קציצות תרד

קציצות, מאפינס ואפילו קרפ: מתכונים חורפיים עם תרד

קבלו את התרד, שבמיטבו עכשיו. עליו הפריכים והרעננים משתדכים מצוין למאפים, מהווים בסיס נהדר לקציצות וטובים גם בפני עצמם, חלוטים או בסלט. וחוץ מזה הוא ממש בריא

פורסם: 23.12.21, 10:04

סוגי תרד

תרד טורקי: ידוע גם בשם תרד עלים, תרד בר או תרד ערבי. עליו חלקים, רכים, דקים ועדינים, ולכן אפשר לאכול אותו חי או לשלב בסלטים.
בייבי תרד: עלים צעירים ובהירים של תרד טורקי, שכיף לאכול טריים בסלט.
תרד ניו־זילנדי: ידוע גם בשם תרד סאבוי. עליו עבים יותר מאלה של התרד הטורקי, מסולסלים, ירוקים כהים ופריכים למגע. מתאים לבישול ולאפייה.
סאבוי למחצה: זן שנוצר מהכלאה של התרד הטורקי עם הניו־זילנדי. עליו בגודל בינוני והוא מתאים יותר לבישול ולאפייה. על פי רוב זה הזן שתמצאו בסופר, באריזות של תרד שטוף ומוכן לאכילה.
תרד גוליבר: זן חדש יחסית בארץ, שמקורו בהודו. עליו גדולים מאוד ובשרניים, וצבעם ירוק כהה ומבריק. הוא מתאים גם בסלט (קצוץ דק־דק) וגם באידוי, בישול ואפייה.

קציצות תרד ואפונה

הקציצות האלה נפלאות כל כך, שלא תצליחו שלא לנשנש מהן תוך כדי ההכנה. יש בהן בעיקר ירק, והטיגון הקצרצר שלהן, כמעט ללא שמן, משאיר אותן עסיסיות וקלילות במיוחד.

המרכיבים (כ־20 יחידות)
  • 1 חבילה (כ־300 גרם) תרד טורקי או גוליבר טרי או 1/2 שקית (400 גרם) עלי תרד קפואים
  • 1 בצל גדול, קלוף ומגורר
  • 2 כוסות (כ־400 גרם) אפונת גינה מוקפאת, מופשרת
  • חופן עלי נענע טריים, קצוצים
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית שטוחה מלח
ההכנה
1. אם משתמשים בתרד טרי, שוטפים אותו היטב, שמים בסיר מלא במים רותחים ומבשלים כדקה על להבה גבוהה. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים במיקרוגל או בחליטה, מסננים, סוחטים היטב וקוצצים.
2. מעבירים את התרד הקצוץ לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים לעיסה. בידיים רטובות, יוצרים מהעיסה קציצות פחוסות.
3. משמנים קלות מחבת מתאימה ומחממים על להבה בינונית. מניחים את הקציצות במחבת, עם רווחים קלים ביניהן, ומטגנים כ־5 דקות מכל צד, עד שהן מתייצבות ומשחימות. מעבירים לצלחת. מכינים כך את כל הקציצות. מגישים, מומלץ לצד יוגורט ופלח לימון.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מחממים במחבת יבשה או מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
טיפ: אפשר גם לאפות - מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, משמנים את חלקן העליון ואופים ב־180 מעלות כ־20 דקות. אין צורך להפוך.

סלט תרד ואפרסמון רענן

סלט פשוט ומהיר להכנה, שלחלוטין גונב את ההצגה. אפשר לשלב בו כל ירק נוסף שאוהבים, וגם לטבען אותו - לוותר על הגבינה ולהחליף את הדבש שברוטב בריבת משמש. כך או כך הוא יוצא פשוט נפלא.
5 צפייה בגלריה
סלט תרד ואפרסמון רענן
סלט תרד ואפרסמון רענן
סלט תרד ואפרסמון רענן
(צילום: דניאל לילה. סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (4-3 מנות)
  • 1 שקית (200 גרם) עלי בייבי תרד
  • 1 אפרסמון, מחולק לרבעים ופרוס דק
  • 1 קישוא או זוקיני, חתוכים למקלונים דקיקים (טיפ: את השומר ואת הקישוא (או הזוקיני) אפשר לחתוך עד יום מראש ולשמור בתוך מי קרח בכלי סגור במקרר)
  • 1/2 שומר, פרוס לרוחבו
  • חופן אגוזי פקאן טבעיים
לרוטב
  • 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית דבש או ריבת משמש
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות להגשה: כ־20 גרם גבינת פרמזן, מגוררת גס או מגולפת לרצועות

ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית ומערבבים.
2. שמים בקערה את עלי התרד, האפרסמון, הקישוא (או הזוקיני) והשומר. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים את האגוזים, ואם רוצים, את גבינת הפרמזן. מגישים מיד.

