שף
שף
פאי תפוחים קלוע

היפה של העונה: פאי תפוחים קלוע עם ניחוח של סתיו

שילוב נהדר של טעמי פרי, אגוזים ותבלינים בעוגה אחת. זה הזמן ליהנות מעוגת תפוחים כפרית שתשמח בחגים

פורסם:

המרכיבים

  • 6 תפוחים קטנים (מכל זן)
לבצק
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 ביצה, גודל L-M
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • אפשרות: 2-1 כפות מים
לקרם האגוזים
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 75 גרם אגוזי קשיו או אגוזי מלך
  • 75 גרם חמאה
  • 75 גרם סוכר חום
  • 1 ביצה, גודל L-M
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/4 כפית מלח
  • להברשה: 2 כפות דבש או ריבת משמש + 1 כף מים רותחים

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיביו – למעט הקמח – ומעבדים למרקם קרמי אחיד. מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת גושי בצק. אם צריך, מוסיפים 2-1 כפות מים. מוציאים את הבצק, אוספים אותו לכדור ומשטחים לדסקית. עוטפים ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (עד יום).
2. הקרם: שמים בקערת מעבד המזון (אין צורך לנקות אותה) את כל מרכיביו ומעבדים לקרם אחיד.
3. פורסים את ה"לחיים" של התפוחים. חותכים כל "לחי" לפרוסות דקות ושומרים עליהן כקבוצה צמודה.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
5. עיצוב העוגה: פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 6-5 מ"מ. קורצים בו עיגול בקוטר כ־28 ס"מ (צילום מספר 1). מעבירים את הבצק עם נייר האפייה לתבנית התנור. את שאריות הבצק שומרים במקרר.
6. מורחים את הקרם על הבצק, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב 1 ס"מ (צילום מספר 2). מניחים עליו את קבוצות התפוחים, בעיגול צמוד, כך שסימני החיתוך שלהן פונים לכיוונים מנוגדים, לאורך ולרוחב (צילומים 4-3). מניחים באותו אופן קבוצות תפוחים במעגל הפנימי, ושמים לב שכיוון החתכים הפוך מזה של הצמודים להם במעגל החיצוני (צילום 5).
7. את יתרת הבצק מגלגלים לרצועות ("נחשים") באורך 25-20 ס"מ. מלפפים כל שתי רצועות אחת סביב השנייה. מצמידים אותן לשולי הבצק הריקים, ליצירת דופן לעוגה (צילום 6). אם הבצק נקרע, מהדקים בידיים.
8. אופים כ־35 דקות עד שהתפוחים רכים והמאפה שחום. מוציאים ומברישים בדבש או בריבה המדוללים במים. מניחים לצינון. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
שימו לב: אין צורך בתבנית ייעודית לטארט, כי בזכות קליעת הבצק הקלה הדפנות מתקבלות יציבות.
טיפ: את האגוזים המופיעים במתכון אפשר להחליף באחרים, לפי הטעם. רק הקפידו שבסך הכל יהיו 125 גרם אגוזים

הכנת העוגה - שלב אחר שלב

2 צפייה בגלריה
פאי תפוחים קלוע שלב אחר שלב
פאי תפוחים קלוע שלב אחר שלב
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
1. מכינים בצק, מרדדים וקורצים בו עיגול. את שאריות הבצק שומרים
2. מכינים קרם אגוזים ומורחים אותו על הבצק. משאירים שוליים נקיים
3. פורסים את התפוחים ומניחים אותם בקבוצות צפופות על הקרם
4. מניחים את התפוחים בהתאם לכיוון הפריסה: לאורך ולרוחב, לסירוגין
5. ממלאים כך את כל הבצק, גם במעגל הפנימי
6. מיתרת הבצק יוצרים רצועות ומלפפים אותן זו בזו. מניחים בהיקף העוגה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button