
מרק חם עם דלעת, דבש ותפוחים
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
30
מ"ל
שמן קנולה (2 כפות)
3
בצלי שאלוט (או 1 בצל קטן), קצוצים דק
2
2 תפוחים (מכל זן), קלופים וחתוכים לקוביות
30
מ"ל
דבש (2 כפות)
1
ק"ג
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
2
תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1
מכל שמנת לבישול 15%-10% שומן, חלבית או צמחית
0.25
גרם
קינמון טחון (1/8 כפית)
0.3
גרם
אגוז מוסקט מגורר (1/8 כפית)
מלח, פלפל שחור טחון
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק דלעת, דבש ותפוחים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1mnobc1glההכנה
1. מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים את הבצלים ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים את התפוחים ואת הדבש ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הדלעת ואת תפוחי האדמה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על להבה גבוהה.
2.מוסיפים את השמנת ויוצקים מים עד כיסוי מלא. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שכל הירקות מתרככים (התפוחים מתמוססים).
3. מתבלים את המרק בקינמון ובאגוז המוסקט ומביאים לרתיחה חוזרת. מסירים מהכיריים. טוחנים את המרק (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון) למרקם קרמי חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם (אפשר להכין עד יום מראש ולחמם לפני ההגשה).
- בונוס: צ'יפס תפוחים. פורסים תפוח גדול לרוחבו, לפרוסות דקיקות. מניחים בתבנית ומברישים ב־2 כפות שמן. אופים 10-8 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד ששולי הפרוסות מזהיבים. מוציאים ומצננים. מגישים בתוך המרק.
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים.








