה מהתנור, ובעזרת כף יוצרים מין בורות קטנים במרכז המאפה בגבינה, שישמשו להנחת החלמונים. מניחים את החלמונים על גבי המאפה ומחזירים לאפייה נוספת בתנור ל-7-5 דקות, עד שנראה שהחלמונים מוכנים לאכילה.
מגישים חם!

לזניה קלה ומהירה של הבלוגרית קרן אגם

4 צפייה בגלריה
לזניה פילדלפיה
לזניה פילדלפיה
כל בני המשפחה מאוד יאהבו
(צילום: נופר צור)
תבנית מלבנית 25X32 ס״מ
מרכיבים ל-8
מנות:
  • מעט שמן זית
  • 2 מכלים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה 13% או 27% שומן
  • 1 מכל (250 גרם) קוטג׳ 9%
  • 1 מכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה מינימום 32% שומן
  • 2 ביצים גודל L
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילה עלי לזניה
  • 1 פחית או צנצנת (400 מ״ל) רוטב עגבניות מוכן, מתובל לפי הטעם
  • 50 גרם פרוסות מוצרלה
  • עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 200מעלות ומשמנים את התבנית בשמן זית.
2. מערבבים בקערה גבינת שמנת פילדלפיה, קוטג׳ ושמנת להקצפה. מוסיפים ביצים, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.
3. הרכבת הלזניה: מניחים בתחתית התבנית את עלי הלזניה, יוצקים מעליהם 1/3 מכמות רוטב העגבניות ויוצקים מעל הכל 1/3 מבלילת הגבינות. מניחים שוב שכבת עלי לזניה, יוצקים 1/3 נוסף מרוטב העגבניות, מפזרים כמה עלי בזיליקום ויוצקים מעל 1/3 מבלילת הגבינות. מסיימים בשכבה האחרונה – עלי לזניה, מעליהם יוצקים 1/3 מרוטב העגבניות, מפזרים עלי בזיליקום ויוצקים מעל את בלילת הגבינות. מסיימים בשכבה של פרוסות מוצרלה מעל הכל, כך שיכסו את החלק העליון של הלזניה.
4. אופים בתנור כ-35-30 דקות, עד שהלזניה שחומה והריח בבית אמאל'ה.
5. מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומגישים חם.
לגיוון: ניתן להמיר את הקוטג' בגבינה לבנה או ריקוטה.


עוגת שיש עם ממרח מילקה של הבלוגר רון יוחננוב

4 צפייה בגלריה
עוגת שיש מילקה
עוגת שיש מילקה
השארתם מקום לקינוח?
(צילום: רון יוחננוב )
מצרכים ל-2 עוגות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 2 כוסות קמח לבן רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 כפות ממרח מילקה עם אגוזי לוז
לציפוי:
ממרח מילקה עם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את הביצים עם הסוכר, עד שמתחלף הצבע.
3. מוסיפים לאחר מכן את גביע השמנת החמוצה והשמנת להקצפה ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הווניל והמלח ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי).
5. מחלקים את הבלילה ל-2 חלקים (1/4 + 3/4). לתוך 1/4 מהבלילה מוסיפים 5 כפות גדושות של ממרח מילקה ומערבבים (לא יותר מדי).
6. מעבירים את הבלילה ללא ממרח המילקה ל-2 תבניות אינגליש קייק (אפשר להכין גם את העוגה בתבנית 24 ס"מ עגולה).
7. יוצקים מעל כל אחת מתבניות האינגליש קייק חצי מכמות בלילת השוקולד, ובעזרת כף יוצרים מרקם שיש.
8. אופים כ-35 דקות אם מכינים ב-2 תבניות אינגליש קייק ו-40 דקות אם מכינים עוגה בתבנית עגולה.
9. מצננים את העוגה היטב, מצפים בממרח מילקה ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button