כל אחד צריך מתכון מדויק וטוב למאפינס, מאפינס וניל קלאסיים, קלים מאוד להכנה ובגרסה קצת יותר מזינה ובריאה. זה מתכון שמערבבים בקערה אחת, הוא מתאים מאוד לפעילות עם הילדים והוא גם בסיס טוב לתוספות יצירתיות. אצלנו, בימי הולדת, המאפינס מקבלים קצפת, סוכריות וקישוטים, בימי שישי מצטרפת תוספת קראנצ'ית של קראמבל מהיר, ובפורים הם יהיו חלק מכל משלוח מנות.
אז זה המתכון הקבוע שלי והוספתי גם ארבעה רעיונות לשדרוגים מהירים. אפשר לבחור בכל פעם שדרוג אחר (הכמויות במתכון מתאימות ל־12 מאפינס), אפשר להכין קצת מכל שדרוג ולקבל תבנית של כל מיני מאפינס בבת אחת, ואפשר גם ליצור שדרוגים משלכם. ספרו לי אם יש לכם רעיונות טובים, אני תמיד שמחה לעוד גיוונים.
המרכיבים (12 יחידות בתבנית שקעים)
- 2 ביצים, גודל L
- 3/4 כוס סוכר קנים או רגיל
- 1 כוס חלב, מכל סוג
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
ההכנה
1. בקערה טורפים נמרצות את הביצים, הסוכר, החלב, שמן הזית והווניל, לבלילה אחידה.
2. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד.
3. יוצקים את העיסה לתבנית מאפינס עם עטרות נייר, ממלאים כל שקע עד 3/4 מהגובה שלו. אם רוצים, מפזרים שדרוגים.
4. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית טורבו. בתיאבון.
רעיונות לשדרוגים
- ציפוי קינמון: מערבבים 3 כפות סוכר ו־1 כפית קינמון ומפזרים על המאפינס לפני האפייה.
- פירות יער: מוסיפים חופן פירות יער קפואים לעיסה, לפני שמחלקים אותה לתבניות.
- קראמבל שיבולת שועל: מערבבים 2 כפות אגוזים קצוצים, 2 כפות שמן קוקוס, 4 כפות שיבולת שועל דקה, 1 כף סוכר ואפשר להוסיף 1 כפית קינמון. מפזרים על המאפינס לפני האפייה.
- מאפינס שיש: מעבירים 1/4 מהעיסה לכלי אחר ומערבבים עם 2 כפות גדושות קקאו. ממלאים את התבניות בעיסה הבהירה עד 3/4 מהגובה. מוסיפים כף מעיסת הקקאו ובעזרת קיסם מערבבים קלות, לקבלת דוגמת שיש.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"