תרד חלוט עם גבינת פטה

ביוון כמעט שלא תמצאו טברנה שמכבדת את עצמה שלא מגישה תרד חלוט בגרסה כזו או אחרת. בגרסה שלפניכם מקבל התרד חיזוק טעמים של לימון, שמן זית וגבינה מלוחה. כמה פשוט - ככה טעים.
5 צפייה בגלריה
תרד חלוט עם גבינת פטה
תרד חלוט עם גבינת פטה
תרד חלוט עם גבינת פטה
(צילום: דניאל לילה. סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (3-2 מנות)
  • 2 חבילות (כ־400 גרם) תרד ניו־זילנדי או טורקי
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2-1 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • כ־150 גרם גבינת פטה, מפוררת
ההכנה
1. שוטפים את התרד היטב, שמים בסיר מלא במים רותחים ומבשלים כדקה על להבה גבוהה. מסננים (לא סוחטים) ומניחים על צלחת ההגשה.
2. יוצקים על התרד את מיץ הלימון, מפזרים את קליפת הלימון המגוררת, מזלפים את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומפזרים את הגבינה. מגישים חם.
  • איך שומרים? את התרד החלוט – במקרר, עד 4 ימים. לפני ההגשה מחממים מעט במיקרוגל או טובלים קצרות במים רותחים ומסננים (ואפשר גם לאכול קר). מוסיפים את שאר החומרים ומגישים.

מאפינס תרד, שיבולת שועל וגבינות

מאפינס קלילים ונפלאים, נטולי קמח, שכיף לאכול לאורך כל שעות היום.
5 צפייה בגלריה
מאפינס תרד, שיבולת שועל וגבינות
מאפינס תרד, שיבולת שועל וגבינות
מאפינס תרד, שיבולת שועל וגבינות
(צילום: דניאל לילה. סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (12 יחידות בתבנית שקעים)
  • 1 חבילה (כ־300 גרם) תרד טורקי או גוליבר טרי או 1/2 שקית (400 גרם) עלי תרד קפואים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 2 כפות שמן זית
  • כ־100 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
  • 1/4 1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה (כמו קוואקר)
  • 1 כוס (כ־150 גרם) פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • אפשרות: עלים מ־1 ענף אורגנו טרי, חופן זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
  • לפיזור: חופן גרעיני דלעת
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את תבנית השקעים.
2. אם משתמשים בתרד טרי, שוטפים אותו היטב, שמים בסיר מלא במים רותחים ומבשלים כדקה על להבה גבוהה. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים. אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים במיקרוגל או בחליטה, מסננים, סוחטים היטב וקוצצים.
3. מעבירים את התרד לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי המאפינס וטורפים לעיסה אחידה. מחלקים את העיסה בין שקעי התבנית. מפזרים את גרעיני הדלעת.
4. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לכ־10 דקות, לצינון והתייצבות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מומלץ לחמם לפני ההגשה בתנור או בטוסטר אובן.

קרפ תרד ירוק

קרפים משגעים שמכינים עם תרד טרי. אפשר לאכול אותם כפי שהם או למרוח עליהם גבינת לבּנה או פטה ולסגור למשולש או לגלגל כמו טורטייה. ההמלצה שלנו היא להגיש אותם פתוחים, כשעליהם ביצה ולצדם סלט ירקות, כחלק מארוחת בוקר מפנקת.
5 צפייה בגלריה
קרפ תרד ירוק
קרפ תרד ירוק
קרפ תרד ירוק
(צילום: דניאל לילה. סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־15 יחידות בקוטר 15 ס"מ)
  • 1 חבילה (כ־200 גרם) עלי בייבי תרד
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול טריים
  • (נענע, בזיליקום ופטרוזיליה)
  • 1 כפית גדושה קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל או כוסמין
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור
  • אפשרות: עלים מ־1 ענף אורגנו טרי,
  • 1 ס"מ פלפל ירוק חריף
  • לשימון המחבת: מעט שמן זית או תרסיס שמן

ההכנה
1. שמים את כל מרכיבי הקרפים בקערת מעבד המזון, ומעבדים לבלילה חלקה.
2. משמנים קלות את המחבת ומחממים על להבה בינונית. בעזרת מצקת יוצקים למחבת מעט מהבלילה. מטים את המחבת בזריזות, כדי שהבלילה תתפשט בה בשכבה דקיקה ואחידה (אפשר להיעזר בתחתית של המצקת ולעבוד בתנועות סיבוביות). מטגנים כ־30 שניות, עד שהחלק העליון מתייצב. הופכים ומטגנים עוד 30-20 שניות. מעבירים לצלחת. מכינים כך את כל הקרפים, משמנים את המחבת לפי הצורך. מגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מגישים קר או שמחממים קלות (במיקרוגל או במחבת).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.