
כרובית עם שקדים וחמוציות
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
2
כפות
שמן זית
1/2
כוס
עלי פטרוזיליה, קצוצים
1/4
כוס
חמוציות
1/3
כוס
שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב :
1/3
כוס
שמן זית
2
כפות
חומץ תפוחים
מלח
פלפל שחור
2
כפות
דבש, מייפל או אגבה
1
כף
חרדל דיז'ון
:רשימת קניות עבור המתכון
כרובית עם שקדים וחמוציות ברוטב חרדל ודבש
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy2zxcpgweההכנה (4 מנות)
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומנערים היטב למרקם אחיד.
2. ממלאים סיר במים, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים כ־5 דקות, לריכוך קל. מסננים.
3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרובית עד הזהבה. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים לצינון קל.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה והחמוציות, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מפזרים את השקדים, מערבבים בעדינות ומגישים.
- איך שומרים? ללא רוטב וללא השקדים, עד יומיים במקרר.








